A tak oczko wyglądało przed tygodniem. Nie dałam rady go wyczyść bo zabrakło czasu. Na mojej działacze wszystko robię sama, pergole, płotki, wykopuje stare drzewa. ...
Mam do Was gorąca prośbę. Tydzień temu wyczyscilam z roslin oczko wodne. Zostało mi na wiosnę wyczyścić sam pojemnik, w którym chciałbym mieć tylko nenufary. Problemem dla mnie są nasadzenia wokół oczka. Wsadzilam lawende, trawy, zurawke i jalowiec plozacy. Nie wiem czy dobrze d dobralam rosliny. Jest to strona północ-zachód. Proszę zaprponujcie jakieś nasadzenia.
Oj matulu moja nie ....az mi gęsia korka stanęła hahahha naradzie mi sie to z pancernikiem kojarzyło a tutaj takie pomysły hahah hahha wiesz zawsze w takich sytuacjach to sie o teściowej pisze /)))))
Rob kobitko co sie bedzie patyk marnował ))) dziekuje w imieniu Grzesia /))))
Czy ktoś już był na kiermaszu świątecznym?
U mojej córki w szkole, kiermasz był zorganizowany przy okazji wywiadówki, takie świąteczne dekoracje zakupiłyśmy.
Jolu, przydreptałam do ciebie skuszona jesiennym spacerkiem wzdłuż jeziora. Super widoki...ekstra że Cię mamy. Klik klik i już cieszymy oczki pięknymi widoczkami z zachodzącym słoneczkiem w tle.
Jak tam zdrówko? Już zdrowa jesteś?
Ja też jak mnie coś "bierze" kuruję się witaminą C. Jak czuję jakieś dreszcze albo zaczynam kichać to szybciutko witamina C 1000 i przeziębienia nie ma. Już nie pamiętam kiedy chora byłam. Mojego syna też tak leczyłam. Kiedyś mi powiedział: ..."Mamuś ja chyba jakiś dziwny jestem. Inne dzieci chorują i nie muszą chodzić do szkoły a ja ciągle zdrowy i zdrowy..."
Buziak wielki przesyłam.
Gatunku nie rozpoznam , ale mogę Ci powiedzieć jak to było z moimi szmaragdami
Kupiłam w palecie sadzonki 20cm 70gr szt . te z brzegu były zielone te w środku mocno łyse i wyższe. Posadziłam głęboko, żeby schować w ziemi to co brzydkie- nic im się nie stało, wypuściły wyżej dodatkowe korzenie Teraz po dwóch sezonach( w zasadzie 2 i pół) mam szmaragdy prawie mojego wzrostu i ładnie zdrowo rosną. Trzeba tylko zadbać odpowiednio na początku
Dziewczynki dzięki Edzia baluje z Lenką Andrzejkowo od poniedziałku Lena po wczorajszym lekko poległa gardło a ja dziś jeszcze z dziećmi piątkowa impreza i sobota bo Andrzej osobisty w domu następny tydzień mam nadzieję że spokojny Buziolki a chyba będę kombinować coś z makaronu u mnie mgła dziś okropna nie chce odejść wczoraj słońce było