Spoko NIC im nie będzie, moje są znacznie wyższe. Czosnki nie przemarzają. I na 100% mają dzidziusie 1-2 szt. (cebulki przybyszowe). W przyszłym roku możesz je rozsadzić.
Ściągi wysłałam.
I dosyć smędzenia o jakiś depresjach. Słońce jest w złotych liściach, zachodzące słońce w cudnych purpurach... i ten nostalgiczny szelest pod stopami. Kiedyś specjalnie jesienią jeździłam na stary Żoliborz by pospacerować i poszurać wśród liści. Cudowna mżawka tak zdrowa dla cery i ta angielska pogoda. Trzeba nauczyć się dostrzegać pozytywne walory jesieni to cud natury i trwa tak krótko. A poza tym rośliny też muszą się przespać, to czas na ich odpoczynek a dla nas zwariowanych ogrodników to czas na projektowanie nowych kompozycji roślinnych, próbowanie nalewek i przetworów domowych. Ja np. mam czas na dom i swoje pasje, bo latem szkoda mi na to czasu i tylko zimą mogę nadrabiać zaległości i odgruzowywać dom. No i oczywiście Ogrodowisko - to najlepszy lek na każdą deprechę. Polecam, to się sprawdza.
Danusia nie zdaje sobie nawet sprawy a może i zdaje, jak portal, który założyła leczy i pomaga ludziom. Muszę jej za to podziękować, ale jeszcze nie teraz, zbieram odpowiednie słowa, bo to nie może być zwykłe podziękowanie.
całuję was wszystkie dziewczyny, pomyślcie, że kwiatki i drzewa też muszą od Was odpocząć
Wiesz, że ogród masz piękny, ale jesienią kamienny jest bajeczny a osnuty mgłą taki magiczny i nostalgiczny, że nawet deszcz nie jest w stanie odebrać mu uroku. I te kropelki dżdżu na igiełkach i listkach, pokaż je nam.
a ja też mam kawałek kamiennego u siebie
Też sobie tłumaczę, że wilgoć dobrze robi na cerę... Ale niestety źle na stawy
I racja, że dom lepiej się prezentuje. Sterta prasowania znikła już jestem "na bieżąco".
Byle do wiosny... No i zawsze jest namiastka w doniczkowych parapetach
Przyszłam do Cię z życzeniami :
Dużo zdrowia, dużo siły, by marzenia się spełniły, eM zrozumiał Twoje troski i zakupił Ci pierwiosnki, żeby buzia Ci się śmiała, a pociecha kłopotów mniej sprawiała, otoczenie zrozumiało i poczynaj w ogrodzie śmiało, My się wtedy ucieszymy jak foteczki zobaczymy, żyj nam długie długie lata i i niech służy Ci łopata mgła bym tak jeszcze więcej lecz zostawię innym miejsce