Danusiu - łatwo powiedzieć nie stresuj, się ale dużo trudniej to zrobić! Mam trochę zaniedbań, jestem tego świadoma.
Sebek - dzięki za odwiedziny. Cieszę się że Ci się u mnie podoba - zapraszam częściej.
Teraz pokażę kolejne zdjęcia - będzie to taki zarys działki od strony południowej. Roślinki są jeszcze małe, dużo chwastów do pielenia. Caly ogród ma być w tonacji niebiesko-różowej/fioletowej. Nie projektowałam ogrodu sama - nie mam takich zdolności. Pomagał mi fachowiec - pani Maria, którą serdecznie pozdrawiam. Czas na fotki.
To strona południowa:
Przerwa w rabacie przy murze - tu ma być element wodny - będzie widoczny z salonu - na razie straszy!!!
Teraz pokażę poszerzony fragment wysokiej rabaty. Rośnie tu grujecznik japoński.
A tutaj mam ścianę z miskantami. Latem rosły przed trawami dzwonki szerokolistne, ale nie wzbudziły we mnie szczególnego zainteresowania - bardzo krótko kwitną i są uwielbiane przez mszyce. Zamiast nich chciałabym coś innego, ale co? Pomyślałam o żurawkach w kolorze ciemny fiolet. Czy będą dobre, jak sądzicie?
Na zakończenie moje kompozycje jesienne - podpatrzone zresztą u Danusi