Kasia, też mam kilka takich rudych, o dziwo kupione w jednym miejscu, podczas gdy wszystkie inne zupełnie zielone.
Na pewno brakuje im jakichś składnikow odżywczych.
Ja już teraz nic nie robię a wiosną postaram się regularnie pryskać OW.
Acha przypomniało mi się, że teraz wszyscy o oprysku miedzianem mówią, to może popryskam wszystko jak leci i bukszpany też.
Ha, ha. Ty u mnie, ja u Ciebie właśnie byłam i obejrzałam buksa. Nie wiem co mu jest i czy to normalne. Nie znam się, ale na pewno dziewczyny pomogą.
Masz fajny kolor kamyczków, dopiero zauważyłam. Bardzo fajny.
Kasiu, wrzuć w gugla" buchsbaumpilz erkennen " i obejrzyj obrazki. Może to początek choroby grzybowej? Chociaż jak dla mnie to wygląda inaczej niż grzyb. Najlepiej Ty możesz rozpoznać, bo widzisz go na żywo. Musisz mu się przyjrzeć z bardzo bliska.
nie przejmuj sie ...wiosną zzielenieją ....tez mam kilka takich ...nawet obwódki bukszpanowe ...bo sadzone na raty z róznych dostaw sa w połowie rude w połowie zielone.
ktoś na forum pisał że za mało potasu przyswoiły przez sezon ...niby w tym roku nawoziłam potasem ...ale nie widze róznicy do zeszłego roku .....mnie sie wydaje że to taka odmiana bukszpanu ....bo moich kilka tez już jest rudych.
to nie choroba z początkiem marca kolor bukszpanom zacznie wracać
a on był kopany prawda? jeszcze się pewnie dobrze nie ukorzenił i głodny przez to jest. ja tez mam cześc takich szczególnie gdy rosną w trudnych miejscach