Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 22:53, 11 sie 2012

Myśle ze obie sobie bedą dawać radę, tylko trzeba będzie dawać róży papu
Róża tez nie lubi podlewania zbyt często i ma głębokie korzenie. Lawenda
dużo płytsze zatem dadzą sobie razem radę. Dla trawek to tu już nie ma chyba miejsca???
Konstancja30 23:00, 11 sie 2012

Evchen napisał(a)
Izuś, ja wierna czytelniczka macham! Róże odgapię od Ciebie... lawendę już zgapiłam. Równe 10 krzaczków w rządku. Tylko cegieł nie mogę zgapić, bo nie ma obiektu celganego do rozbiórki. Skandal! Tylko jakąś kostkę granitową znalazłam, obłupana - udaje starą....
Nie kupuj żurawek. Jak przyjedziesz do Kapiasów dostaniesz ode mnie w prezencie kilka sadzonek
Zrobię Ci szczepeczki, chcesz?..

A urodzinki rodzinne i inne impresski możemy zrobić u Kapiasów.. To dopiero będzie uroczystość!

Ewuś nie płacz nad cegłą ... ma swój urok ale jest ... hmmm ... czerwona dlatego ten jak to napisałaś "tylko" !!! granit zdecydowanie lepiej zaistnieje kolorystycznie ... toz to oczywista oczywistość (Agatka nie czytaj bo siem rozchorujesz nad tym polskim naszym tam na obczyźnie ) ...

szczepeczki pewnie, że kcem ... małż już się uśmiechnął na myśl o urodzinkach zmodzonych przez wielopoziomowy KZ20 ... z mocnym pierwiastkiem KOIID ... pewnie jak się rano obudzi ten uśmiech jeszcze będzie miał ... Nieletnia za to gdyby dowiedział się o wolnej chacie na te samą tylko młodszą okoliczność w akcie wdzięczność członkom ww organizacji i właścicielom ogrodu gotowa laurki porobić ...
Mala_Mi 23:05, 11 sie 2012

hi, hi, hi., hi........ zamiast obrazka słownie pokazuję
Konstancja30 23:05, 11 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Myśle ze obie sobie bedą dawać radę, tylko trzeba będzie dawać róży papu
Róża tez nie lubi podlewania zbyt często i ma głębokie korzenie. Lawenda
dużo płytsze zatem dadzą sobie razem radę. Dla trawek to tu już nie ma chyba miejsca???

no nie ma ... i już chciałam zrobić tak a tu niespodzianka ... neuron zadziałał ... zawsze mi to robi w najmniej oczekiwanym momencie ... żartowniś taki ... i trawka wysoka a zwiewna znaczy miskant chyba (doradzą znawcy mam nadzieję) ... będzie pięro niżej ... i ja z huśtaweczki czy kanapy tarasowej (jak jakimś cudem nabędę ) będę miała widok na misz masz lawendowo różany w czuprynie traw ... uffff ... opanowane ...
Madzenka 23:07, 11 sie 2012

Ha widzisz wszyscy kontenci zatem widzimy sie u Kapiasow
GabiK 23:08, 11 sie 2012

No Izo, ale sprytny neuron, dobrze to wymyślił.
Konstancja30 23:20, 11 sie 2012

wklejam sobie też idealną kompozycję dla moich niecierpków ... wklejam zresztą z wielopoziomową wokół tej kompozycji dyskusją ... potrzebuję tak do tworzenia na rabacie jak i dla pamięci aby Agatce "oczywiste oczywistości" i "ewentualne ewentualności" zinterpretować ...

agata_chroscicka napisał(a)

Hosty, kosmatka i niecierpek. Niecierpek jako wypełnienie zanim kosmatka się nie rozrośnie. Najchętniej dałabym tu hakone zielone, ale nie mogę znaleźć. Może w sobotę, bo jedziemy do zagłebia szkółkarskiego czyli Boskoop. Jak tam nie będzie to chyba już nigdzie!

[

Agata piękna ta rabata. Muszę skopiować

bardzo delikatnie muszę wytarmosić Agatkę ... pół dnia spędziłam dziś na ustawianiu świeżo nabytej limki w rabacie paprociowo naparstnicowo hostowej ... resztę pominę ... i jak już doszłam do tego gdzie limka to hosty i ich ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć ... i eureka ... idealnie bo samotne niecierpki wręcz krzyczą o towarzystwo

Iza, dzięki za przypomnienie! Musze jutro zrobic zdjęcie jak to miejsce wygląda dziś! Prawie nie do poznania A tak przy okazji, jak już będzie nieco więcej czasu, to wytłumaczysz mi jakoś przystępnie co to znaczy "ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć". Bardzo mnie to zafrapowało
Evchen 23:39, 11 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Izuś, ja wierna czytelniczka macham! Róże odgapię od Ciebie... lawendę już zgapiłam. Równe 10 krzaczków w rządku. Tylko cegieł nie mogę zgapić, bo nie ma obiektu celganego do rozbiórki. Skandal! Tylko jakąś kostkę granitową znalazłam, obłupana - udaje starą....
Nie kupuj żurawek. Jak przyjedziesz do Kapiasów dostaniesz ode mnie w prezencie kilka sadzonek

A urodzinki rodzinne i inne impresski możemy zrobić u Kapiasów.. To dopiero będzie uroczystość!

Ewuś nie płacz nad cegłą ... ma swój urok ale jest ... hmmm ... czerwona dlatego ten jak to napisałaś "tylko" !!! granit zdecydowanie lepiej zaistnieje kolorystycznie ... toz to oczywista oczywistość (Agatka nie czytaj bo siem rozchorujesz nad tym polskim naszym tam na obczyźnie ) ...

szczepeczki pewnie, że kcem ... małż już się uśmiechnął na myśl o urodzinkach zmodzonych przez wielopoziomowy KZ20 ... z mocnym pierwiastkiem KOIID ... pewnie jak się rano obudzi ten uśmiech jeszcze będzie miał ... Nieletnia za to gdyby dowiedział się o wolnej chacie na te samą tylko młodszą okoliczność w akcie wdzięczność członkom ww organizacji i właścicielom ogrodu gotowa laurki porobić ...

Izuś, ja już się tak napatrzyłam na te wszytkie cudowności urzekająco-romantyczne, ze dzisiaj na serwetce malowałam mojemu małżowi nowy kształt ścieżek .... ale się nie zgodził - .. na razie

No to mamy umówione. Szczepeczki będę robić. Mam borodowe toto i takie coś ala creme brule?... borodowymi chętnie się podzielę.. jakoś średnio do mnie przemawiają.. a może ja do nich?.. sama nie wiem..
O uśmiech męża dbaj!... wielopozimowość rozmów doścignąć może tylko nieliczna garstka polityków - wąska grupka słuchaczy wie o co kaman... I jak się zorientowałam, dojrzeć do tego nalezy. .wiek 40 jedynie słusznym się być wydaje...
Nieletnią nie wpędzaj w panikę.. laurki jej daruj. Chatkę zostaw wolną i przybywaj
Ktoś w końcu musi jakoś oprawić w słowa te zacne chwile? przekaz foto powierzy się .. ?.. no komu?... trza losować. Słowny - zostało ustalone.
Sprzeciwu nie przyjmuje się

Sebek 23:41, 11 sie 2012

Evchen napisał(a)

Izuś, ja już się tak napatrzyłam na te wszytkie cudowności urzekająco-romantyczne, ze dzisiaj na serwetce malowałam mojemu małżowi nowy kształt ścieżek .... ale się nie zgodził - .. na razie

No to mamy umówione. Szczepeczki będę robić. Mam borodowe toto i takie coś ala creme brule?... borodowymi chętnie się podzielę.. jakoś średnio do mnie przemawiają.. a może ja do nich?.. sama nie wiem..
O uśmiech męża dbaj!... wielopozimowość rozmów doścignąć może tylko nieliczna garstka polityków - wąska grupka słuchaczy wie o co kaman... I jak się zorientowałam, dojrzeć do tego nalezy. .wiek 40 jedynie słusznym się być wydaje...
Nieletnią nie wpędzaj w panikę.. laurki jej daruj. Chatkę zostaw wolną i przybywaj
Ktoś w końcu musi jakoś oprawić w słowa te zacne chwile? przekaz foto powierzy się .. ?.. no komu?... trza losować. Słowny - zostało ustalone.
Sprzeciwu nie przyjmuje się

Fotografią zajmę się ja - uwielbiam cykać zdjęcia!
Evchen 23:44, 11 sie 2012

No Sebek.. jasne Czyli redakcję mamy ustaloną