Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 11:33, 26 paź 2016

blyxa napisał(a)
Przyszłam pooglądać zdjęcia - śliczna ta jesień

Dawno Cię nie było, miło że znów jesteś
Za momencik ta jesień wcale śliczna juz nie będzie, ale cieszmy się chwilą
UrsaMaior 11:49, 26 paź 2016

Mmmm ale widoki...taką jesień kocham
Kuba 12:13, 26 paź 2016

Janeczko już zapomniałam że u Ciebie nie tylko róże rosną w ogrodzie a także tyle innych roślin- przybrały piękne jesienne kolory
W temacie zakupów internetowych- jestem jak zwykle w mniejszości, bo dla mnie to ostateczne rozwiązanie zazwyczaj nawet robię odwrotnie niż większość ludzi i najpierw oglądam towar w internecie a gdy coś wybiorę jadę i kupuję
bleebla 12:22, 26 paź 2016

Tez mialam trzmieline takia fioletowa. Niestety tylko w pierwszy rok po posadzeniu. Bardzo mi sie wtedy podobala.
Pluszakowa 13:15, 26 paź 2016

Wpadłam na różaną listę przebojów ja zachorowałam na big Purple, ale zamówię chyba dopiero na wiosnę
lindsay80 18:47, 26 paź 2016

Piękne masz Janka szerokie kadry, w jesiennej odsłonie wyglądają oszałamiająco.
Listę top róż oczywiście i ja śledzę za zapartym tchem.
Zagajanka 21:51, 02 lis 2016

UrsaMaior napisał(a)
Mmmm ale widoki...taką jesień kocham

To chyba już ostatnie miłe jesienne widoki... Ochłodzenie idzie szerokimi krokami, drzewa gubią liście, pada dziesięciokrotnie na dniu... Chyba już wolę "biały widoczek" i pierwsze przymrozki...
Zagajanka 21:53, 02 lis 2016

Kuba napisał(a)
Janeczko już zapomniałam że u Ciebie nie tylko róże rosną w ogrodzie a także tyle innych roślin- przybrały piękne jesienne kolory
W temacie zakupów internetowych- jestem jak zwykle w mniejszości, bo dla mnie to ostateczne rozwiązanie zazwyczaj nawet robię odwrotnie niż większość ludzi i najpierw oglądam towar w internecie a gdy coś wybiorę jadę i kupuję

Wiem, wiem, ze nie lubisz kupować internetowo. To wtedy różne stacjonarne imprezy z roślinami (Wojsławice, Stefan, Iglica, ZC...) są stworzone dla Ciebie - pozostało znaleźć tylko na to wszystko czas
Zagajanka 21:55, 02 lis 2016

bleebla napisał(a)
Tez mialam trzmieline takia fioletowa. Niestety tylko w pierwszy rok po posadzeniu. Bardzo mi sie wtedy podobala.

Moze to zalezy od odmiany? Moja już drugi rok robi się taka właśnie różowa i trzyma się do wiosny, potem stopniowo nabiera żółto-zielonego kolorku i tak się trzyma do kolejnej jesieni.
Zagajanka 22:07, 02 lis 2016

Pokaże wam parę miskantowych ciekawostek.

To miały być Gracki:

A są chyba Graziellą?, bo prawdziwe Gracki u sąsiadki wyglądają tak:

A to jej Morning Lighty, które obecnie mają około 1,8 m wysokości i zaczynają... kwitnąć: