Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

WilczaGora 16:59, 20 lis 2013

Uwielbiam ciemne tulipany...zwykle sadzę "burgundy" a tu czarne i to jeszcze z białymi...
będzie wspaniale !!!

A metamorfoza...patrze na nią jak na przykład perfekcji w projektowaniu
linia żółtych bukszpanów, na jasnych kamyczkach odwracająca moją uwagę od linii kostki granitowej
jest dla mnie tak doskonałym "trikiem" że brak mi słów
Danusiu, myślę, że ten projekt tak bardzo Cię charakteryzuje, że widząc tylko zdjęcia, nie miłabym wątpliwości, kto jest jego autorem....
a gra lustrami i efekty które stworzyłaś ...na stałe wpisują się w sferę moich marzeń o...ogrodnictwie doskonałym...

Pozdrawiam z Wilczej
Kasiek 17:01, 20 lis 2013

Lustro bedzie odbijalo pawia?
barbara_kraj... 17:13, 20 lis 2013

Gardenarium napisał(a)

Ponuro dziś, tylko przez chwilę wyjrzało słońce

Takiego zdjecia mi brakowalo. Teraz wszystko jak na dłoni!
Danusiu, Twój ogród dzięki lustrom jest pełen iluzji Juz podczas pierwszego w nim pobytu doświadczyłam tego, teraz to chyba się pogubię
A dzięki tej poprzecznej, żwirowej scieżce poszerzył się znacznie!
Takimi rozwiązaniami oszukujesz oczy!
Ech, potrafisz tworzyć cuda
Gardenarium 17:36, 20 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Lustro bedzie odbijalo pawia?

Sama nie wiem Kasiu, co będzie odbijało Ustawimy próbnie, jak się wklei lustro i sami ustalimy co się ma odbijać Wtedy umocujemy na stałe.
Tyłeczek pawia hahaha.

Instagram Ogrodowiska
baraga1904 18:05, 20 lis 2013

...perfekcja w każdym centymetrze, w każdej trawce i nawet cebulce...mimo że pracuję , patrzę , wzdycham i marzę....
Kasiek 18:08, 20 lis 2013

Jezeli lustro ma byc w tym nowym zakatku to chyba nie w choinach, wiec na murze? Ale dlaczego rama...hm...przeciez na murze moze byc bez ramy....oj Danus ale nas trzymasz w napieciu Fajnie
UlaB 18:40, 20 lis 2013

Gardenarium napisał(a)

Od początku podziwiam ogród Szefowej i jego ewolucję. Pięknie!
Mam pytanie o odmiany 2 roslinek ze zdjęcia - te jasnozielone w donicach pod ścianą - jeden formowany kulkowany, drugi kolumnowy. Czy to cyprysiki? Ta sama odmiana i w ogóle jaka? Nie pamiętam czy zimujesz je na zewnątrz czy chowasz.
Pozdrawiam serdecznie
Rench 18:50, 20 lis 2013

Dotarłam i ja nacieszyć oczyska i powzdychać

Gardenarium 18:55, 20 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Jezeli lustro ma byc w tym nowym zakatku to chyba nie w choinach, wiec na murze? Ale dlaczego rama...hm...przeciez na murze moze byc bez ramy....oj Danus ale nas trzymasz w napieciu Fajnie

Lustro będzie tutaj i rama jest potrzebna, bo będzie wspawana w kotwy wbite w ziemię. Paw będzie widoczny z jakiegoś miejsca, ale nie wiem, z którego. Na pewno kula będzie się odbijać i boki ogrodu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:58, 20 lis 2013

UlaB napisał(a)

Mam pytanie o odmiany 2 roslinek ze zdjęcia - te jasnozielone w donicach pod ścianą - jeden formowany kulkowany, drugi kolumnowy. Czy to cyprysiki? Ta sama odmiana i w ogóle jaka? Nie pamiętam czy zimujesz je na zewnątrz czy chowasz.
Pozdrawiam serdecznie

To cyprys wielkoowocowy 'Goldcrest', nie zimuję go, ale stoi do wiosny i przemarza u mnie. We Wrocławiu zimuje.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies