Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kamienny ogród patykiem malowany 17:33, 20 paź 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Rety...tak powstają plotki
Pisałam już wyżej, że to nie ja jestem sprawczynią wszystkich murków tylko niektórych. Moje największe budowlane osiągnięcie to schody.

Dziękuję za słowa otuchy....i naprawdę jest mi dzięki Wam już lepiej.

Młot potrzebuję do tego

Już zaczęłam to rozwalać, ale widzę, że mi się zejdzie, oj zejdzie.
Dno jest z kilku centymetrowej warstwy betonu, a za ścianami kamiennymi wylana ściana z betonu szerokości 30cm.....masakra...normalnie kara za grzechy.....

Twoje poczucie humoru jest zaraźliwe....a traktorem jeszcze nie jechałam....może jeszcze kiedyś

Schody juz pisałam cudne , a czemu rozwalasz ten zbiornik???
Kondziowy ogrod cz II 17:32, 20 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niebieskie plamy - samo sedno. Tak trzymaj a nawet daj ich więcej i rdzawy miskant gdzieś posadź 'Africa" czy coś podobnego. Jesteś mistrzem w tej rabacie ale takie cóś mi się nasunęło

Danusiu,

Masz całkowitą rację. W pierwszej niebieskiej plamie jaką zaznaczyłaś za liliowcami posadzony jest Aster Frikartii 'Moench'. Mamy nadzieję, że się rozrośnie i przesadzimy go bardziej do przodu. Miskant Africa jest w głębi rabaty między astrami - przesadzimy go tam gdzie zaznaczyłaś, bo zdecydowanie będzie lepiej wyglądać.
W drugiej niebieskiej plamie rosną dwie młode sadzonki astra amellus 'Rudolf Goethe'. Dokupimy może jeszcze kilka sadzonek astra gawędki, żeby stworzył plamę. Pozostaje jeszcze ostatnia plama. Podzieliliśmy astra dumosus 'Lady in Blue', który dosadziliśmy na wrzosowisku, tworząc wijącą się plamę koloru niebieskiego. Chyba tego astra wykorzystamy do tej plamy Jeszcze raz wielkie dzięki za sugestie, bo faktycznie poprawią rozkład plam Polecamy się na przyszłość, bo wciąż coś zmieniamy.
Na przyszły rok dosadziliśmy kilka plam agastache foeniculum 'Blue Boa' , trojeści krwistej 'Cinderella', plamę alstremerii 'Yellow Princess' , plamę veronicastrum virginicum 'Diana' oraz Lythrum salicaria 'Blush'i Eupatorium capillicifolium 'Elegant Plume' i kilka pros, miłek i molinii -tak że w przyszłym roku rabaty odrobinę się zmienią (zresztą jak co roku)
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 17:31, 20 paź 2016

Do góry
Pszczółka do posadzenia cebul angażuje siebie i jeszcze kogoś, a ja solo! I kopię, i wsadzam, i zasypuję. I też mniej więcej wiem gdzie kopać. hi,hi.
Ale dziś jeszcze cebul nie sadziłam, Dowoziłam tylko dobrocie na rabaty. PO wykopaniu dalii zostały doły i w dodatku dobrze objedzone, mus było kompostu dorzucić. W poniedziałek sadzenie. Wszystkich cebulek!

Kamienny ogród patykiem malowany 17:30, 20 paź 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Rety...tak powstają plotki
Pisałam już wyżej, że to nie ja jestem sprawczynią wszystkich murków tylko niektórych. Moje największe budowlane osiągnięcie to schody.

Dziękuję za słowa otuchy....i naprawdę jest mi dzięki Wam już lepiej.

Młot potrzebuję do tego

Już zaczęłam to rozwalać, ale widzę, że mi się zejdzie, oj zejdzie.
Dno jest z kilku centymetrowej warstwy betonu, a za ścianami kamiennymi wylana ściana z betonu szerokości 30cm.....masakra...normalnie kara za grzechy.....

Twoje poczucie humoru jest zaraźliwe....a traktorem jeszcze nie jechałam....może jeszcze kiedyś

Sylwek a może to po prostu zasypać i potraktować jak donicę
Kamienny ogród patykiem malowany 17:23, 20 paź 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Tulipanowcowi stała się wiewiórka.....obżarła całą korę i nic już nie można zrobić bo bez kory drzewo schnie. Z jednej strony już wędruje coraz wyżej....w tym roku pewnie dotrze do czubeczka i zostało mi pół drzewa.

Tak jakoś wyszło, że czerwieni mam teraz chyba najwięcej - z tych przebarwiających się, bo u mnie iglaki królują.

Tulipanowiec

Buuuu chyba bym ryczała.....to już nie chcę wiewiór w ogrodzie jak one takie psiakrwie jak to mówił mój dziadziuś
Tu narazie jest ściernisko... 17:19, 20 paź 2016

Do góry
Nawet miałam czas w końcu zrobić stroiki jesienne
Kamienny ogród patykiem malowany 17:15, 20 paź 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Jesień w Kamiennym

tak sobie pomyślałam właśnie dwie rzeczy
pierwsza nasadziłabym w trawie przy jeziorku krokusów( łączkę)
druga nie zabierałabym liści spod drzew tylko dmuchawą wdmuchiwała pod drzewa tam gdzie mają rabatki powstać. Za dwa lata piękna próchnica liściowa by była i za darmo
Tu narazie jest ściernisko... 17:13, 20 paź 2016

Do góry
Tu narazie jest ściernisko... 17:11, 20 paź 2016

Do góry
Coraz więcej czerwieni w ogrodzie, mimo braku słońca wszystko ładnie się przebarwia.
Tu narazie jest ściernisko... 17:08, 20 paź 2016

Do góry
Lawenda kwitnie po raz drugi. W sumie powinnam ją przyciąć ale mi jej szkoda. Przytnę na wiosnę.
Tu narazie jest ściernisko... 17:06, 20 paź 2016

Do góry
Najpiękniej z rosą prezentuje się ostnica.
Tu narazie jest ściernisko... 17:01, 20 paź 2016

Do góry
Nic nie mogę robić w ogrodzie więc wyskoczyłam tylko na krótki rekonesans. Po porannych mgłach długo na roślinach utrzymywały się kropelki rosy. Niestety nie mam obiektywu macro więc i zdjęcia nie wyszły szałowe. No ale zawsze coś.

Pokażę nasz ogród 16:42, 20 paź 2016

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:41, 20 paź 2016

Do góry
Odrobina bordo na koniec Bordo i czerwieni trzmieliny ognistej. Przez całe lato trzmielina nie jest jakoś specjalnie atrakcyjna, ale jesienią... wow!

Pokażę nasz ogród 16:40, 20 paź 2016

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:39, 20 paź 2016

Do góry
I kolejne moje zachwyty nad pięknem klonów i ich jesiennych barw
Pszczelarnia 16:39, 20 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I pytanie: czy ten kształt dla rabatki pod szopą może być, zgra się z tym po lewej?

mnie się podoba i wydaje się że się zgrywa
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:37, 20 paź 2016

Do góry
Dobra, widać kawałki burdelu, ale chciałam pokazać więcej klonika
Tutaj też widać jak powyginałam gałązki klonu, on wypuścił przez to więcej bocznych czyli w efekcie się zagęścił Bez tego wystrzeliłby w górę dużo bardziej. Zobaczymy co zrobimy z tym fantem wiosną

Sango-Kaku
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:32, 20 paź 2016

Do góry
Różnica w kolorach była dużo większa latem, jesienią jakoś się to wyrównało
Po lewej bloodgood, po prawej garnet.

Dissectum oraz pave dave
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:30, 20 paź 2016

Do góry
Choram nadal, zwolnienie przedłużone do końca tygodnia. Trochę pracuję z domu, ale jest ok.
Dziś wyszłam na zewnątrz, bo tydzień pobytu w domu z jedynie wypadem do lekarza to nie dla mnie. Zajrzałam do ogródka do moich jesiennych kwiatków

Jesienne kwiatki cudnie świecą i kwitną. Szkoda, że oprawa jest taka marna.

shirasawum:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies