Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Sylwii od początku :) 00:29, 25 sie 2012

Do góry
Syla wiesz,że te Marcinki to prawdopodobnie skarłowaciałe na jeden sezon?
Nie wiem z pewnością,ale ja kupiłam i mam teraz są wysokie
Zakupy ekstra.
Sebek się martwi ...Masz też sporo pola do popisu jestem spokojna wepchasz ))))))))
Pozdrawiam Sylwio
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:11, 25 sie 2012

Do góry
Agniecha i Sebek ... dziękuję za szansę ... zanim serial podejrzałam i naskrobałam miszcze czuwają i bardzo dobrze ...

Irenko ... tez nie wiem kiedy ... tak to u mnie ... nie denerwuj siem to się może zdarzyć każdemu nawet mnie )) ... jak zrobię porównanie maja i września to chyba sama zrobię oczy )) ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:06, 25 sie 2012

Do góry
Sebek wyskoczył pierwszy!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:02, 25 sie 2012

Do góry
To jest tojeść orszelinowata - mamy o niej wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/111-tojesc-orszelinowata-lysimachia-clethroides
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:46, 24 sie 2012

Do góry
no to jeszcze parę spraw:
- narazie nic nie kupuj najpierw zaplanuj, narysuj co gdzie ma być, potem przygotuje odpowiednio teren (piszesz, że glina - GabiK miała to samo, mam i ja i wiele osób), a w samej glinie rośliny się męczą, często padają od nadmiaru wilgoci, chociaż sa i takie które to uwielbiają)
- zdaje się, że jakiej świerki chyba już masz? mogę się mylić, ale omoriki akurat są świetne bo niemal nie chorują, są wąskie - do 2 metrów średnicy, a nie to co np. srebrny świerk - to dopiero wielgachne jest ) ja jestem za omorikami jeśli już
- brzozy - super pomysł - Sebek już wskazał różne warianty wybór należy do Ciebie
- pomysł z donicą na tle thuji sąsiada też fajny

zobacz jeszcze ogród Noemi - podobny wielkością do Twojego https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka, a także ogród Motylli - zobaczysz sama jakich pięknych zmian dokonała również w podobnej wielkości ogródku https://www.ogrodowisko.pl/watek/1864-na-okraglo

Ufff.......... to takie moje przemyślenia na teraz ) mam nadzieję, że po tym co napisałam, jeszcze mnie wpuścisz do swojego wątku ) ja życzliwie napisałam sama jestem na początku przygody z ogrodem, ale o wiele bogatsza w wiedzę po 1,5 roku na Ogrodowisku
Pozdrawiam serdecznie
Mój mały raj na ziemi :) 23:40, 24 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Sebek, potraktowałam go (je) .....butem ! wiem, jestem podła, ale : MOJE RÓŻE!!!!

Zacytuję słowa z Nigdy w życiu

DOBRZE MU TAK !!!

A skoro mowa o dobrze - u mnie lejeeeeeeee - chyba wyjdę na dwór - tak dawno deszczu nie widziałem!
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 23:34, 24 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Wyślę maila w tej sprawie

O, to cudnie! .. Dzwoniłam do nich jakiś czas temu z prośbą o rezerwację miejsc w Kapias Cafe. Mamy ustalone hasło "Ogrodowisko"

Ev, jak profesjonalnie

A.. że hasło?.. bo już się zastanawiałam, czy profesjonalnie podnoszę słuchawkę
Hasło przypuszczam będzie już zbyteczne ... Jeśli Danusia puści maila, to przypuszczam, ze od jutra zaczną robić mistrzowskie kanciki, żeby wszystko było prima sort!

A ja myślałem, że hasłem będzie KZ20 - chyba zapomniałyście o swoim klubie, bo już nie widuję tej nazwy

Bo działamy w podziemiach
A KZ20tki to integralna część Ogrodowiska. Z niego się wywodzi, mówiąc ogrodowiskowo - tu mamy korzenie
Zimozielony ogród przy białym domu 23:33, 24 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
To już było Ale miło pooglądać drugi raz

Było, ale u mnie a to jest ten właściwy wątek ogrodowy i powinno się znaleźć, poza tym jest więcej zdjęć
Zimozielony ogród przy białym domu 23:32, 24 sie 2012

Do góry
To już było Ale miło pooglądać drugi raz
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 23:30, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Wyślę maila w tej sprawie

O, to cudnie! .. Dzwoniłam do nich jakiś czas temu z prośbą o rezerwację miejsc w Kapias Cafe. Mamy ustalone hasło "Ogrodowisko"

Ev, jak profesjonalnie

A.. że hasło?.. bo już się zastanawiałam, czy profesjonalnie podnoszę słuchawkę
Hasło przypuszczam będzie już zbyteczne ... Jeśli Danusia puści maila, to przypuszczam, ze od jutra zaczną robić mistrzowskie kanciki, żeby wszystko było prima sort!

A ja myślałem, że hasłem będzie KZ20 - chyba zapomniałyście o swoim klubie, bo już nie widuję tej nazwy
Ogrodnik mimo woli 23:25, 24 sie 2012

Do góry
No to Ania ile w końcu tych roślin nawiozłaś Bo pewnie setki będę się mógł doliczyć
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 23:24, 24 sie 2012

Do góry
Witaj Gabi masz ładną działkę i wiele ładnych roślin ale.... zgadzam się ze wszystkimi przedmówcami w całej rozciągłości potrzebne są zmiany nie będę powtarzać to co inni napisali, bo mają rację ) niestety, zdaje się, że będziesz przesadzać, ale jest nadzieja, że już ostatni raz widziałam, że masz chyba 3 śliwy wiśniowe (bordowe drobne listki) i one zdecydowanie za blisko siatki oraz siebie rosną, trzeba brać pod uwagę jak duże kiedyś będą ich korony. Myślę, że ładnie będzie jak je rozsuniesz na półkolu.
Sebek podrzucił fajne linki do ogrodów, które mogą stanowić inspirację począwszy od samego kształtu rabat a kończąc na roślinach. Jeszcze raz zobaczę zaraz Twoje zdjęcia i może coś mi dodatkowego przyjdzie do głowy.
Tymczasem pozdrawiam i trzymam kciuki
Mój mały raj na ziemi :) 23:23, 24 sie 2012

Do góry
Aga, bo już wszystko było ! trudno zrobic inne, ciekawe ujęcia.... dziękuję za pochwały

Julka
, no bezczelność ! tak w biały dzień ......

Sebek
, potraktowałam go (je) .....butem ! wiem, jestem podła, ale : to MOJE RÓŻE!!!!
Mój mały raj na ziemi :) 23:20, 24 sie 2012

Do góry
Ania - no zdjęcia boooskie - tego robala cuuudowne! Ale i tak go nie lubimy Potraktuj go mospilanem albo polysectem.
Ogród Sylwii od początku :) 23:16, 24 sie 2012

Do góry
Jeeeny - gdzie Ty to mieścisz?
Ogród Sylwii od początku :) 23:14, 24 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No to pokazuj te nasadzenia - ja dzisiaj tylko posadziłem przywrotniki od Alinki i zrobiłem Danusiowy myk na nie wysypywanie kory z rabat - dwie taczki ziemi wywiozłem

a nie pokażę bo nie mam zrobię i zamieszczę jutro a teraz tylko zakupowe ....

Packwood House Anglia 23:13, 24 sie 2012

Do góry

Packwood House Anglia 23:12, 24 sie 2012

Do góry

Packwood House Anglia 23:10, 24 sie 2012

Do góry

Packwood House Anglia 23:09, 24 sie 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies