Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:51, 25 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Pozdrawiamy

Od lewej stoją:
Ciocia Gosia, Kasik i jej M, Gierczusia, Gabisia, Ren133, Kasia W, Kasja83, Krys, bezwątkowa Jankosia, Bea, Lojalna, Popcarol, Agnieszka z Ksiezywcowego, Lindsay80, AniMa, Wieloszka, Kamila66, Nawigatorka

Siedzą od lewej:
Siakowa, Madżenka, Luki, Kindzia

Na zdjeciu nie ma Irenki,Eee tam, Bleebla, Konstacji i Admete , Sebka oraz paparazzich M'ów
Elinkowy ogród 19:51, 25 wrz 2016

Do góry
Ja wspominam o firmie dlatego aby uzasadnic np dlaczego dalam umbry bo mowiono mi ze bordowego bedzie za duzo i tyle...
Rzeczywiscie prorok jestes. Po czesci sama jestem sobie winna bo np. Trawy te co znalam niemilosiernie sie rozrastaly i powiedzialam zadnych traw. Bukszpany te co u rodzicow rosly wiecznie lyse jakies wiec bukszpany - tylko nie to .... Na szczescie zgodzilam sie na zurawki . Wiec po czesci ich ograniczylam w projektowaniu no ale pytali co sie podoba a podobalo sie to co sie znalo dopiero jak nie wyszlo zaczelo sie jezdzic czytac i szukac i teraz sie ma pare morning lightow, brazowe trawy w ktorych sie zakochalam, rozplenice , hackleone czy jak sie to pisze i jakies jedne careksy ale to tak niesmialo na probe gdzies wtyknelam i red barona tez i mysle ze te pare gatunkow mi wystarczy moze gracymilus jeszcze .

Wklejam rabatke smietnikowa jezt po drugiej stronie wjazdu i jest jedyna gola bo nie bylo ogrodzenia.
Juz znam ogrodowisko wiec chce tam obwodke bukszpanowa przed nia kulki i trawki za nia hortensje , nad hortensjami drzewka pasowaly by takie co cien daja smietnikowi i pasowaly by czerwone do hortensji myslalam o nigrach ale jak dam je w jalowce to tutaj juz ńie moge, jak sie koncza hortki to berberys srecta czyms podsadzony potem trzmielina na pniu podsadzona hostami i na koncu pasowaloby znow drzewko.
I jak zawsze problem jakie to drzewkoco by tego bordowego nie bylo na froncie za duzo.
Rabata dluga na 13-14 m szerokosc w najwiekszym miejscu 2,7 w najwezszym 1 m

A tak wogole jakies inne ńiz kuliste na froncie ktos daje, o bardziej strzelistej koronie np klon crimson centry, klon red sanset, ambrowiec .... Czy za malo reprezentacyjne??
Ogród zapachów u Jasi 19:48, 25 wrz 2016

Do góry
Poziomka napisał(a)

Wydaje mi się Renato, że należałoby go zwiedzić w realu , jak sądzisz ?
Z Radomska do Gliwic nie jest daleko.
Pozdrawiam cieplutko Jasia

Sądzę, że to świetny pomysł i można by powiedzieć marzenie do spełnienia na przyszłość Dziękuję bardzo. Tymczasem czekam na Twój ogród pokazany oczami Mai. Czy już wiadomo kiedy będzie emisja? Również pozdrawiam serdecznie
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:48, 25 wrz 2016

Do góry
kiermasz fuul wypas

Ogród Loczka 19:47, 25 wrz 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 19:47, 25 wrz 2016

Do góry
Dzisiejszy zachód

W kamiennym kręgu od początku 19:45, 25 wrz 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przejście rewelacyjne jak zarosłoPiękny Twój kamienny

Małgosiu, tak pomalutku zarastało

wiosna 2013

wiosna 2014

jesień 2015

wrzesień 2016
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:44, 25 wrz 2016

Do góry
Tamto zdjęcie to była zaledwie cześć tylnej kanapy to druga strona

A z przodu wyrósł nam miskant

Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:43, 25 wrz 2016

Do góry
powitania ))

Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:39, 25 wrz 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)
A w samochodzie było całkiem wesoło i on był wyjątkowo pojemny

dwie panie po boku znam macham Wam sliczne
a ta pani w środku to kto?
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:39, 25 wrz 2016

Do góry
A i jeszcze...nie fociłam za wiele,bo byli fachowcy od focenia
Po podaniu łapy niedźwiedziowi we wrocławskim zoo wracam-ja i setki owadów "przytulonych" do przedniej szyby
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:37, 25 wrz 2016
Do góry
gierczusia napisał(a)

wesoły autobus mi sie podoba
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:35, 25 wrz 2016

Do góry
Potrzebuje pomocy w skomponowaniu rabaty z przodu domu.

Wymiar prostokąta to 3x7

Nie wiem czy sama rabata, czy z trawnikiem, po drugiej stronie chodnika który jest u dołu zdjęcia jest taki sam prostokąt który później rozszerza się i zamienia się w mój ogródek, tam w tym prostokoącie chce dac śliwy wiśniowe podsadzone hortensjami i jakimiś turzycami, natomiast nie wiem co zrobić z tym prostokątem ze zdjęcia, myślałam o kwaśnej rabacie mam 4 różaneczniki i wrzosy, które najprawdopodobniej i tak zdechną, ale chciałabym je tu.

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 19:33, 25 wrz 2016

Do góry

A taką mam wizję dotyczącą lewej strony wjazdu..3 buki lub graby kolumnowe.Rabata po prawej zostanie poszerzona i mój dylemat czy berberysy czerwone kolumnowe mogą tam zostać?przypominam rabata jest nasłoneczniona i sucha na oczyszczalni przydomowej.Toszka podpowiedziała sosny i one na pewno tam się znajdąbo je bardzo lubię.Podpowiedzcie coś!co o tym myślicie?
Pod płotem są już posadzone hortensje w szpalerze a między nimi trzcinnik KF.Dziewczyny sugerują zasłonić gospodarczy,więc może tuje smaragd albo cis
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:32, 25 wrz 2016

Do góry
Nowoczesne aranżacje ze spalonej stodoły

Fauna i flora

Główni Upychacze i nasze zdobycze A w samochodzie było całkiem wesoło i on był wyjątkowo pojemny

Różaneczniki - choroby i szkodniki 19:31, 25 wrz 2016

Do góry

Witam pod moim rododendronem znalazłam takie czarne coś, to chyba jakieś grzyby.
Wykopałam ale nie wiem czy to nie groźne dla rodka, jak kopałam to znalazłam jakiś korzeń pozostałość czegoś co tam kiedyś rosło i nie wiem, czy te grzyby to z tego korzenia czy to jakaś choroba atakująca rododendrona

Mój zakątek - początki 19:27, 25 wrz 2016

Do góry
Nie ma co pokazywać bo:
1. wygląda to bardzo źle, momo, że ma być tymczasowo
2. chyba wszystkie wrzosy zdechną, poprostu uschły.

Odechciało już mi się tego ogródka jak na nie dziś popatrzyłam, jestem jeszcze zła bo "ktoś" mi przykre słowa powiedział na temat ich czyli wrzosów, żeby tylko na złość mi zrobić i chyba przykrość. Ogólnie na ktosia jestem zła i muszę mu zrobić na złość, kupie nowe wrzosy i wszystko przerobie. Potrzebuje Waszej pomocy, aby zrobić tu mega rabate, musi wyjść na moje.

Wszystkie pomysły mile widziane.

Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 19:24, 25 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

No to się nazywa kiermasz
Za rok muszę tam być
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:22, 25 wrz 2016

Do góry
Leniwa niedziela ma się ku końcowi. I dobrze, kiedyś trzeba odpocząć.
Pooglądałam forumowe newsy, tu i ówdzie ślad zostawiłam i u siebie wypada coś skrobnąć.

Miłego wieczoru i szybkiej pobudki jutro!

Moja działka na Dębowym Lesie 19:22, 25 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kurcze , kiedys mialam mnóstwo dalii ale wywaliłam bo M nie chciał wykopywac i sadzic wiosna a one takie ładne choc z jedna dobrze by było miec. Astry tez od lat u mnie w zapomnieniu ale wiosna posieję.Najbardziej lubiłam takie łososiowe pełne , Janina się nazywały.

Żałuj, naprawdę dalie są śliczne.
Warte trudu sadzenia wiosną i wykopywania jesienią.
One przecież kwitną długo od lata do przymrozków.
Gdyby one były późno. To cieszylibyśmy się nimi jeszcze dłużej.
Bo zawsze maja dużo paków, które przymrozki ścinają.
Ja sadzę, wykopuję na jesieni.Teraz jeszcze kwitną
Ale jak pójdą do skrzynek.
To już moje chłopaki taszczą je do piwnicy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies