Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Arboretum SGGW w Rogowie 16:51, 19 paź 2016

Do góry
Alpinarium, oczka wodne, wysokie sekwoje z pniami obrosnietymi bluszczem a na wiosnę cudne rododendrony i azalie - warto odwiedzać to arboretum o każdej porze roku, nawet w taka deszczową pogodę jaka nam sie trafiła....

Arboretum SGGW w Rogowie 16:47, 19 paź 2016

Do góry
Poza klonami kwitły nadal również potężne i róznorodne hortensje

Kaliny koralowe

A także inne kaliny o cudnie przebarwiających sie lisciach

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:47, 19 paź 2016

Do góry
pare ogrodowych z soboty

Mój zielony świat 16:46, 19 paź 2016

Do góry
Ewciu, Kasiu, dziękuję i zapraszam
Irenko, ale się cieszę To Wy będziecie przyjeżdżać do nas na duże liście, a my do Was na kwiaty Ciekawe, czy pachną. W botaniku i Wojsławicach są za wysokie, aby powąchać. Oby tylko wiosenne przymrozki ich nie załatwiły. Znajomi od których mam swoją wciąż borykają się z tym problemem. Ale oni mieszkają na wietrznych peryferiach, a Ty w zacisznym ogrodzie otulonym murem. Buź

Mokro, zimno, buro i ponuro

Ogród spaździerniczał

Arboretum SGGW w Rogowie 16:44, 19 paź 2016

Do góry
Narodowa Kolekcja Klonów - mówi samo za siebie, wiele odmian klonów palmowych ale nie tylko, okazy w wieku prawie 60 lat więc wielkie i piekne

Arboretum SGGW w Rogowie 16:41, 19 paź 2016

Do góry
I ja byłam tam razem z Krys w miniona niedziele i tez pozostaje nadal pod urokiem tego miejsca więc dorzuce moje fotograficzne wspomnienia z tej wizyty...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:38, 19 paź 2016

Do góry
Sorry za jakość zdjęć ale wszystkie robiłam telefonem....
Warto odwiedzic to arboretum jesienią, to od nas niedaleko ok 40 km od Łodzi a i z Warszawy jest blisko bo niecałe 100 km, szczerze polecam

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:35, 19 paź 2016

Do góry
Pięknie wyglądała nawet poczciwa bergenia

A na stawie kwitły ostatnie lilie no i oczywiście były też kaczki którym ta deszczowa pogoda zupełnie nie przeszkadała

Grill ogrodowy 16:35, 19 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zrobiliśmy takiego grilla z łupka chyba kwarcytowego. Ponieważ właściciel miał sporo cegły z odzysku, wykorzystaliśmy ją w ten sposób.
Po prawej obok we wnęce jaest kamienny blat i rodzaj kranu-źródełka żeby można było pobrać wodę, albo umyć ręce. Do tego konstrukcja do uprawy winorośli.

Grill zbudowaliśmy w ogrodzie Macieja

Grill ogrodowy 16:34, 19 paź 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zrobiliśmy takiego grilla z łupka chyba kwarcytowego. Ponieważ właściciel miał sporo cegły z odzysku, wykorzystaliśmy ją w ten sposób.
Po prawej obok we wnęce jaest kamienny blat i rodzaj kranu-źródełka żeby można było pobrać wodę, albo umyć ręce. Do tego konstrukcja do uprawy winorośli.

Grill zbudowaliśmy w ogrodzie Macieja

[/q

Śliczny tez taki chcęęęęe....
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:32, 19 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Widoczki ogniste ) warto było troszke zniknąć ))))

Żebys wiedziała że ogniste i to nie tylko same klony tak "świeciły" kolorami ognistymi ale tez i kalina koralowa

A także rózne inne odmiany kaliny przebarwiły sie na niesamowite odcienie czerwieni.......

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:26, 19 paź 2016

Do góry
I jeszcze trochę klonowych kolorów......w ujęciach z daleka i z bliska........

Ogród z łezką II 16:25, 19 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Właściwie tylko trawy widać...

Właściwie tak, ale za to jakie piękne ...no i hortensje ....nie mogę się na nie napatrzeć....a Figo na fotce to "szczypior"

Dzięki za porady różane ....czekam na listopad
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:22, 19 paź 2016

Do góry
Na pewno więcej uroku byłoby gdyby choć na chwilke wyszło słońce, niestety słońca było brak - ale mokre liście klonów wygladały za to szczególnie pięknie....

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:22, 19 paź 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Jakie cudne te Twoje zakątki, a te liscie dodają uroku, chodz u siebie bardzo ich nie lubie, ostatnio wiatry były przychylne i nawiało właścicielom tych drzew Czy te miłorzęby to kupowałaś jako drzewa czy na pniu? Są piękne i ile mają lat. Mam też w planie, ponoć to drzewa szczęcia więc mus je mieć A te o bordowych liściach to NIgra czy coś innego? Wiesz ja teraz na etapie planowania a tylko drzewa tam chce sadzić Pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla córci

U mnie lądują wszystkie z okolicy
Miłorzęby sadzone 5 lat temu, jako drzewa, miały około 140cm, jeden był niższy, teraz się wyrównały, pierwsze 3 lata od dołu wycinaliśmy konary, teraz przerwa, niech zmężnieją, a potem znowu wycinka dolnych. Bordowe drzewko, to Nigra, dośc starawa, sadzona jako badylek, kilka razy cięta, a ostatnio nie i chyba damy jej juz spokój.
No wiem, że teraz drzewa, ciekawa jestem, co wymyślisz buziaki

Angela i Rahpsody in Blue

Astrid w pączkach

NN też kwitnie i kolejne pączki

hebe nadal czaruje
Ogrodowy song 16:21, 19 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Fajnie będzie grujecznikowi na tle niebieskości. Najlepiej to byłoby posadzić jeszcze 2 takie grujeczniki, jak masz miejsce.

I wycieczki fajne.

Moja imienniczko, spadłaś mi z nieba z tą propozycją właśnie rozważam tą opcję. Tak to wygląda i czy (po ewentualnym zakupie) obok siebie je sadzić ? ten jeden jeszcze nie wkopany.

Jak wyjdę na zewnątrz, to jeszcze fotki zrobię.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:19, 19 paź 2016

Do góry
Minione niedzielne dopołudnie upłyneło nam miło na wizycie w Arboretum w Rogowie, gdzie narodowa kolekcja klonów przyciąga zwiedzających, szczególnie o tej porze roku gdy zachwyca kolorami........
Niestety pogoda była niespecjalna, mżawka i temperatura na poziomie 4-5 stopni ale poza nami było kilkunastu takich samych ogrodowych "wariatów" którzy łażą po lesie w deszcz...
Zdjęcia trochę spóźnione ale za to pełne kolorów :

I częśc naszej ekipy zakapturzonej ale usmiechniętej
Jak zamaskować szambo? 16:19, 19 paź 2016

Do góry
Ja posadziłam trzmielinę i nie wiem czy się sprawdzi ale na całości oczyszczalni musiałam zerwać darń,bo trawa nie chciała rosnąć i wyglądało to okropnie.Na wiosnę założę tam rabatę sucholubną z lawendą,rozchodnikami,trawami, tymiankiem i kosodrzewiną
Ogród Cioci cz. 3 16:18, 19 paź 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Trochę jesieni

Tylko kolor host i hortensji zdradza porę roku.....inaczej bym powiedziała, że to pochmurny letni dzień
Makowo na Kociewiu 16:17, 19 paź 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Jak się robi taki ogród? - pytam.

I ten rowerek miejski stylowy, że śmiem zauważyć.

Ja się nazywają te rozchodniki pod Conicą? Piękny wianuszek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies