No to zaczynamy jazdę!!!
Wjazd do domu:
Wschód jest z tyłu domku. Zachodzące słońce pada wprost na front.
Tu kompletnie nie mam wyobraźni co miałoby być. Na wiosnę, może nawet później będziemy robić kostkę. Nie chcę jej dużo - raczej tylko tyle co potrzeba. Większość tego grysu chciałabym zlikwidować i w to miejsce trawnik. Kostkę widzę tylko na wejście i wjazd do garażu.
Rabata po lewej stronie:
Od północy wieje - stąd pomysł na te tuje. Nie upieram się - może być coś innego.
To samo miejsce widziane od drugiej strony:
I jeszcze raz to samo tyle, że z szambem:
Idąc dalej jest skarpa i tył domku:
Skarpa obsadzona irgą. Posadziłam irgę ponieważ nie chciałam trawy, a irga bardzo szybko zadarnia. Zależało mi na tym, gdyż przy ulewach była masakra. Dzięki irdze jest już wyraźnie lepiej. Murek powstał w te wakacje. Nad samym murkiem chciałabym posadzić konwalnik po całej długości bo mi się podoba, ale po prawdzie nie wiem czy tu pasuje
Dochodzimy do skarpy - widok z tarasu:
Tu pewnie będzie najwięcej besztania

Skomentowane już kiścienie i azalie z tego miejsca mogę przenieść. Lubię i kiścienie i azalie, ale nie upieram się na tej skarpie, gdyż jest bardzo stroma.
Z tyłu za tą wyciętą w koło skarpą w kierunku lasu chciałabym posadzić jakieś drzewa owocowe. Docelowo będzie tam mini warzywnik.
Na zdjęciach widoczna jest też trampolina. Póki co postoi jeszcze chwilę, tyle, że bardziej w tyle. Przed drewnianym domkiem chciałabym postawić grill.
Jak widać na zdjęciu pierwszym po prawej stronie też jest skarpa. Tu posadzone są sosny i świerki. Na przeciwko frontu domu w kierunku drewnianego domku idzie wodociąg więc tu mogę posadzić coś co nie bardzo głęboko się korzeni. Myślałam o berberysie kolumnowym. Ten berberys chodzi mi też po głowie na zwieńczeniu skarpy z tyłu domu- nad irgą. Dom nie jest ogrodzony i długo nie będzie - chciałbym więc roślinami wytyczyć granice.
To by było tyle. Zwymiaruję jutro. Dziś niestety brakło czasu

Spotkam się pewnie z ostrą krytyką, ale bardzo proszę jak toś ma cierpliwość to doradźcie błądzącemu.