Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

sylwia_slomc... 09:11, 02 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Haha....też tak kiedyś mówiłam....sama sobie pomuruję, bo co to za sztuka, sama sobie uszyję, bo to łatwe, sama chleb upiekę, sama, sama, sama.....bo jak ktoś to robi za mnie to mam tyle uwag i poprawek, że wolę po swojemu....a teraz nawet jak nie chcę i pogodziłabym się z tym, że nie jest "idealnie" to i tak muszę sama....bo umiem.

ha ha ha Wypisz wymaluj jak u mnie
Ostatnio musiałam eM przypomnieć, że ma żonę , a nie męża, bo chciał, żebym mu stemple nosiła w pojedynkę
sylwia_slomc... 09:12, 02 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Po wczytywaniu się w kilka wątków na O., stwierdzam....nie wiem czy słusznie....że ogrodnicy są bardziej podatni od INNYCH na depresję pogodową....nie możemy wyjść i pogrzebać w ziemi, wycisnąć z siebie resztek sił sadząc, grabiąc, kopiąc, przekopując i itp......nie możemy obejrzeć co urosło, a co choruje.....nie można wciągnąć w płuca zapachów przeróżnych tak innych od miejskich spalin, fastfoodów i kurzu.....nie słychać śpiewu ptaków....i to sprawia, że jesteśmy nieszczęśliwi.....a gdy tylko pojawia się jeden promyczek słońca i można nos z murów wystawić....wraca humor, zdrowie i radość życia......to ja....a Wy????

Podobnie
Lomianianka 09:34, 02 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Wylazły mi z ziemi czosnki główkowate....czy to oznacza, że mam je już pożegnać i w przyszłym sezonie się nie zobaczymy?????

Spoko NIC im nie będzie, moje są znacznie wyższe. Czosnki nie przemarzają. I na 100% mają dzidziusie 1-2 szt. (cebulki przybyszowe). W przyszłym roku możesz je rozsadzić.

Ściągi wysłałam.

I dosyć smędzenia o jakiś depresjach. Słońce jest w złotych liściach, zachodzące słońce w cudnych purpurach... i ten nostalgiczny szelest pod stopami. Kiedyś specjalnie jesienią jeździłam na stary Żoliborz by pospacerować i poszurać wśród liści. Cudowna mżawka tak zdrowa dla cery i ta angielska pogoda. Trzeba nauczyć się dostrzegać pozytywne walory jesieni to cud natury i trwa tak krótko. A poza tym rośliny też muszą się przespać, to czas na ich odpoczynek a dla nas zwariowanych ogrodników to czas na projektowanie nowych kompozycji roślinnych, próbowanie nalewek i przetworów domowych. Ja np. mam czas na dom i swoje pasje, bo latem szkoda mi na to czasu i tylko zimą mogę nadrabiać zaległości i odgruzowywać dom. No i oczywiście Ogrodowisko - to najlepszy lek na każdą deprechę. Polecam, to się sprawdza.
Danusia nie zdaje sobie nawet sprawy a może i zdaje, jak portal, który założyła leczy i pomaga ludziom. Muszę jej za to podziękować, ale jeszcze nie teraz, zbieram odpowiednie słowa, bo to nie może być zwykłe podziękowanie.

całuję was wszystkie dziewczyny, pomyślcie, że kwiatki i drzewa też muszą od Was odpocząć
frezja 10:01, 02 lis 2016

Sylvana napisał(a)
I jeszcze takie tam....
Perukowiec zielony tak się fajnie przebarwił

Jesień piękna, kolorowa..mam perukowca i wiem, jaki cudniasty jesienią
Lomianianka 10:07, 02 lis 2016

Wiesz, że ogród masz piękny, ale jesienią kamienny jest bajeczny a osnuty mgłą taki magiczny i nostalgiczny, że nawet deszcz nie jest w stanie odebrać mu uroku. I te kropelki dżdżu na igiełkach i listkach, pokaż je nam.
a ja też mam kawałek kamiennego u siebie
Lomianianka 10:08, 02 lis 2016

tulucy 19:10, 02 lis 2016

Też sobie tłumaczę, że wilgoć dobrze robi na cerę... Ale niestety źle na stawy

I racja, że dom lepiej się prezentuje. Sterta prasowania znikła już jestem "na bieżąco".
Byle do wiosny... No i zawsze jest namiastka w doniczkowych parapetach
sylwia_slomc... 15:04, 03 lis 2016

Przyszłam do Cię z życzeniami :
Dużo zdrowia, dużo siły, by marzenia się spełniły, eM zrozumiał Twoje troski i zakupił Ci pierwiosnki, żeby buzia Ci się śmiała, a pociecha kłopotów mniej sprawiała, otoczenie zrozumiało i poczynaj w ogrodzie śmiało, My się wtedy ucieszymy jak foteczki zobaczymy, żyj nam długie długie lata i i niech służy Ci łopata mgła bym tak jeszcze więcej lecz zostawię innym miejsce
Iwk4 18:17, 03 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Moje też miały różne kolory na początku a teraz się wyrównało, może u Ciebie będzie tak samo....mój to Green Carpet.

To te przy tarasie?

Czyli się wyrównają
Przy tarasie wysokie- to kolumnowe.
Admiration mam przy kulkach przy tarasie. Takie mniejsce. Na wiosnę potnę w kulki
Iwk4 18:21, 03 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Ja się cieszę, że jest O. i można rozgrzebać w zimie nowe rabatki.

Żeby jeszcze tej jesieni trochę zostało.....bo paskudna jesień + zima....to stanowczo za długo!!!!

Sylwia, jest jeszcze Pintersest z morzem inspiracji i mosliwości.
Świetnie się ogląda ogrody właśnie zimą. Korzystasz?