Iwona pałki Liatry zostaw będą ozdobą zimą. Nasionka hm nie wiem czy już nie spadły musisz zobaczyć czy są małe czarne jak mak nasionka.Co do siania to ja wysiewałam do doniczek nasionka bo ona kwitnie dopiero w drugim roku bo musi urosnąć cebulka.W zeszłym roku rozrzucałam nasionka koło rośliny matecznej urosło aż 4 sadzonki.Lepszy efekt z siania do doniczek.
no tak sobie właśnie nie mogę przypomnieć czy rok ubiegłej jesieni tak samo wyglądały, muszę zdjęcia przewertować ale chyba nie. W tym roku jakoś wcześniej zaczęły żółknąć. Wiosną i tak do podziału idą więc będzie dobrze jakoś szczególnie to mi nie przeszkadza ich taki wygląd, lubię je za to, że idealnie mi pasują do wysokości moich bukszpanów
a myślałam już, że bez problemów się sieją, no trudno też rozsypię przy dorosłej, może akurat coś wyrośnie. Dla mnie to najlepsze rozwiązanie bo i tak wiosną zapewne wyrwę w niewiedzy że to siewki z doniczkami nie będę się bawić, miejsca nie mam.
cebulki szczawika musisz z ziemi otrzepać i lekko osuszyć. Tylko te różowawe, bo mogą mieć jeszcze takie białawe kłącza ale mi to gniło przez zimę i wywaliłam. Te różowawe bez problemu w kartonie i jakieś chłodne miejsce. Muszę ze swoimi w końcu porządek zrobić