Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 23:16, 18 paź 2016

Do góry

Zmiany w powiadomieniach mailowych 23:13, 18 paź 2016

Do góry
Kilka dni temu wprowadziliśmy zmiany związane z powiadomieniami mailowymi. Nie wysyłamy już teraz pojedynczego maila z informacją o nowym wątku, poście czy komentarzu. Zamiast tego wysyłamy jeden zbiorczy mail z wszystkimi powiadomieniami, które się pojawiły od ostatniego razu. Jeżeli ktoś często zagląda w powiadomienia na stronie to w mailu otrzyma tylko te, których jeszcze nie widział. No i oczywiście mail nie zostanie wysłany jeżeli nie ma nowych powiadomień na stronie.

Zmieniła się także strona do edycji ustawień powiadomień. Została usunięta kolumna "E-mail". Zamiast tego dodaliśmy nową opcję "Powiadom mnie o nowych artykułach, wątkach, postach". Należy ją zaznaczyć jeżeli chcemy otrzymać tego zbiorczego maila.

Poniżej widok ekranu ze wskazaniem, gdzie znajduje się ta opcja.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 23:08, 18 paź 2016

Do góry

Makowo na Kociewiu 23:04, 18 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Ileż u Ciebie jeszcze bielutkich hortek!
U nas ciemno, dżdżyście, mgliście i jakoś tak smutno. Czekając na słońce łapię Twoje promienie i pozdrawiam serdecznie.

Martuś u nas w ostatni weekend też było słonecznie ale nie mogłam zrobić zdjęć tak jak piszesz powinniśmy się cieszyć z każdej kropli ale niestety nasze głowy lubią światło i słońce
Hortki bielutkie są do tej pory bo to dziwny rok w Makowie dla hortek jest
i strasznie nierówno zaczęły kwitnąć na jednym krzaku są brązowe, różowe, białe i dopiero puszczające pąki. Zapewne to jakieś niedociągnięcia pielęgnacyjne
ja również ściskam Martuś
słoneczka życzę
Październikowa mozaika hortkowa muśnięta słońcem

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:04, 18 paź 2016

Do góry
Ała! Auć auć! Która tak mocno ciągnie? Już coś opowiem, ale niedługo

Rok wydaje się być dobry - owocowy, warzywny, ale z pleśnią i grzybem dość często. Zaraz coś wkleję, ale dużo zdjęc nie mam.

Papryka była MEGA /jeszcze resztki są na krzakach/

Fasoli tyczek zabrakło, więc zakręciła i zaczęła rosnąć w dół

Maliny nadal rodzą

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:02, 18 paź 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Dziś byłam się zwolnić i niestety nie byłam dość stanowcza - tak to jest jak się rozmawia z rocznikiem 1970, no nie mogłam się oprzeć, uzgodniliśmy, że jak nie ruszę normalnym tempem gwarantującym wykonanie roboty w terminie do przyszłego poniedziałku to oddaję tę robotę. Taka sobie głupia jestem.

Ogród masz całkiem dobry jak na tę porę roku i totalny brak czasu na wszystko Trzymaj się i byle do przodu...

Ja nie mogę się zwolnić, bo .. nikt 50+ nie zatrudni, w dodatku z pensją pokrywającą kredyt na dom Więc pracuję tam gdzie jeszcze takie starocie chcą.. ... ale u mnie to takie zrywy niepodległościowe.. a potem znów plaża.. i szukanie pracy.. ostatnia rzecz o jakiej bym pomyślała to aby się zwolnić.. Wystarczy, że nie mam roboty przez 3 miesiące i muszę potem to nadrabiać..nocami..weekendami.. dochodu nie ma, ale koszty są... a wygląda, że będzie coraz gorzej i coraz drożej. Przyszedł rachunek za wodę.. naprawdę .. podlewam tylko czasami trawnik, rh i szklarnię.. nawet warzywnika nie podlewam, rabat tym bardziej... Nie padało u mnie praktycznie całę lato.. podlewałam może 2 razy.. Jak woda zdrożeje (a zdrożeje) to niestety.. odcinam i nawadnianie RH i trawnik i oczko.. niestety.. to za dużo by uciągnąć.. Dobra zmiana niestety dotknie mój ogród .... było skąpo, będzie zerowo.. myślę nawet nad likwidacją warzywnika.. By mieć plony trzeba podlewać.. bez sensu.. koszt wody do plonów się nie opłaca.. już się nie opłaca.. przy wzroście opłaty .. kasuję warzywnik od razu..
Chyba zapiszę się na angielski.. perspektywy coraz gorsze.. szukam alternatywy na przeżycie..
I dzisiejszy focie.. filtr wymieniłam.. Kwiatki domowe nie podlane..

Ranczo Edy 23:01, 18 paź 2016

Do góry
spokojnej zdrowej nocki wszystkim zaglądającym życzę

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 22:59, 18 paź 2016

Do góry

Moje początki- i brak doświadczenia :) 22:58, 18 paź 2016

Do góry
To namaluje o co mi chodzi, bo nie potrafię tego opisać. Owszem bukszpany mi się podobają, ale z drugiej strony nie chcę tak całkowicie papugować od innych, choć nie powiem po części i tak to robię, bo kiepska jestem w wymyśleniu czegoś nowego i do tego godnego uwagi.

Zielone prostokąty to cisy za wiśnią- kilka sztuk taki mini żywopłot z tylu za wiśnia, a to coś różowego to róże są zamówione.

No chyba, że w nogi bym dała, "Ice Dance", zamiast obwódki.
Ranczo Edy 22:58, 18 paź 2016

Do góry

Ranczo Edy 22:57, 18 paź 2016

Do góry

Ranczo Edy 22:54, 18 paź 2016

Do góry

Ranczo Edy 22:53, 18 paź 2016

Do góry

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 22:52, 18 paź 2016

Do góry
witam,

Karolina - słonko zawitało to i parę ujęć jesiennych wrzucam....

Ranczo Edy 22:52, 18 paź 2016

Do góry

Ogród z pergolą 22:51, 18 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Fajnie to wygląda, choć nie rozumiem do czego zmierza.
Jeszcze nie widzę oczami wyobraźni...

Anka, pokiego twoje szambo tak nad ziemią wystaje? Nie mogło być równo z ziemią? Byłoby łatwiej

Iwonko. Rzeźba. Element dekoracyjny. Coś jak tutaj tylko w kwadracie:

I z kantówek drewnianych które Anka ma na placu zabaw. A że tylko nad szambem wyglądałoby dziwnie to dobrze powtórzyć. Tylko że nad samym szambem musi być modyfikacja...
Ranczo Edy 22:50, 18 paź 2016

Do góry
trochę mojej jesieni dla was czekam jeszcze na tą złotą słoneczną....

Ranczo Edy 22:47, 18 paź 2016

Do góry
róże zatrzymane ...tymczasem...

Ranczo Edy 22:45, 18 paź 2016

Do góry
o taka nie zapytałam jaki kolorek kwiatów hiii liście mnie oczarowały...

Makowo na Kociewiu 22:43, 18 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasieńko, pozdrawiam serdecznie.
Z radości, że posadziłaś cebulki po trzykroć nam ten fakt oznajmiłaś.
Od jutra ma padać znowu. U mnie jeszcze ani połowa nie posadzona ...
Planowałam dziś, ale miałam niespodziewanych miłych gości i nastała ciemność.

Kasiu, mogłabyś przypomnieć kilka ujęć z czosnkami?
Pamiętam, jak się nimi zachwycałam

Kochana już się poprawiłam
Iwonko w tym roku dokupiłam tylko czosnki i krokusy chociaż sadziłam tulipany, narcyzy i hiacynty wykopane wczesnym latem
zdjęcia wyszukane na szybo, postaram się poszukać więcej
ściskam mocno

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies