Witam serdecznie.
Jestem tu nowy, mam na imię Jacek. Odwiedzam ogrodowisko od dawna. Tak jak wszyscy tutaj kocham ogrod, rośliny i spędzam w ogrodzie duzo czasu. Od niedawna jestem posiadaczem domku z dzialka i zacząłem moja ogrodowa przygodę. Ciagle sie uczę, wiec moja wiedza jest ograniczona. Zacząłem sadzenie roślin wiosna na skarpie dookola tarasu i mam jakas wizje w glowie co sadzic dalej, ale nie wiem czy dobrze to wymyśliłem. Na miejscu nie osadzonym planuje świerk kłujący glauca globosa w najszerszym miejscu tej nerki, na koncu ( najbliższy plan ) jakies wyzsze drzewo tylko jakie a od prawej strony chcialem sie troszkę zasłonić , myslalem o 5 szmaragdach a miedzy nimi od zewnatrz funkie. Przy chodniku pod oknem tez nie wiem co, no i jakos trzeba wypełnić reszte..... Pomocy! Bardzo prosze o fachowe porady i propozycje. Załączę kilka zdjeć moich ogrodowych zmagań, prosze napiszcie co o tym sądzicie. Dziekuje bardzo, pozdrawiam wszystkich Mam nadzieje ze ktos przeczyta ten post i bede mogl z Wami "porozmawiać"
Cześć Ania. Nazwa wątku mnie tu zaprowadziła. Jestem na razie tu...
Twój plan mnie powalił. Mało komu by się chciało takæ makietę tworzyć. Aż dziecko szkolne zawołałam, by zobaczył jak można. Bo im się nigdy nie chce...
Idę czytać dalej... Tzn. po pracy poczytam. Bo teraz już muszę się szykować. Koniec porannej lektury. Miłego dnia
Wyrośnie piękny rozchodnik za dwa lata.Tyle potrzebuje czsu aby z listka urosła fest sadzonka.Ja już tak ukorzeniałam ale bezpośrednio w ziemi.Gratuluję
Iwonka to moje prowadnice do węża.Kupowane na all..
Jednocześnie potrzebny "przydasiek" a i dekoracyjny przy okazji
Druty nie są dobre bo wąż zawsze je przestawi.Musiałabyś na tych drutach zamocować jakąś tulejkę by wąż po niej się przesuwał.Przy tych moich jest taki obrotowy element.Zrobiłam też zdjęcie na trawie by lepiej było widać.
Ja mam dwa miejsca w ogrodzie gdzie muszę zabezpieczyć poprzez prowadnice by wąż nie skosił bylin.