Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Bea 23:56, 26 sie 2012

Anita, ale mnie zaintrygowałaś tą katowickim centrum. Mam nadzieje,że poczekają na Ciebie bukszpany. Ostatnio przeglądałam listę bielskich i okazało się, że część z nim ma punkty sprzedaży na Giełdzie w Tychach.
Enya73 10:23, 27 sie 2012

Witaj Beatko! Faktycznie na giełdzie tyskiej sporo wystawców ma materiał z bielskich szkółek
Safoya 12:21, 27 sie 2012

Dałączam do fanów ogrodu. Jest cudowny!
Przepięknie zaaranżowaliście szkielet ogrodu i roślinność. Wasz ogród faktycznie jakby nie miał granic. Ma taką głębię.
Będę waszym częstym gościem
Pozdrawiam
Milka 12:32, 27 sie 2012

Sebek napisał(a)

A czy Ty wiesz, że 25 cebulek takiego czosnka nie zostało posadzonych przeze mnie wiosną ? .... Muszę sprawdzić czy jeszcze przeżyły....???? Leżą sobie w skrzynce w grażu... Buuu

Jeśli żyją - tzn nie są popiołem to zamocz je w kaptanie na godzinę, dwie i od razu do ziemi - czosnki już można sadzić.

o, tego nie wiedziałam, czyli i ja posadzę już!
a ty Anitka wypad rabunkowo - zakupowy na Centrum planujesz! i super
Sebek 12:40, 27 sie 2012

Kurcze - nie wiem czy nie pomyliłem z szachownicami..... Te które mają iść głęboko do ziemi - czyli to i to można sadzić już końcem sierpnia, kilka razy gdzieś takie wypowiedzi czytałem ...Ale jeśli się Wam nie spieszy poczekajcie, bo jeszcze zakwitną w grudniu i mnie zlinczujecie
Enya73 14:41, 27 sie 2012

Safoya napisał(a)
Dałączam do fanów ogrodu. Jest cudowny!
Przepięknie zaaranżowaliście szkielet ogrodu i roślinność. Wasz ogród faktycznie jakby nie miał granic. Ma taką głębię.
Będę waszym częstym gościem
Pozdrawiam

Witam Safoyę i bardzo dziękuję za słowa uznania. Prawdziwa radość przepełnia moje serce. Takie słowa od innych forumowiczów, to dla mnie największa nagroda za naszą pracę
Zapraszam serdecznie do kolejnych odwiedzin za jakiś czas, jak ogród będzie się zmieniał jesienią. Najbardziej lubię go właśnie o tej porze roku
Enya73 14:45, 27 sie 2012

anna_studio napisał(a)

Witam Aniu! Dziękuję za miłe odwiedzinki I dzięki za informację na priv. Przesłałam wszystko. Teraz czekam na spotkanie z Wami i już mam motyle w brzuchu
Zdjęcie tego Twojego zamaskowanego wyłazu z szamba no niesamowite. A co robisz z tym miejscem w zimie? Co tam sadzisz, żeby to zamaskować? Ja też mam taki problem na rabacie przed wejściem do domu. Wygląda to paskudnie. Wprawdzie mam tylko jeden właz z przepompowni, ale i tak mnie to irytuje, że akurat w takim miejscu trzeba to było zrobić.

...tam mało co widać nawet bez doniczek....wszystko zasypane żwirkiem, a doniczki zostawiam na zimę z wrzosami...

Aniu, pokaże Twoje zdjęcia szamba dziś mężowi. U nas jest jeszcze taki problem z zamaskowaniem włazu, że od czasu do czasu coś nam się dzieje z pompą w tej przepompowni ścieków i mój biedny M musi niestety się tam dostać i naprawiać to ustrojstwo. Ale może przekonam go do żwirku i obiecam, że za każdym razem, jak będzie trzeba tam wejść, to ja własnoręcznie mu ten żwirek odsunę
Enya73 14:48, 27 sie 2012

irena_milek napisał(a)
[quote

Irenko! Takie tam skromne 10 szt. bukszpanów do przycięcia Przy Twoich zakupach żurawkowych, to ja wymiękam
Enya73 14:49, 27 sie 2012

Sebek napisał(a)
Kurcze - nie wiem czy nie pomyliłem z szachownicami..... Te które mają iść głęboko do ziemi - czyli to i to można sadzić już końcem sierpnia, kilka razy gdzieś takie wypowiedzi czytałem ...Ale jeśli się Wam nie spieszy poczekajcie, bo jeszcze zakwitną w grudniu i mnie zlinczujecie

Sebku, jeśli mi zagwarantujesz, że zakwitną w grudniu, to ja na pewno Cię nie zlinczuję, tylko wycałuję Kwiatki na rabatce w grudniu - marzenie......
Milka 14:52, 27 sie 2012

Enya73 napisał(a)

[quote

Irenko! Takie tam skromne 10 szt. bukszpanów do przycięcia Przy Twoich zakupach żurawkowych, to ja wymiękam

od czegoś trzeba zacząć mnie zmęczyło kupowanie po 2-3 dostępne sztuki u nas; w ten sposób nidgy bym tego nie dokończyła