Aniu! Jeszcze mam pytanie! Mam kilka mebli do odświeżenia. Zastanawiam się czy pomalować całkiem na biało (np. pastelową orchideą), czy tylko pobielić jak Sebek swoje krzesło? Piszesz o woskowaniu...jakiego wosku użyć, aby uzyskać efekt shabby?
Agatko na brazowienie pisałam ci wg mnie tylko wertykulacja. Rownież czekam na pomysł jak temu przeciwdziałać. Kto pomoże?
Ale ja z kolei w Danusinym artykule przeczytałam, że wertykulację można robić na trawniku co najmniej dwuletnim. I co teraz? Czekać do przyszłej jesieni z takim brązowym na dole? Co prawda jak sie siedzi na tarasie i patrzy na trawnik to wygląda jak zielony dywanik. ALe jak się na dywanik wejdzie i popatrzy pod nogi, to widać brązowe Buuuuuuuuuuuuu!
A na jaką wysokość kosisz? Bo ja koszę wysoko i mam brązowy od dołu strasznie, ale się nie przejmuję, bo wiem, że tak ma być. Po prostu światło dociera do pewnego momentu i trawa jest zielona do któregoś momentu. Lecz u mnie brązowych źdźbeł nie widać, trawnik mam gęsty i pewnie dlatego
Najlepiej byłoby jakbyś je zadołowała z donicami na zimę. Zrób sobie mały przechowalnik
W domu zmarnieją na 100%...
Mam takie miejsce
Najpierw pomyślałam o garażu. Zimą mam tam ok 10 stopni. Ale chyba faktycznie lepiej będzie jak je przechowam na zewnątrz. I doniczki nie będą im przeszkadzać?