Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

W kamiennym kręgu od początku 15:11, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Gdybym miała coś podpowiadać jak upiększyć, to bym wyrównała tuje górą, a tak radzisz sobie świetnie i wszystko pięknieje

Danusiu, miło cię gościć...... tuje już dawno wyrównane....to satare zdjęcia były

kwiecień 2004

maj2013

kwiecień2004

wrzesień2013
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:04, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki, ja w sumie też musiałabym mieć kilka ogrodów...chciałabym rabatę wielką angielską ujętą w cisowe ramy, chciałabym wielkie jezioro do pływania i uprawy grzybieni, chciałabym ogród preriowy i labirynt bukowy. I to jeszcze nie koniec, ogród Wollerton też bym chciała

No to jestem najzupełniej normalna..... bo myślałam, że ja z takimi marzeniami..to jestem dobrze skopana pod kopułką.... i zachłanna.. i takie tam....... cisowe ramy....... hmmmmm ....... zimę mam na myślenie....

I pawia też szukałam jak głupia.. aż musiałam cofać........ ale się usprawiedliwiam..zapatrzyłam sie najpierw na ciurkającą kulę czarodziejska
Ogród Eli 14:59, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Na sierotę to on raczej nie wygląda Bardziej na wypasionego potworrraa Nieźle go uczesałaś.

Też to sobie pomyślałam......
Masz same potffory... szarłat jak kany, snopek jak stodoła, tylko konie proboszcza takie malutkie
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:46, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zazdraszczam przeglądają c fotki, że nie mam miejsca na wodę z prawdziwego zdarzenia, co by pomoczyć się można było

Danuś do moczenia jest balia A kałuża do patrzenia
I to jest zaleta forum, że ja Ciebie zazdraszczam tego czego nie mam, Ty u mnie.. i tak dalej... możemy napaść ogrodowo oczy do woli
Ta kałuża miała składać sie z dwóch oczek i przesmyku nad któym miała być kładka.. ale chłopakom się pomyrdało i wyszło jak wyszło... zostały wąskie przejścia po bokach i kładki nie ma... za to kałuża rozmiar ma Niestety woda w niej zrobiła sie jak w kałuży faktycznej.. i do moczenia sie za bardzo nie nadaje.. Wnioski już wyciągnęłam:
- za dużo ryb (wszystkim chętnym oddaję nadwyżki... można sie zgłaszać i wpuściłam orfy by zjadały młody narybek, bo króliki się wolno mnożą przy moich karasiach
- za mało roślin...w przyszłym roku będę zachwaszczać oko... Mariusz obiecał pomóc dobrać rośliny... i tego sie trzymam i nie odpuszczę
- za mały filtr... tu czekam na wygraną w totka.. bo duży i dobry filtr .. to majątek

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:43, 11 lis 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Dzięki
...chyba też takie mam,tylko moje rudawe są....Prairie Fire ,a te twoje zielone
Idę wygooglować

Zwykłe, a są jeszcze Phoenix Green. czy jakoś tak. Prairie Fire też mam i tutaj też będą, ale w innym sektorze.

Fajne som 'Orange Sedge'
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:41, 11 lis 2013

Do góry
Madziu, ja też jestem Twoją fanką, widziałam kule nielegalnie sfotografowane
Ogród Magdalenka 14:41, 11 lis 2013

Do góry
Madziu, ja także to samo robię, chodząc po Holandii Patrzę czy ktoś mnie z okna nie obserwuje i cykam Niezłe dekoracje, patyki z czego?
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 14:35, 11 lis 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czy dam radę uporządkować chociaż swój wątek?
Tylu gości się nie spodziewałam!
Kwiaty i życzenia dostałam,
a na dodatek wiersze cud,
które dla mego serca to miód!
Przyjmijcie i ode mnie życzenia,
żeby Wam w ogródkach nic nie zakłóciło kwitnienia!
I tego na wiosnę, i w pełni lata,
a także wtedy gdy już bocian "odlata!"
Niech Wam kwitną lilie, powojniki,
a sąsiadów w pół skręca zza płotu podziw dziki.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:34, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lustro będzie w metalowej ramie, Witek będzie spawał od jutra - na kotwach wbitych w ziemię. Będzie za pawiem a przed świerkami, kąt ustawienia się wypróbuje

Będę podglądać ... jej ... Danusiu ,kofam Twoje pomysły ... jestem Twoją fanką buziak.
Kiedy kupić nasiona traw? 14:34, 11 lis 2013

Do góry
jeśli intensywne użytkowanie to sportowa jest dobra. Kupuj na wiosnę, bo zimą przechowywane w wilgotnym miejscu będą traciły i mogą spleśnieć. Muszą być w suchym miejscu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:31, 11 lis 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ogród już robi wrażenie ,a podejrzewam że Danusia ma jeszcze dla nas jakiegoś asa w rękawie

Kanał nie wyszedł, jest źródełko. Kanał byłby na siłę, a źródełko pasuje, w porę wycofałam się z pomysłu kanału. Chyba asa juz nie mam...chociaż??? Kto wie? Ale nie od razu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:29, 11 lis 2013

Do góry
Zielone trawki to Carex testacea. Pokazywałam je już dawno, bo mam w tamtej części Powtarzam rośliny, wybiorę jeszcze jakieś żurawki, ale to chyba wiosną bo teraz nie ma wyboru wcale
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:28, 11 lis 2013

Do góry
Lustro będzie w metalowej ramie, Witek będzie spawał od jutra - na kotwach wbitych w ziemię. Będzie za pawiem a przed świerkami, kąt ustawienia się wypróbuje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:05, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przymiarka pawia, ale ostateczny kształt i ustawienie zrobi się po zamontowaniu lustra

pawia?myślę sobie jakiego pawia? przecież tu tylko kuli widze dopiero teraz zajarzyłam o co chodzi ale blondynka ze mnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:02, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki, ja w sumie też musiałabym mieć kilka ogrodów...chciałabym rabatę wielką angielską ujętą w cisowe ramy, chciałabym wielkie jezioro do pływania i uprawy grzybieni, chciałabym ogród preriowy i labirynt bukowy. I to jeszcze nie koniec, ogród Wollerton też bym chciała

Marzenia się spełniają - jeśli nie straczy miejsca u Ciebie, zawsze masz szansę tworzyć i realizować się i klientów - działaj Danusiu, zmieniaj, twórz, spełniaj się, bo ciekawych pomysłów u Ciebie jak widać bez liku - a my będziemy kibicować i czerpać inspiracje Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:58, 11 lis 2013

Do góry
Paw był z przeceny, szkoda było go zostawić, no szkoda i jest
Ogród cioci 13:57, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ciekawam przeróbki stawu, będziesz powiększać?

Chciałabym ale niestety z jednej strony stare szambo które zbiera deszczówkę a z drugiej garaż. Mam dwa oczka połączone i właśnie strumyk łączący do przeróbki Pozdrawiam i dziękuję za wizytę.
Rabaty angielskie 13:57, 11 lis 2013

Do góry
Poczytaj ostatni art. na stronie głównej, prawie szkielet rabaty masz. I to w kilku wersjach. Tylko się zdecydować na kolorystykę.

Moim zdaniem tuje nie całkiem pasują jako tło, bo nie będzie tak całkiem "angielsko". lepszy byłby cis, grab, buk lub mur, ale trudno są tuje. Najwyżej je utniesz poziomo potem, jak się zagęszczą. Próbuj.
Opuchlaki 13:55, 11 lis 2013

Do góry
Matko, nie wiem co to. Ale na opuchlaki za długie i nie mają główki ciemniejszej.
To nie opuchlaki na pewno.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:53, 11 lis 2013

Do góry
Nom, ten wgłebnik, prosty staw z kulami i te rabaty. Wszystko w jednym miejscu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies