Ginger o moim dachu nie można powiedzieć, ze jest przeszklony. Na dachu jest poliwęglan, który ma przepuszczać promienie słońca do ogrzewania węźownicy do instalacji solarnej. Uznajmy, że to zewnętrzna strona solarów.
Ale poliwęglan (przezroczysty) nie ma dopuszczać światła do pomieszczeń tylko do instalcji, ktora kumuluje ciepło do ogrzania wody.
Możesz obejrzeć na stronie naturalnydom.pl jak wygląda to rozwiązanie na dachu
Pralnia jest malutka mieści tylko pralko-suszarkę, kosze na brudną bieliznę i miejsce na stojącą suszarkę. I wystarczy, szkoda więcej miejsca, trzeba systematycznie prać i wieszać.... Nie nawidzę tego...
Przydałoby się miejsce na kosze na sortowanie czystego prania : żon, córka i ja....
Kupowałam na rosarium.pl - tam jest opis. Zaraz poszukam fotek
Na tym zdjęciu biala to aspirin rose a różowa fairy
Aspirin jest troszeczkę wyższa i ma większe kwiaty i ma lekkie przerwy w kwitnieniu. Fairy daje dłużej czadu, do silnych mrozow.
Popaczyłam, poczytałam o kochaniu weekendu, ale o hortensji nie pojęłam o co chodzi, czy już wielka jest? A moje Pilgrimy w garażu już niezadługo będą kwitnąć.
Chodzi mi o to czy zmarznie to zielone co wypuściła Ale znając życie i tak znów będą rosnąć od ziemi
A z Pilgrimami fajnie - zetniesz sobie do wazonu i będzie jak w maju
A moje lidlowe hiacynty powinny też niedługo zakwitnąć - gorzej jak wybujają i będą leżeć....Chyba wybiorę się po gałązki dla nich
Sebku ponieważ cebulek hiacyntowych nie wsadzam do gruntu, dlatego do każdej łodygi wbijam patyczki do grillowania. Stoją pionowo i trzymają formę !
Kasik ja uwielbialam brąz i ecru, dalabym się pociąc za to połączenie. Caly dom taki był, bo to przyjazne kolory dla wnętrz i domowników. Na chwilę obecną przejadło mi się....
Widzę, źe plany wczesnowiosenne.
Zbyszku wydaje mi się, że bukszpan pstrokaty obok pstrokatej trzmieliny nie jst dobrym pomysłem. U mnie na rabacie taki bukszpan tylko z ciemną zielenią dobrze wygląda.
A tzrmielnę na nóżce to bym dwie szt wsadziła po obu stronach bukszpana a na przodze te pstrokate bukszpany.
Anetko skoro się przygotowałaś teoretycznie to będę podglądać, bo ja chcę mieć warzywniak ale jakoś,nie do tej calej wiedzy o uprawie nie ciągnie.... Kupię gotowe sadzonki na pierwszy sezon
Mamy jeszczen w poczekalni dwie oferty.Cieszę się, że tak szybko zaczęłam szukać wykonawców. Wymysliłam sobie, że chcę się wciąć w ścianę i zrobić przedłuzenie dachu, zeby w pewnym miejscu wisiał 3 metry. To podbiło cenę. No i kominek otwarty. Poczekam jeszcze na te dwie oferty i M zacznę pomalutku piłować W kalkulacji miały byc jeszcze dwie scianki ze szkła, ale juz nie w tym roku. Oby sie udało jakoś.