Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:22, 20 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lustro istniejące jest we wnęce na końcu ogrodu

Gdyby to miejsce nie było mi dobrze znajome, to przez myśl by mi nie przeszło że tydzień temu był tu "przemarsz wojsk". Wszystkie rośliny wyglądają tak jakby rosły tutaj od dawna.
Patrzę na murek od jakiegoś czasu i się zastanawiam: był pokryty bluszczem czy nie był? czy coś go przesłaniało?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:43, 20 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To cyprys wielkoowocowy 'Goldcrest', nie zimuję go, ale stoi do wiosny i przemarza u mnie. We Wrocławiu zimuje.

Dziękuję za odpowiedź.
ach, czyli mogę co najwyżej kupić wiosną i traktować jako roślinę sezonową (drugi koniec PL od Wrocławia) albo zapomnieć. Serce mnie boli, gdy rośliny umierają... w domu pewnie go nie przezimuję? Nie mam werandy niestety, garaż, piwnica, kotłownia ciemne....
Moj ogrodeczek 19:11, 20 lis 2013

Do góry

asica -- Witaj dzięki

Gardenarium -- Witaj dzięki ze wpadłaś w ogródeczku pracuję sama dosadzając kolejne roślinki i tworzę większy chaos
co rok obiecuję sobie ze uporządkuję ogród ,ale niestety zawsze coś .W tym roku tez pod koniec lipca wyjechałam i nawet nie mam zdjęc a co wypadło bo susza okrutna była , to się okaże od wiosny kolejnego roku

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:00, 20 lis 2013

Do góry
Lustro istniejące jest we wnęce na końcu ogrodu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:58, 20 lis 2013

Do góry
UlaB napisał(a)

Mam pytanie o odmiany 2 roslinek ze zdjęcia - te jasnozielone w donicach pod ścianą - jeden formowany kulkowany, drugi kolumnowy. Czy to cyprysiki? Ta sama odmiana i w ogóle jaka? Nie pamiętam czy zimujesz je na zewnątrz czy chowasz.
Pozdrawiam serdecznie

To cyprys wielkoowocowy 'Goldcrest', nie zimuję go, ale stoi do wiosny i przemarza u mnie. We Wrocławiu zimuje.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:55, 20 lis 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Jezeli lustro ma byc w tym nowym zakatku to chyba nie w choinach, wiec na murze? Ale dlaczego rama...hm...przeciez na murze moze byc bez ramy....oj Danus ale nas trzymasz w napieciu Fajnie

Lustro będzie tutaj i rama jest potrzebna, bo będzie wspawana w kotwy wbite w ziemię. Paw będzie widoczny z jakiegoś miejsca, ale nie wiem, z którego. Na pewno kula będzie się odbijać i boki ogrodu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:40, 20 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Od początku podziwiam ogród Szefowej i jego ewolucję. Pięknie!
Mam pytanie o odmiany 2 roslinek ze zdjęcia - te jasnozielone w donicach pod ścianą - jeden formowany kulkowany, drugi kolumnowy. Czy to cyprysiki? Ta sama odmiana i w ogóle jaka? Nie pamiętam czy zimujesz je na zewnątrz czy chowasz.
Pozdrawiam serdecznie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:21, 20 lis 2013

Do góry
Pół koła, albo podłużne pół koła.
Ogród z sadzonek 18:20, 20 lis 2013

Do góry
Obserwuj jak będą się kwiatostany otwierały, to widać, obsypują się.
Gleba w ogrodzie - podłoża do sadzenia roślin 17:57, 20 lis 2013

Do góry
Zakwaszasz tak jak napisałeś, siarczanem amonu, teraz jednak chyba już nie ma co, zrób to na wiosnę, odkop ziemi wokół i nawieź torfem kwaśnym pomieszanym z przekompostowanym obornikiem spróchniałym.
Limonkowy gaj 17:55, 20 lis 2013

Do góry
Limek nie trzeba okrywać zimą. Najwyżej małe kopczyki z kory.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:36, 20 lis 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Lustro bedzie odbijalo pawia?

Sama nie wiem Kasiu, co będzie odbijało Ustawimy próbnie, jak się wklei lustro i sami ustalimy co się ma odbijać Wtedy umocujemy na stałe.
Tyłeczek pawia hahaha.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:13, 20 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ponuro dziś, tylko przez chwilę wyjrzało słońce

Takiego zdjecia mi brakowalo. Teraz wszystko jak na dłoni!
Danusiu, Twój ogród dzięki lustrom jest pełen iluzji Juz podczas pierwszego w nim pobytu doświadczyłam tego, teraz to chyba się pogubię
A dzięki tej poprzecznej, żwirowej scieżce poszerzył się znacznie!
Takimi rozwiązaniami oszukujesz oczy!
Ech, potrafisz tworzyć cuda
Blaski i cienie nowego życia 16:58, 20 lis 2013

Do góry
Ula, nie narzekaj i nie smuć się, idź do przodu, dbaj o estetykę ogroduBędzie pięknie.

Fotki rób jak trawy powiązałaś
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:56, 20 lis 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Wow, wow, jak pięknie! Nie wiem czy to możliwe, ale ten ogród jest jeszcze doskonalszy niż wcześniej Świetna robota Gdzie by tu wepchnąć lustro???

Myśleć, myśleć, myśleć, patrzeć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:55, 20 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A ja czekam na czerwiec kiedy będzie można te nowe cuda obejrzeć w realu

Będzie fajnie w starym i nowym składzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:54, 20 lis 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)

Życzę Ci Danka, żebyś mimo tak wypełnionego czasu po brzegi, miała czas usiąść w swoim ogrodzie i nacieszyć się nim. Ja bym tam siedziała cały czas. Nawet bym chyba biuro tam przeniosła, gdyby pogoda pozwoliła. To miejsce magiczne i przyciągające, zupełnie nie wiem jak to się dzieje, ale mnie przyciągnęło przez TV, a potem internet. Co to musi być dopiero na żywo!

A do wszystkich, którzy mają gorszy humor z powodów zupełnie nieuzasadnionych narzekań na swoje ogrody po cichu apeluję, że właśnie sama trawa i kanty też mogą się podobać. Ja tak miałam przez 5 lat, rośliny ledwo widziałam, M. się zawsze śmiał, co żem nakupiła, a mnie się podobało, bo taki równy rant trawnika był. Moja zmora i nie zmora, ale równo musi być.
To teraz czekam na lustro.

Siedzę, siedzę, siedzę, nawet w nocy
Popieram w całej rozciągłości
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:53, 20 lis 2013

Do góry
Małgosia - dzięki, puszczą korzonki tak późno, masz doświadczenia? ja tak późno nie sadziłam chyba jeszcze.

Wiunia - dzięki, ściskam

Kondzio, nie rozczulaj mnie Hihi
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:51, 20 lis 2013

Do góry
No to wpasuje je tak, jak ja to zrobiłam u siebie dopiero co.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies