Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Postawić trawkę nad i... 21:02, 21 sty 2013

Do góry
Niedługo to będzie następny ogodowiskowy znak rozpoznawczy...hihi
Niektórzy mają na wyobraźni a inni w ogrodzie, ja na razie to pierwsze.
Postawić trawkę nad i... 21:00, 21 sty 2013

Do góry
Te kulki to ja też chcę, ale nie za tą cenę
Igiełkowy ogródeczek 20:53, 21 sty 2013

Do góry
Marto- przy tarasie mam róże czerwone okrywowe- dokładnie to są Fairy Dance, na rabatach przy ognisku mam róże Chopin- kremowobiałe i Bonica- jasny róż, oby dwie polecane, bo trochę się naczytałam zanim je wybrałam. Trawa o którą pytasz to rozplenica japońska odmiany Hameln, rabaty gdzie rośnie były zakładane rok temu, więc to jej postać w pierwszym roku. Rośnie bardzo szybko, bo kupiłam, jak były dwa listki- na serio- ponieważ wcześniej nie miałam traw, no oprócz jednej kostrzewy, to myślałam, że nic z nich nie będzie, a one wielkie urosły. Zobaczymy jak przezimują, podobno zależy od zimy, trzeba wiązać je na zimę, wiosną przyciąć i powinny ruszyć. Tylko że one dopiero w maju dają znaki życia, trzeba to uwzględnić przy projektowaniu, żeby łyso nie było, ale za to potem im dalej tym ładniejsze i cieszą do wiosny przyszłego roku, zanim ich znów nie zetniesz i tak w kółko.
Pozdrawiam
Moja działka. 20:40, 21 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale wóz wypasiony, może podjedziesz z nim do mnie

Na wiosnę Gosiu przyjadę teraz za duży śnieg
Moja działka. 20:40, 21 sty 2013

Do góry
Masz anielską działkę, wyjść się nie chce po prostu
Moja działka. 20:26, 21 sty 2013

Do góry
Ale wóz wypasiony, może podjedziesz z nim do mnie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:22, 21 sty 2013

Do góry
Zaglądam i pozdowienia przesyłam
A co do rabatki to mogą być propozycje dziewczyn podobają mi się, a bluszczyk widzę, że już rośnie i niedługo zakryje mur, będzie ślicznie, tylko niech już ta wiosna przyjdzie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:06, 21 sty 2013

Do góry
10 przykazań ogrodnika muszę sobie wydrukować
Będzie pięknie...za jakiś czas 20:04, 21 sty 2013

Do góry
21asia napisał(a)
Witam,
Jestem „dziewczyną z miasta” która w 2010r przeprowadziła się na wieś i zachwyciła wszelaką roślinnością. Powoli ale to bardzo powoli próbuję ogarnąć zasady dobierania roślin do ogrodu. Na początku za bardzo napaliłam się i kupowałam rośliny po jednej sztuce i teraz mam problem z obsadzeniem. Mam nadzieję , że mi troszkę pomożecie…..

Ziemia- kl. III glina, wysoki poziom wód gruntownych, robiłam badanie kwasowości gleb
i wychodzi ok 6 pH

Z trzech stron ogrodzenia mam posadzony żywopłot z smaragdów.

W tym roku postanowiłam, że nie będę już sadzić roślin „ na oko” tylko skupie się nad stworzeniem planu zagospodarowania części rabaty i ją zrealizuję

I oto co stworzyłam:

Ten zarys rabaty w rzeczywistości wygląda ładniej
postaram się wkleić zdjęcia działki

Witam, niezły plan zrobiłaś, wydaje mi się jednak, że trochę za dużo tak gatunków, nie chciałabyś więcej powtórzeń zrobić z tych samych roślin, wydaje mi się, że tam gdzie pojedynczo masz rododendrona, kosodrzewinę i perukowca, dałabym na przykład w tej samej linii ale same rododendrony, powtórzyłabym też ten żywopłocik z bukszpanu ale już bez zakręcania i żurawki również. Chyba, że gdzieś dalej powtarzasz roślinki bo to przecież wycinek, będę kibicować
Moja największa pasja - ogród 19:42, 21 sty 2013

Do góry
Mam nadzieję, że w tym sezonie będziecie pokazywać te warzywka to i ja może apetytu nabiorę
Igiełkowy ogródeczek 19:39, 21 sty 2013

Do góry
Mój dopiero roczek pierwszy, mam nadzieję, że pokaże w tym roku na co go stać i nie przemarznie bo to by była najgorsza opcja.
Ogród w skali mikro :) 19:36, 21 sty 2013

Do góry
Ela- można by ponegocjować z nim trochę.....tylko czuję, że to by cię sporo kosztowało
Ogród własneniebo 19:32, 21 sty 2013

Do góry
Gosiniak-to nie wiem ;(
Ogród własneniebo 19:26, 21 sty 2013

Do góry
Ja podobnie robiłam, ale mi takie wydmuszki wyszły, chyba zasuszyłam za bardzo. Dzięki za info
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:23, 21 sty 2013

Do góry
Lodowisko jak się patrzy, ale nie zazdroszczę, u mnie śnieg pada, na początek lutego odwilż zapowiadają, ciekawe czy się sprawdzi, pozdrowienia zostawiam
Nigdy nie mów nigdy 19:21, 21 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Widzę, że my w podobnym temacie krążymy, ja też szukam curkadełka, choć mi się z kamienia marzy, wiem że pisałaś że ci strasznie drogo kamieniarz zaśpiewał, ciekawa jestem jak u mnie będzie, na wiosnę ruszam w teren, a teraz to tylko po internecie można. W Chronosie są fajne, ale wolałabym kupić na miejscu, mam nadzieję że nam się uda i ja będę do ciebie wpadać na ciurkadelko a ty do mnie

Właśnie u Ciebie na Jusię trafiłam. W Chronosie jestem zarejestrowana, mam nadzieję, że coś tańszego znajdę. Ja wiem, że to firma i kamień, ale ceny mnie kuszą bardzo z tego Jusiowego linka
Umówię się z nimi telefonicznie, pojadę do Opola i dam znać jak to wygląda.
Nigdy nie mów nigdy 19:18, 21 sty 2013

Do góry
Widzę, że my w podobnym temacie krążymy, ja też szukam curkadełka, choć mi się z kamienia marzy, wiem że pisałaś że ci strasznie drogo kamieniarz zaśpiewał, ciekawa jestem jak u mnie będzie, na wiosnę ruszam w teren, a teraz to tylko po internecie można. W Chronosie są fajne, ale wolałabym kupić na miejscu, mam nadzieję że nam się uda i ja będę do ciebie wpadać na ciurkadelko a ty do mnie
Moja największa pasja - ogród 19:13, 21 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
I korzonki już są, no super i jak szybciutko, a ja nie wiedziałam że można tak cebule w wodzie trzymać, u mnie jak była to w ziemi zawsze, ale to fajny pomysł, muszę zgapić

w wodzie wygodniej niż w ziemi
Ogród - Moje spełnione marzenie 19:11, 21 sty 2013

Do góry
dorkow0 napisał(a)
I moje dłubanki...

To ja jeszcze raz zacytuję, bo napatrzeć się nie mogę, brawo rewelacyjnie ci wyszły
Igiełkowy ogródeczek 19:04, 21 sty 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Piękny Twój powojnik, moje w tamtym roku posadzone, ciekawe czy przezimują.

Róża piękna, tylko napisz czy pachnąca?

A jakże, pięknie pachnie i podobno płatki na przetwory się nadają, ale ja nie robię.
Wiele osób na innym forum ją chwaliło, a ja zakochałam się w niej jak zobaczyłam to zdjęcie:

Zdjęcie pochodzi ze strony: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&t=16850
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies