Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 21:35, 02 lis 2016

Zabrakło mi na mały szpalerek kilka sztuk tulipanów i dokupiłam.
Takie wysokie rosną? Takich wielkich jeszcze nie miałam.

zoja 05:49, 03 lis 2016

Ciekawe te tulipany bede razem z Toba niecierpliwie czekac na efekt wiosna
roma2 08:30, 03 lis 2016

Cześć Mirello. Berberysy w przyszłym roku będą ładniejsze na bank. Ona tam mają dużo słonka?, bo nie pamiętam?. Ale ja przyszłam pomieszać Ci trochę z drzewami . A co masz mieć łatwo? Pooglądaj i poczytaj
Dąb kolumnowy Green Pillar, Jarząb kolumnowy Automn Spire „Flanrock”, Ambrowiec wąskokolumnowy Slender silouette, Buk pospolity Dawyck Gold lub Dawyck Purple. Masakra jakie wszystko ładne. Buziaki.
Kawa 08:30, 03 lis 2016

Mirellko
piękna jesień u Ciebie
klon palmowy cudnie się przebarwił
i myślisz o grabach i amanogawach
ciekawe co wymyślimy

a swoją droga nie dostawałam powiadomień że coś sie w Twoim wątku dzieje
Basilikum 08:44, 03 lis 2016

Mirella jak wpiszesz w google Amanogawa Herbst to znajdziesz troche jesiennych fotek tego drzewa
anbu 09:33, 03 lis 2016

Mirellko co ja czytam, chcesz drzewa?
Hi hi u Ciebie z drzewami to tak jak u mnie z kfffioutkami
UrsaMaior 09:50, 03 lis 2016

MirellaB napisał(a)

Madżenko pokrój wiem jaki ma, ale jak się wybarwia jesienią to nigdzie nie widziałam

Hmm...u mnie jest po prostu żółta, nic specjalnego.
MirellaB 10:53, 03 lis 2016

zoja napisał(a)
Ciekawe te tulipany bede razem z Toba niecierpliwie czekac na efekt wiosna

Zoja przyznam szczerze, że szczególnie czekam na rozkwit właśnie tych
MirellaB 10:55, 03 lis 2016

roma2 napisał(a)
Cześć Mirello. Berberysy w przyszłym roku będą ładniejsze na bank. Ona tam mają dużo słonka?, bo nie pamiętam?. Ale ja przyszłam pomieszać Ci trochę z drzewami . A co masz mieć łatwo? Pooglądaj i poczytaj
Dąb kolumnowy Green Pillar, Jarząb kolumnowy Automn Spire „Flanrock”, Ambrowiec wąskokolumnowy Slender silouette, Buk pospolity Dawyck Gold lub Dawyck Purple. Masakra jakie wszystko ładne. Buziaki.

Romka berberysy na jednej stronie mają bardzo dużo słońca, a na drugiej stronie ściany to półcień.

Sporo mi propozycji podałaś - dziękuję Oczywiście wszystkie sprawdzę, a może i właśnie z nich coś wybiorę. Wszystko zależy od tego jakie drzewa będę miała dostępne od ręki w szkółkach
MirellaB 11:03, 03 lis 2016

Kawa napisał(a)
Mirellko
piękna jesień u Ciebie
klon palmowy cudnie się przebarwił
i myślisz o grabach i amanogawach
ciekawe co wymyślimy

a swoją droga nie dostawałam powiadomień że coś sie w Twoim wątku dzieje

Kamilko ten klon palmowy wybitnie mnie zaskoczył na plus Nie pamiętam go z zeszłego roku hi hi czyli widocznie nic specjalnego sobą nie prezentował. Młody on jest.

Jeśli chodzi o drzewa to nadal myślę. Póki co to graby, amanogawy, brzozy. Mam jeszcze na liście sosny piramidalne, bardzo mi się podobają. Widziałam je w ogrodzie Gosi Myszy i jej sąsiadów - super są
Zastanawiam się czy to nie będzie głupio wyglądało, że nagle wśród iglaków posadzę trzy sztuki drzew? Na tej stronie płotu nie mam jednolitych iglaków tylko różne odmiany iglaczków są: cyprysy lawsona ivonne (najwięcej), cisy, jałowce, i szmaragdy. Co myślisz - drzewa będą ok? Czy lepiej iglaki?