Madzia zapodaj jakies inspiracje na świeta bo koncepcji zadnej nie mam
Gosiu ...w zasadzie to ogrodowego nie mam nic co mogłabym pokazać...choć ciemierniki cudne i wiele ich zaczynają kwitnąc na całego...to cieszy...ale trawy nie powiązane....śmietnik nie pomalowany ale za to w oczekiwaniu na ciemierniki moge pokazać moją przeróbkę krzesła..widziałam, że temat modny ostatnio na forum wyszło coś takiego ...stolik nocny
Ulepszone swieczniki ze szklanymi lichtarzykami od Sylwii
Wianki na prezent Ten wianek jest dla mnie inspiracją
Iwonko czy ona rośnie do 2m tak jak czasami jest opisywana? Już 2 razy ją kupowałam i 2 razy dostałam inną - ale jak widać niezmiennie mi się podoba więc jeszcze spróbuje
a u cb jak zawsze cudnie i tak jakby lato trwało wiekami
Aga, nasionka są Nie zamawiałam u Sary, znalazłam tutaj dobry sklep Edit: Napiszę jeszcze nazwy Antirrhinum majus nanum 'Circus Clowns' "Löwenmäulchen (mittelhohe Mischung)" - lwie paszcze, kolorowe Centaurea cyanus 'Classic Romantic' "Romantische Kornblumenmischung" - różowo-białe chabry Clarkia unguiculata 'Mixed Colours' "Mandelröschen, Clarkie" - różowa klarkia Cosmos bipinnatus 'Dwarf Sensation Mixed' "Niedrige Kosmee" - niski kosmos Dimorphotheca pluvialis 'Tetra Polar Star' "Weißes Kapkörbchen" - nie wiem, jak to po polsku, to jest jak Osteospermum Gaillardia pulchella 'Sundance Red' "Gefüllte Rote Kokardenblume" - też nie wiem, jak to po polsku, kwiat kokardkowy czerwony Lathyrus odoratus 'Grandiflora Queen Alexandria' "Karminrote Edelwicke" - karminowy groszek pachnący Tagetes tenuifolia 'Tangerine Gem' "Orangefarbene Tagetes" - pomarańczowa aksamitką do warzywnika
A może przy siatce posadzić mahonię, przed nimi hortensje ogrodowe,dalej różaneczniki, za nimi tawułki. Aha to zielone to hosty. Kupiłam jesienią biało obrzeżone carexy nie pamiętam nazwy, są posadzone przed tawułkami, między hostami.
Mariusz bardzo chetnie bym przyjechała ale ze dosc daleko to trzeba odpowiedniej okazji , moze sie taka kiedys pojawi. Dzieki za zaproszenie.