Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Kuba 09:11, 18 lis 2016

Zagajanka napisał(a)
Zostawiam dla was bukiecik ostatnich róż w tym roku i idę spać:

mam w tym roku tyle dylematów różanych ale ten obraz mocno do mnie przemawia
i widzę że Ci mało miejsca w ogrodzie
Pszczelarnia 12:30, 18 lis 2016

Mnie też półksiężyce podobają się najbardziej co do kształtu ale do-dałabym jeszcze jeden.
Danucha 17:15, 18 lis 2016

Te półksiężyce najlepiej współgrają z linią rabaty w tle i wygląda to bardzo ładnie i oryginalnie. Da się też zauważyć, że najbardziej przypadły Ci do gustu Janeczko. To był Twój pomysł, a kluczem do szczęścia jest być w zgodzie z tym co w duszy gra. No i jak zauważyła Margaretka, półksiężyce mają uniwersalną pojemność.
Zagajanka 17:56, 19 lis 2016

margaretka3 napisał(a)

Te linie rabat są świetne, Janeczko, ta wersja najbardziej mi się podoba! I jak miejsca zabraknie na nowe różyczki, będzie można te półksiężyce wydłużyć...

po cichu na to liczę
Zagajanka 18:32, 19 lis 2016

Kuba napisał(a)

mam w tym roku tyle dylematów różanych ale ten obraz mocno do mnie przemawia
i widzę że Ci mało miejsca w ogrodzie

Po ostatnim posadzeniu róż zostało mi miejsca na około 5-6 sztuk. To zdecydowanie za mało w perspektywie pojawiających się cały czas kuszących nowości różanych
Zagajanka 18:33, 19 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Mnie też półksiężyce podobają się najbardziej co do kształtu ale do-dałabym jeszcze jeden.

Ewuś, trzeci już tam się nie zmieści. Jak te dwa u męża przeforsuje, to będzie i tak dobrze
Zagajanka 18:36, 19 lis 2016

Danucha napisał(a)
Te półksiężyce najlepiej współgrają z linią rabaty w tle i wygląda to bardzo ładnie i oryginalnie. Da się też zauważyć, że najbardziej przypadły Ci do gustu Janeczko. To był Twój pomysł, a kluczem do szczęścia jest być w zgodzie z tym co w duszy gra. No i jak zauważyła Margaretka, półksiężyce mają uniwersalną pojemność.

No nie da się ukryć, do gustu półksieżyce zdecydowanie mi przypadły
Ale rabata w kształcie koła też jest fajna. To ze na projekcie jest trochę mniej kolorowa nie znaczy, że była by mniej atrakcyjna - to tylko kwestia rysunku
Wydrukuje oba projekty i dam do M. do decyzji, zobaczymy co wybierze...
Zagajanka 18:45, 19 lis 2016

Zdjęć dzisiaj nie robiłam, wybaczcie, natomiast udało mi się trochę czasu spędzić przy pracach ogrodniczych, wynikiem których były:

- wyeksmitowana róża szuk 1
- przeniesiona róża sztuk 1
- posadzone nowe golaski sztuk 8
- umyte narzędzia ogrodnicze sztuk nie wiem ile, ale wszystkie

Co jeszcze przede mną:
- przy 1/3 róż wyzbierać opadłe liście
- jak bedzie jeszcze ładna pogoda i niezbyt zimno, zrobić oprysk miedzianem
- jak się już zmrozi, usypać kopczyki różom

A tak zasadniczo sezon ogrodniczy chyli się ku końcowi...

Oby do wiosny!
18:50, 19 lis 2016
i tak poszlaś...ja z prac ogrodowych zrobiłam spacer po ogrodzie słonecznie było to nie mogłam sobie odpuścic
Zagajanka 18:56, 19 lis 2016

Róże czekały już od poniedziałku, więc trza było się ruszyć
A u nas dla odmiany padało i pada cały dzień, dopiero jutro ma być słoneczko