Edyta dla mnie też ten układ jest ciekawy. A nie chcesz zamiast żywopłotu z bukszpanu zrobić cisowego, skoro może być trochę wyższy?
Kupowałam ostatnio dla siebie mały hilli po 2,90, ale ma tak z 20 cm. JA to mam przed warzywnikiem to mogę go nawet trochę wyżej w przyszłości puścić, nie wiem na jakiej ostatecznie wysokości da się taki zywopłocik utrzymać.
Na rabacie frontowej przed kulkami bukszpanowymi na pniu mam zywopłot, który utrzymuję na 50 cm
150cm x 60cm wydaje mi sie, ze nie będzie za długi, będzie akurat
Według mnie fajnie to wymyśliłaś ... faktycznie w korzeniach ciężo byłoby posadzić bukszpany ... róż nie musisz przesadzać będą fajnie wyeksponowane nie to co u mnie ... a czy na dywanik przewidujesz variegatę?
ciut mniej optymistycznie ... moja bukszpany na frontowej rabatce niestety w kolorze brąz i listki od spodu się sypią ... grzyb czy macie może jakieś inne podejrzenia?!
a miało być tak pięknie
oczywiście wziełam się za studiowanie wątków o chorobach i szkodnikach
Obiecuje, ze jak tylko się odkopię z roboty a i Ty będziesz miała trochę czasu to przyjadę na kawę i przywiozę sos.
Co do dzików - nie mam ogrodzenia tylko od frontu, od drogi i właśnie drogą sobie przyszły. Sąsiadom skutecznie niszczą siatkę i inne ogrodzenia.