Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 00:20, 18 lis 2016

Kilka migawek....

Na łysą rabatkę

Na dąbka, który mi teraz śmieci jak wszystko wkoło wygrabiłam

I na hortki, które w stanie "po" też mi się podobają

Ta łysa miotła z tyłu to Palibin, a tak cudnie się przebarwiał

W przyszłym tygodniu cieplej....chyba jeszcze kosiarkę wyciągnę....
margaretka3 08:24, 18 lis 2016

W temacie książek dla dzieci, to mogę podrzucić sporo tutułów, bo my sporo czytamy i wypożyczamy z 4 bibliotek. Fajne: "Rozbójnik Hotzenplotz", "Mały duszek", "Niewidzialny Tonino" i inne książki Rodariego, "Przygody Małego Wodnika", no i bardzo ulubione przez moje dzieci książki Meleszki z serii Czerwone krzesło za pomysłowość i bujną wyobraźnię autora, co przekłada się na arcyciekawe przygody bohaterów. Mój 8-latek nadal lubi serię o Panie Brummie, Małym Kruku Skarpecie i Mamie Mu.
Anda 09:10, 18 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Czytałam recenzję, ale na końcu jest info +8.
Ciekawa książeczka....mało jest "mądrych" książek dla dzieci - tym bardziej dziękuję

A znasz "Bratki" Eoin Colfer - znalazłam w Empiku i zastanawiałam się czy kupić?

Moja zaczęła czytać (albo słuchać) Lilianę jak miała siedem lat.
Tego autora niestety nie znam. Znasz Catarinę Kruusval? Fajne książki dla dzieci pisze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:15, 18 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
W temacie książek dla dzieci, to mogę podrzucić sporo tutułów, bo my sporo czytamy i wypożyczamy z 4 bibliotek. Fajne: "Rozbójnik Hotzenplotz", "Mały duszek", "Niewidzialny Tonino" i inne książki Rodariego, "Przygody Małego Wodnika", no i bardzo ulubione przez moje dzieci książki Meleszki z serii Czerwone krzesło za pomysłowość i bujną wyobraźnię autora, co przekłada się na arcyciekawe przygody bohaterów. Mój 8-latek nadal lubi serię o Panie Brummie, Małym Kruku Skarpecie i Mamie Mu.

Mamę Muh i Skarpetę też znamy, bardzo fajne. Hotzenplotza moja córcia też polubiła, nie wiedziałam, że też jest przetłumaczony Szkoda, że mało polskich książek dla dzieci jest tłumaczonych na niemiecki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatek 10:57, 18 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Dziękuję za życzenia i.....zapraszam jak masz ochotę

aa to "już - tylko..." to chyba każda tak ma
szczególnie jak jest jeszcze dziecko, bo o wszystkim trzeba pamiętać za siebie, dziecko, męża, psa, kota, chomika ...
bo później jest "dlaczego tego nie zabrałaś ... miałaś tyle czasu ..."
zaproszeniem kusisz śmiesznie będzie wołać nasze dzieci
kasja83 11:11, 18 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Kilka migawek....

Na łysą rabatkę

U Ciebie Sylwia jeszcze tak rudo, tak jesiennie...U mnie już wszystko bezlistne i smętne. Ja swoją kosiarkę już schowałam-choć widze, że lisci jest jeszcze trochę i byłoby co pozbierać.
Dominika11 17:27, 18 lis 2016

te Twoje migawki są powalające
Iwk4 07:27, 22 lis 2016

Przeczytałam o niepasujących mamach. Dobre
Kochane są te maluchy ze swoim widzeniem świata.

Zdrówka synkowi życzę. A e-M tak sobie pochodzi do czasu. Mój dziewiętnastolatek nigdy nie chorował. Zimą bez skarpet potrafił wyjść i krótkim rękawie. I nic. A wczoraj lekarz zdiagnozował pierwsze zapalenie oskrzeli...

Widoki masz śliczne. Słoneczko fajnie kolory maluje.
Zana 00:12, 30 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Po wczytywaniu się w kilka wątków na O., stwierdzam....nie wiem czy słusznie....że ogrodnicy są bardziej podatni od INNYCH na depresję pogodową....nie możemy wyjść i pogrzebać w ziemi, wycisnąć z siebie resztek sił sadząc, grabiąc, kopiąc, przekopując i itp......nie możemy obejrzeć co urosło, a co choruje.....nie można wciągnąć w płuca zapachów przeróżnych tak innych od miejskich spalin, fastfoodów i kurzu.....nie słychać śpiewu ptaków....i to sprawia, że jesteśmy nieszczęśliwi.....a gdy tylko pojawia się jeden promyczek słońca i można nos z murów wystawić....wraca humor, zdrowie i radość życia......to ja....a Wy????

Idealnie w punkt!
sylwia_slomc... 09:56, 30 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Kilka migawek....

Na łysą rabatkę

Czy to jest zwykły dąbek czy ten amerykański wybarwiający się w miedź i czerwienie?
Pytam bo miałam dwa spore już...ja na mój ogród...zwykłe , ale non stop łapały mączniaka....nie do pozbycia.... i pozbyłam się dębów Posadziłam na ich miejsce amerykańskie... bo Em się uparł na dęby.... i te nie łapią go wcale , ale to maleństwa, choć i tak ładnie podrosły