Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Miniaturowy ogródek 11:19, 12 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Anieszko, pisałam Megi, co to za żurawki na stronie 174.
Sebek jest niezastąpiony.

Tak tak , po co ślepemu oczy
Miniaturowy ogródek 11:18, 12 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
cofnęłam się do 174 i przy okazji zobaczyłam wspaniałą skrzynię, ona na kwiatki czy na warzywka?

Kfiaaatki
Miniaturowy ogródek 10:55, 12 sie 2012

Do góry
Anieszko, pisałam Megi, co to za żurawki na stronie 174.
Sebek jest niezastąpiony.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:55, 12 sie 2012

Do góry
Aniu! Jeszcze mam pytanie! Mam kilka mebli do odświeżenia. Zastanawiam się czy pomalować całkiem na biało (np. pastelową orchideą), czy tylko pobielić jak Sebek swoje krzesło? Piszesz o woskowaniu...jakiego wosku użyć, aby uzyskać efekt shabby?
Miniaturowy ogródek 10:48, 12 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - je pomarańczowe z mniejszymi listkami to Caramel, te z większymi to Sweet Tea i Southern Comfort.

Dzięki Sebastian, bo też się nad tym zastanawiałam
Miniaturowy ogródek 09:06, 12 sie 2012

Do góry
Aniu - je pomarańczowe z mniejszymi listkami to Caramel, te z większymi to Sweet Tea i Southern Comfort.
Ogrodnik mimo woli 09:02, 12 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

To prezent..... od Danusi i Witka....... aż szkoda ich używac.... tylko do patrzenia

Dla samych Bentley'ów warto było zrobić ten zjazd - prezent przepiękny Ja też bym tylko na nie patrzył - powiesiłbym w pokoju na ścianie

Jednak te widełki są bardzo dobre do wyrywania chwastów - wszyscy co je mają to bardzo chwalą
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 08:58, 12 sie 2012

Do góry
No super ta rabata! A jaki kolor będzie mieć żwirek? Jeśli beżowy to nie dawaj brązowej trawy. Najpierw wysyp, a potem będziemy paczeć co tam dać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:52, 12 sie 2012

Do góry
Dziękuję
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 00:08, 12 sie 2012

Do góry
Dzięki Sebek

Chwyciłam aparat, a co tam...posiedzialam na tarasie zeby odetchnąć świeżym powietrzem (wosk w nadmiarze przyprawia o ból głowy

Rabata o północy (wiem, zdjęcia nieostre, ale zimno, a ja w koszulce na ramiączkach się wybrałam)

Pomiędzy lawendami będą róże aspirin

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 00:07, 12 sie 2012

Do góry
nl_kinia napisał(a)
a czy na moich bukszpanach to grzyb?
znalazłam takich listków ze dwie garście w sumie na trzech kulkach.

profilaktycznie kupiłam Topsin, ale nie wiem kiedy moge go użyć - sadziłam je z doniczki 2 tyg temu.

widzę też, że miały/mają miodówkę; znalazłam kilka(naście?) takich gałązek - czy odciąć je teraz (część jest w środku kulki), czy opryskać (i jeśli tak, to kiedy pryskać/podlewać)?

Tych co mają miodówkę nie odcinaj - jedynie je spryskaj - jak najszybciej - najlepiej podczas pochmurnej, ale nie deszczowej pogody.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:48, 11 sie 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)
nie, nie w gazonach. Ponieżej gazonów, zaraz za żurawkami.

Aaaa - ekran z cisów
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:44, 11 sie 2012

Do góry
No Sebek.. jasne Czyli redakcję mamy ustaloną
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:41, 11 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Izuś, ja wierna czytelniczka macham! Róże odgapię od Ciebie... lawendę już zgapiłam. Równe 10 krzaczków w rządku. Tylko cegieł nie mogę zgapić, bo nie ma obiektu celganego do rozbiórki. Skandal! Tylko jakąś kostkę granitową znalazłam, obłupana - udaje starą....
Nie kupuj żurawek. Jak przyjedziesz do Kapiasów dostaniesz ode mnie w prezencie kilka sadzonek
Zrobię Ci szczepeczki, chcesz?..

A urodzinki rodzinne i inne impresski możemy zrobić u Kapiasów.. To dopiero będzie uroczystość!

Ewuś nie płacz nad cegłą ... ma swój urok ale jest ... hmmm ... czerwona dlatego ten jak to napisałaś "tylko" !!! granit zdecydowanie lepiej zaistnieje kolorystycznie ... toz to oczywista oczywistość (Agatka nie czytaj bo siem rozchorujesz nad tym polskim naszym tam na obczyźnie ) ...

szczepeczki pewnie, że kcem ... małż już się uśmiechnął na myśl o urodzinkach zmodzonych przez wielopoziomowy KZ20 ... z mocnym pierwiastkiem KOIID ... pewnie jak się rano obudzi ten uśmiech jeszcze będzie miał ... Nieletnia za to gdyby dowiedział się o wolnej chacie na te samą tylko młodszą okoliczność w akcie wdzięczność członkom ww organizacji i właścicielom ogrodu gotowa laurki porobić ...

Izuś, ja już się tak napatrzyłam na te wszytkie cudowności urzekająco-romantyczne, ze dzisiaj na serwetce malowałam mojemu małżowi nowy kształt ścieżek .... ale się nie zgodził - .. na razie

No to mamy umówione. Szczepeczki będę robić. Mam borodowe toto i takie coś ala creme brule?... borodowymi chętnie się podzielę.. jakoś średnio do mnie przemawiają.. a może ja do nich?.. sama nie wiem..
O uśmiech męża dbaj!... wielopozimowość rozmów doścignąć może tylko nieliczna garstka polityków - wąska grupka słuchaczy wie o co kaman... I jak się zorientowałam, dojrzeć do tego nalezy. .wiek 40 jedynie słusznym się być wydaje...
Nieletnią nie wpędzaj w panikę.. laurki jej daruj. Chatkę zostaw wolną i przybywaj
Ktoś w końcu musi jakoś oprawić w słowa te zacne chwile? przekaz foto powierzy się .. ?.. no komu?... trza losować. Słowny - zostało ustalone.
Sprzeciwu nie przyjmuje się

Fotografią zajmę się ja - uwielbiam cykać zdjęcia!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:37, 11 sie 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)
A przed żurawkami co rośnie? To będzie się wspinać po gazonach?

W gazonach jest macierzanka
Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 23:34, 11 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niezły, ekologiczny pomysł wykorzystania palet do dekoracji balkonu.

http://d1xmwy9qbj1jzn.cloudfront.net/wp-content/uploads/2011/10/pallet-garden-Medium.jpg
http://www.designsponge.com/2011/09/diy-project-recycled-pallet-vertical-garden.html

znalezione u nas na forum, niesamowite, czekamy kto u nas taką dekorację wykona

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2182-mikro-ogrod-czyli-1-m2-nagrzanego-betonu?page=5#post_8

Przyznam, że bardzo mnie to zaciekawiło I chyba nawet mam gdzieś paletę
Cis - Taxus 23:27, 11 sie 2012

Do góry
Nie - a wiosną będzie je łatwo wyjąć
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 23:21, 11 sie 2012

Do góry
Pozwalam I oficjalnie Cię nią mianuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:18, 11 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Agatko na brazowienie pisałam ci wg mnie tylko wertykulacja. Rownież czekam na pomysł jak temu przeciwdziałać. Kto pomoże?

Ale ja z kolei w Danusinym artykule przeczytałam, że wertykulację można robić na trawniku co najmniej dwuletnim. I co teraz? Czekać do przyszłej jesieni z takim brązowym na dole? Co prawda jak sie siedzi na tarasie i patrzy na trawnik to wygląda jak zielony dywanik. ALe jak się na dywanik wejdzie i popatrzy pod nogi, to widać brązowe Buuuuuuuuuuuuu!

A na jaką wysokość kosisz? Bo ja koszę wysoko i mam brązowy od dołu strasznie, ale się nie przejmuję, bo wiem, że tak ma być. Po prostu światło dociera do pewnego momentu i trawa jest zielona do któregoś momentu. Lecz u mnie brązowych źdźbeł nie widać, trawnik mam gęsty i pewnie dlatego
Cis - Taxus 23:13, 11 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Najlepiej byłoby jakbyś je zadołowała z donicami na zimę. Zrób sobie mały przechowalnik
W domu zmarnieją na 100%...

Mam takie miejsce
Najpierw pomyślałam o garażu. Zimą mam tam ok 10 stopni. Ale chyba faktycznie lepiej będzie jak je przechowam na zewnątrz. I doniczki nie będą im przeszkadzać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies