Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 19:29, 22 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Tez miałam kiedys takie mieczyki ale juz ich nie sadze bo miejsca brak a lovely mam i ja , nawet sie spisały w tym roku. Pozdrówka zostawiam.

Bogdziu królowo kwiatowa, po co Ci mieczyki Raj masz i bez nich wiosną, latem jesienią. Nadal nie wiem kiedy najpiękniej ale teraz czekam na liście spadające na kącik z mojego awatarka Również pozdrawiam
Ogród wśród pól i wiatrów 19:27, 22 wrz 2016

Do góry
Żeby nie było, że się lenię ... donoszę uprzejmie, że 17 metrów skarpy jest już w moim władaniu
Wsadzone wrzosy, część igr, rozplenice i rozchodniki.

Księżycowy... 19:26, 22 wrz 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Z rzeczy "nieładnych"... Kolejny kawałek pod byliny przekopany i czeka na wiosnę.

Możliwe jednak, że plany ulegną zmianie (czego jesteśmy bardzo, bardzo blisko), bo własnie tak reprezentuje sie miejsce pod trawnik i może się okazać, że jednak zamiast niego będzie tu preriowa (mój eM bardzo nie chce trawnika)

EMuś walczy z terenem pod brzozową. Myślę, że połowę przygotujemy w tym roku. Pozostaje walka z chwastowiskiem w rowie, z którym nie wiem co zrobić. Muszę uratować z niego czarne bzy i strasznie szkoda mi pokrzyw: bo 1) nawóz i 2) wylęgarnia motyli.

A rozchodniki się mnożą...

Widzę pracujesz cały czas, ja teraz z doskoku bo sezon u mnie już rusza i muszę zająć się pracą zawodową Ale powoli powoli skrzynie się napełniają. Potem przesadzenia na bylinówce, grabienie liści i przyjdzie listopad..
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:21, 22 wrz 2016

Do góry
Ewo, dziękuję za pomoc w identyfikacji dereni. Moje jarząby jeszcze malutkie. Rosną na zewnątrz. Tam już nie podlewam. Susza daje im się we znaki i kot próbował skalpować pnie. Bardzo wcześnie usychają im liście, bez okresu przejściowego w postaci zmiany barwy na miłą dla oka.
Dzisiaj pies wyciągnął mnie na spacer o poranku. Uroczo było.
Widoczki z ganku po otwarciu drzwi.

Podokienna z rozplenicami ukazała mi się w nowej odsłonie.

Dobrze mieć psa.
Podwórkowa rehabilitacja 19:19, 22 wrz 2016

Do góry
Świetna definicja w samo sedno Agatko
Przeglądam czego nie było i powojniczka nie było
Ogród wśród pól i wiatrów 19:19, 22 wrz 2016

Do góry
Ananasek napisał(a)
Juluś dziękuję Ci za odp. I z niecierpliwością czekam na zdjęcia!! A rozchodnikowa cudna!! PS. Do jakiej wysokości rośnie Ci "Matrona" ja ukorzeniłam sobie w tym roku 3 gałązki ale są malutkie 15 cm urosly od wiosny.

Ananasku, co do Matrony nie mam pojęcia. Kupiłam ją dwa dni temu, po podzieleniu dziś wsadziłam. Liczę na to, że się przyjmie, będzie piękna, krępa i bujna A jak będzie .. życie pokaże.

Wychodząc na chwilę z roboczych zdjęć - macham trawami

W oflisowym ogrodzie 19:17, 22 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Czy to żółte drzewko (wiąz) tam był? Jeżeli tak to sorki za pytanie, ale czasami mi się pitoli co u kogo gdzie jak jest. A to z prawej wygląda jakby miało te czerwone kwiatki przyklejone. A poza tym cudne fotki. A ja lubię Twój skalniaczek.

Spostrzegawcza jesteś Anulka Ten wiąz jest tam dopiero od jakiegoś czasu, wcześniej była tam młoda śliwa umbra.
To z prawej to róża na pniu ma wielkie jak dłoń kwiaty nie klejone

Ogród wśród pól i wiatrów 19:14, 22 wrz 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jaki cudny szpaler rozchodników !

Gosia, przyzwyczaiłam się, że rozchodniki to super bezproblemowe rośliny. Obym się nie przeliczyła!! Zakupiona przeze mnie Matrona została drastycznie podzielona na osiem części, wzdłuż i wszerz i zamieszkała na skarpie Zobaczymy co będzie. Zrobiłam tak jak Danusia pisała, podzieliłam, zostawiłam na dwa dni do obeschnięcia, dziś wsadziłam.

W kolejce czekają jeszcze takie niskie różowe i białe.

Właśnie a'propos komitetu kolejkowego ... czeka również igra major.
Dotarła piękna, zdrowiutka, ładne sadzonki, oby dobrze rosła.
Ogród wśród pól i wiatrów 19:07, 22 wrz 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Joluś cudnie rozchodnikowo i werbena ci hortki zjadła ? pięknie

Dzięki Kami! Owszem - werbena mi hortki pożarła
Mam nadzieję, że w przyszłym roku się nie dadzą

Wspominałam u Ciebie o sianych w tym roku rozplenicach, zerknij na nie Prawda, że spoko??
Mam nadzieję,że nie padną. Przesadziłam je teraz na skarpę z rozplenicowego przedszkola

A tu dumni rodzice
W oflisowym ogrodzie 18:55, 22 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Czy to żółte drzewko (wiąz) tam był? Jeżeli tak to sorki za pytanie, ale czasami mi się pitoli co u kogo gdzie jak jest. A to z prawej wygląda jakby miało te czerwone kwiatki przyklejone. A poza tym cudne fotki. A ja lubię Twój skalniaczek.
Ogród w skali mikro cz.II 18:50, 22 wrz 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)
Bawiłam się dzis w młodego chemika według receptury Mazana zrobiłam miksturę na grzyba..a zaczęło sié niewinnie doczytałam gdziesik u nas na forum o tej mieszaninie..najpierw była kreda...hmmm.malarska jakbyście widzieli ten wzrok sorzedawcy w casto , kiedy o nią zapytałam...po prostu..bezcenne ale dodał..kredę..to w sklepie u pana Zdzisia zrozumiałam o co biega kredę zamówiłam w necie dziś odbyło się wiiiielkie mieszanie i nawet udało mi się nie wysadzić domu ani siebie bo miała być...reakcja z wydzielańiem CO cokolwiek to znaczy szumiało w każdym razie nieźle, w końcu się uspokoiło, zmieszałam i właśnie skończyłam pryskać trzeba pamiętać , aby powtarzać regularnie , co tydzień...noo i zobaczymy
Krótka relacja....

Łooooo matko, tylko nie CO byłby kryminał, w najlepszym wypadku komora hiperbaryczna w innym trupy
Rododendronowy ogród II. 18:50, 22 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Agata przyjeżdżaj tylko zawiadom kiedy żebym była w domu , dostaniesz trzy rodzaje bo tyle mam

od najwyższego do najniższego

Bożenko oczywiście, wcześniej się zapowiem. Są piękne wszystkie
Ogrodowe skarby 18:49, 22 wrz 2016

Do góry
Betka napisał(a)
T

Fajnie się dzieje...jest moc. U mnie przy bukszpanach Hakonechloa macra Aureola.
Początki mojego ogródka. 18:46, 22 wrz 2016

Do góry
Przerwa na kawę... 18:44, 22 wrz 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
A mój ambrowiec cały zielony. Ciekawe czy zdąży się zaczerwienić...

Zielony??? ja tam widzę pięknie wybarwione drzewko
Ogród z rzeźbą 18:42, 22 wrz 2016

Do góry
Takie małe cóś:

Ogrodowe skarby 18:39, 22 wrz 2016

Do góry
Ktora trawka najbardziej będzie tutaj pasować .....wydaje mi sie ze ta na drugim zdjęciu.
Ogród w skali mikro cz.II 18:37, 22 wrz 2016

Do góry
Bawiłam się dzis w młodego chemika według receptury Mazana zrobiłam miksturę na grzyba..a zaczęło sié niewinnie doczytałam gdziesik u nas na forum o tej mieszaninie..najpierw była kreda...hmmm.malarska jakbyście widzieli ten wzrok sorzedawcy w casto , kiedy o nią zapytałam...po prostu..bezcenne ale dodał..kredę..to w sklepie u pana Zdzisia zrozumiałam o co biega kredę zamówiłam w necie dziś odbyło się wiiiielkie mieszanie i nawet udało mi się nie wysadzić domu ani siebie bo miała być...reakcja z wydzielańiem CO cokolwiek to znaczy szumiało w każdym razie nieźle, w końcu się uspokoiło, zmieszałam i właśnie skończyłam pryskać trzeba pamiętać , aby powtarzać regularnie , co tydzień...noo i zobaczymy
Krótka relacja....

Tu ma być ogród :) 18:35, 22 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Piękna jesień u Ciebie...niech trwa; u mnie dzisiaj bardzo słonecznie, aż chce się żyć Twoje limki nie brązowieją ???
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:33, 22 wrz 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies