Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:12, 11 sie 2012

Do góry
finka napisał(a)
Cześć Sebku ! wskaż mi drogę do tego wątku o kancikach, bo nie mogę do niego trafić...

Tutaj jest

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:20, 11 sie 2012

Do góry
Uwagę należy też zwrócić, jak ona trzyma orzeszka między "palcami" hehe, jak Sebek lewarek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:02, 11 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ohhhh - pamiętam naszą konwersację na wysokim poziomie

Dla tych co nie wiedzą o co chodzi - ta papuga mówiła biegle po angielsku

A za chwilkę zapraszam na mieczykową sesję oraz pływające dalie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:00, 11 sie 2012

Do góry
Sylwia - i co było dalej??o_O Jeny ja bym chyba padł - albo się zaczął śmiać

A Tobie Guniu, Danusiu,Elu i Weroniko dziękuję za odwiedziny. Kolejna jazda w czwartek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:55, 11 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

pewnie złapiesz bakcyla
ja uwieeelbiam ! a pamiętam swoją pierwszą jazdę....jak nic poza kierownicą i drogą nie widziałam jak się na pedały gapiłam, hehe

A na mojej pierwszej jeździe instruktor powiedzial mi, że jak będę tak mocno ściskała kierownicę to mi juź calkiem kostki zbieleją....

Miałem to samo...i kazał mi puścić kierownicę....żeby mi udowodnić, że auto samo jedzie...i rzeczywiście samo jechało Ale próbuj tego tylko na prostej drodze

a mnie gałka z lewarka została w ręce
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:10, 11 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogród po wizycie Irenki zakwitł od nowa hortensjami w donicach

Przepięknie jej z tym bluszczem
Ogrodnik mimo woli 19:05, 11 sie 2012

Do góry
Gratuluję 800 Aniu

Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:15, 11 sie 2012

Do góry
Jeśli to choroba grzybowa to musisz podlać trawnik topsinem lub innym środkiem grzybobójczym.

Jeśli rzeczywiście siewki były zbyt gęsto to zajrzyj pomiędzy te zarażone place czy coś tam nie zalega - w razie czego pozbądź się tego.
Ogród Sylwii od początku :) 11:52, 11 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Witam!
Na forum jestem nowa wczoraj tu trafiłam przypadkiem i jakoś zaczęłam czytać Twój wątek jestem na 148 stronie w każdej wolnej chwili czytam.Ogród piękny a nie mogę się już doczekać końca ale nie sprawdzam jak teraz wygląda bo chcę przeczytać do końca.
Odrazu mam pytanie czy dajesz coś w ziemi na obrzeże trawnika tak równo masz powycinane czy ta trawa po jakimś czasie nie zarasta i ta linia się traci,niewiem jak to wachowo wytłumaczyć.
Pozdrawiam

Cześć ,cześć może odpuść sobie to czytanie , przeglądaj obrazeczki a jak pojawią się pytania to śmiało bez krępacji
Nie mam już żadnych obrzeży , kanciki staram się robić jak Danuś przykazała , aczkolwiek jak jest siła to robię jak nie ma to odpuszczam ... Seba czujny podał odpowiedniego linka i pewnie tyle ....
A żebyś wiedziala jak ja nie mogę się doczekać końca .... już dzisiaj trochę oklapłam z sił pozdrawiam

U Finki był właśnie kur obrazkowy kanckiowania polecam! A Sebek przekleił go chyba do wątku o trawie

Dziękuję bardzo jacy tu wszycsy bardzo serdeczni aż miło tu się wchodzi a jeszcze ten ogród bajeczny jestem na ok 260 stronie,czytam bo ciekawych informacji tu się dowiaduję np o geowłokninie mam ją gdzie niegdzie ale ostatnio pod płotem nie dawałam dlatego że trudno o przesadzanie roślinek a jak nie ma to można posadzić co się chce i gdzie się chce.
Pzdrawiam i zyczę miłego weekendu wszystkim miłośnikom ogrodowiska..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:51, 11 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

pewnie złapiesz bakcyla
ja uwieeelbiam ! a pamiętam swoją pierwszą jazdę....jak nic poza kierownicą i drogą nie widziałam jak się na pedały gapiłam, hehe

A na mojej pierwszej jeździe instruktor powiedzial mi, że jak będę tak mocno ściskała kierownicę to mi juź calkiem kostki zbieleją....

Miałem to samo...i kazał mi puścić kierownicę....żeby mi udowodnić, że auto samo jedzie...i rzeczywiście samo jechało Ale próbuj tego tylko na prostej drodze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:48, 11 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Czy ja wczoraj wspominalam o pracach ogrodowych? o sadzeniu roślin i sianiu trawy? To sobie popracowałam... za oknem jakby jesień szaro-buro i leje!

Trawę w przerwie możesz zasiać jak Madżenka pisze - to na prawdę idealna pogoda - a ekobordy położysz kiedy indziej U mnie też ta sama pogoda, a też pracować w ogrodzie miałem! Przynajmniej trawa po nawozie bardziej zielona - suuuucho strasznie było. Przynajmniej jedną sobotę w domu spędzimy
Ogród Sylwii od początku :) 10:38, 11 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Witam!
Na forum jestem nowa wczoraj tu trafiłam przypadkiem i jakoś zaczęłam czytać Twój wątek jestem na 148 stronie w każdej wolnej chwili czytam.Ogród piękny a nie mogę się już doczekać końca ale nie sprawdzam jak teraz wygląda bo chcę przeczytać do końca.
Odrazu mam pytanie czy dajesz coś w ziemi na obrzeże trawnika tak równo masz powycinane czy ta trawa po jakimś czasie nie zarasta i ta linia się traci,niewiem jak to wachowo wytłumaczyć.
Pozdrawiam

Cześć ,cześć może odpuść sobie to czytanie , przeglądaj obrazeczki a jak pojawią się pytania to śmiało bez krępacji
Nie mam już żadnych obrzeży , kanciki staram się robić jak Danuś przykazała , aczkolwiek jak jest siła to robię jak nie ma to odpuszczam ... Seba czujny podał odpowiedniego linka i pewnie tyle ....
A żebyś wiedziala jak ja nie mogę się doczekać końca .... już dzisiaj trochę oklapłam z sił pozdrawiam

U Finki był właśnie kur obrazkowy kanckiowania polecam! A Sebek przekleił go chyba do wątku o trawie
Mój mały raj na ziemi :) 10:01, 11 sie 2012

Do góry
Kasiu, Beatko, Danusiu, Aniu, Sebek, Ana, Syla, Aniu, Haniu, Dianko, Julka, Elu, GabiK, AniuK, Lenko - baaaardzo dziękuję za to , że Jesteście tu ze mną ! za Wasze wpisy i Waszą obecność pozdrawiam serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:51, 11 sie 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

Niestety .. mnie bardziej niż ciuszek powaliła na kolana hortensja.......... wybacz Irenko...... hortensja jest wypasiona jak na sterydach. Danus..jaka to odmiana.....????

Anuś - to limelight - a raczej trzy blisko siebie Ale jakby Danusia się ich pozbywała to już mamy ustalone kilka stron wcześniej do kogo idą

Sebciu! A znasz takie powiedzenie: "Pan tu nie stał" ?

Zawsze możemy Cię "wysiudać" z kolejki!

Hortensja, jakiej jeszcze nigdy w zyciu nie widziałam - Danusiu , czym Ty ją karmisz?
Pozdrawiam obie dziewczyny obok hortensji

Danusiu, brak mi słów zachwytu, ile ma lat?

hortensja oczywiście
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:35, 11 sie 2012

Do góry

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Niestety .. mnie bardziej niż ciuszek powaliła na kolana hortensja.......... wybacz Irenko...... hortensja jest wypasiona jak na sterydach. Danus..jaka to odmiana.....????

Anuś - to limelight - a raczej trzy blisko siebie Ale jakby Danusia się ich pozbywała to już mamy ustalone kilka stron wcześniej do kogo idą

Hortensja, jakiej jeszcze nigdy w zyciu nie widziałam - Danusiu , czym Ty ją karmisz?
Pozdrawiam obie dziewczyny obok hortensji
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:50, 11 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Puste pole z wysepką kwiatową 00:42, 11 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

Tereniu, Miluśka – ten rozchodnik w ub. roku był niewielką sadzonką, ku mojej uciesze tak pięknie się już rozrósł i zakwitł pierwszy. Inne całe w nabrzmiałych pąkach jeszcze.... Będę się chwalić...
Celinko – no popatrz, jak ja manipuluję... Niby ładnie, ale w całości już mi się nie za bardzo podoba i chętnie bym wszystko przerobiła, ale sił brak...

A dla mnie to wygląda cudnie - uwielbiam takie kolorowe poduchy!

Popieram - też mi się podoba

Elu ja też popieram , ale mnie najbardziej rzuca się na oczy Twój mięciuśki trawniczek, przecudownej urody i koloru ....miodzio
Berberys - Berberis 23:05, 10 sie 2012

Do góry
Możesz spróbować - ukorzeniacz Ci się przyda i stalowe nerwy do ukłuć
Topiary z bukszpanu i cisa 23:02, 10 sie 2012

Do góry
Jeśli Ci te pędy przeszkadzają to możesz je przyciąć - nawet jak zmarzną te przyrosty to wiosną i tak będziesz cięła od nowa
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 22:58, 10 sie 2012

Do góry
Wyczytałem, że Nigra kwitnie tydzień później niż Pissardi - tak to są prawie identyczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies