Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 21:29, 31 paź 2016

Ooo, to super. Bo pracy w ogrodzie i tej męskiej, i damskiej jest mnóstwo.
EwaIgi 00:54, 01 lis 2016

Różnie bywa z tym M-ami. Ja nie mam (znalazłam tyle odwagi aby zrobić porządek z nim - co mi wyszło na dobre), więc wszystko samemu trzeba zrobić, co naprawdę jest ciężkie. Za to moja siostra ma bardzo dobrego pomocnika w Mężu. Bardzo jej pomaga i ostatnio nawet, jak miał za dużo energii, to jej poprawił rabaty i obrzeża sam zrobił. Byłam w szoku jak fajnie mu to wyszło. Jak przesadzają to robią to razem, jak ścinają drzewa to siorka z ziemi mówi mu którą gałąź ma przyciąć. Naprawdę da się.
natka098 11:16, 01 lis 2016

Mój też robi wszystko o co go poproszę. Przekopuje. Sadzi. Ale w kompozycje się nie wtrynca.
Nett 13:54, 01 lis 2016

EwaIgi napisał(a)
Różnie bywa z tym M-ami. Ja nie mam (znalazłam tyle odwagi aby zrobić porządek z nim - co mi wyszło na dobre), więc wszystko samemu trzeba zrobić, co naprawdę jest ciężkie. Za to moja siostra ma bardzo dobrego pomocnika w Mężu. Bardzo jej pomaga i ostatnio nawet, jak miał za dużo energii, to jej poprawił rabaty i obrzeża sam zrobił. Byłam w szoku jak fajnie mu to wyszło. Jak przesadzają to robią to razem, jak ścinają drzewa to siorka z ziemi mówi mu którą gałąź ma przyciąć. Naprawdę da się.

Super ma ta Twoja siostra. A Ty Ewcia jak pogoniłas byłego i dobrze Ci z tym, to chyba tez super. Chyba gorzej ise męczyć z takim eMem niz z ogrodem
Nett 13:56, 01 lis 2016

natka098 napisał(a)
Mój też robi wszystko o co go poproszę. Przekopuje. Sadzi. Ale w kompozycje się nie wtrynca.

Super Natka. Tobie to dobrze.
To tylko go nie zepsuj
Nett 19:44, 01 lis 2016

Ech, dzisiaj taki nieogrodowy dzień. Choć czytam, że niektórym udało się cebule posadzic lub trawnik skosić. U mnie niestety lało cały dzień i nawet do ogrodu nie zajrzałam.
Ale za to w takie dni czytam dużo i oglądam. Dowiedziałam się, że w stylach ogrodowych jest styl nowoczesny i współczesny. Nie wiedziałam. I dość mocno sie różnią. Myślę, że ja właśnie taki współczesny ogród bym chciała. Nie jest tak rygorystyczny w ilości gatunków i kolorów i nie wymaga detali architektonicznych, na które w tej chwili brakowałoby kasy.
Idę czytać dalej

UlaB 22:48, 01 lis 2016

Cos nie moge wrzucic dzisiaj zdjecia tego czegos na f. fortegilla sie nazywa
jutro moze pojdzie
Nett 23:01, 01 lis 2016

UlaB napisał(a)
Cos nie moge wrzucic dzisiaj zdjecia tego czegos na f. fortegilla sie nazywa
jutro moze pojdzie

Hej Ula. Jak pisałam posta nie mogłam wrócić do poprzedniej strony, a zapomniałam nazwę tej fortegilli
UlaB 23:43, 01 lis 2016

sory, literówka - fotergilla
w necie znajdziesz sporo zdjec jak sie wybarwia jesienią: fotergilla
Widac tez kwiatostany - śmieszne są i pojawiaja sie przed liścmi. Dla mnei to fajna roslina - najpierw oryginalne kwiaty, potem mega zdrowe liscie (zero chorób, zero szkodników jak do tej pory - mam tą rosline ze 4 lata), a jesienią daje po oczach ognistymi liśćmi. Na razie przyrasta mi wolno, jest zwarta.
Nett 09:23, 02 lis 2016

Znalazłam w weekend takiego pina
https://pl.pinterest.com/pin/288652657351371136/
i zaczęłam się zastanawiac czy na moim skraju skarpy nie powinnam posadzić 2 niewysokich drzew.

Ciągle nie mam pomysłu na to miejsce, więc kombinuję. Co myślicie?