Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:36, 11 lis 2013

Do góry
iwonadm napisał(a)

może zamiast tulipanów żywopłot z bukszpanu ale co do środka i po bokach?

Można tak zrobić

Drzewko na pniu, może być iglak, np. cyp[rysik Yvonne forma kula na pniu, może byc śliwa dziecięca, też szczepiona, może być miłorząb Mariken.

Pod nim zgrupuj sosny i dodaj jeszcze jedną, A te kolorowe dywany to pola wrzosów i wrzośców lub trawek.

Ogród Magdalenka 15:31, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie widziałam kul. cofałam, ale nie wiem gdzie, jaka stronka?

np.446
Ogród Magdalenka 15:29, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Madziu, ja także to samo robię, chodząc po Holandii Patrzę czy ktoś mnie z okna nie obserwuje i cykam Niezłe dekoracje, patyki z czego?

ufff .... bo mnie Madżenka tym montoringiem zestresowała, ale już się wyjaśniło.... patyki znalezione na spacerze , nie wiem co to , taka porzucona gałąź leżała ... pomalowałam ciut biała farbą.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:28, 11 lis 2013

Do góry
wiolka napisał(a)
dziekuje bardzo ale czy ten plożący sierk nie mogłby tam zostac poniewaz on sie juz mocno powrastal i przesadzajac go stad pewnie go mocno okalecze myślałam jedynie o dolozeniu tylko czegos do tego swierka

No to takie same świerki dołóż.
Ogród Magdalenka 15:27, 11 lis 2013

Do góry
Nie widziałam kul. cofałam, ale nie wiem gdzie, jaka stronka?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:24, 11 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

No to jestem najzupełniej normalna..... bo myślałam, że ja z takimi marzeniami..to jestem dobrze skopana pod kopułką.... i zachłanna.. i takie tam....... cisowe ramy....... hmmmmm ....... zimę mam na myślenie....

I pawia też szukałam jak głupia.. aż musiałam cofać........ ale się usprawiedliwiam..zapatrzyłam sie najpierw na ciurkającą kulę czarodziejska

Aniu, u mnie paw jest po to, żeby dwa kaczory na tarasie się nie pospały, bo on podobno krzyczy nieźle.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:17, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też jestem Twoją fanką, widziałam kule nielegalnie sfotografowane

nom ... zrobiłam to może mi wybaczą ale tak nietypowe nasadzenia jak na tamtą okolicę wymagają pokazania światu, jak można pięknie , ograniczając gatunki wszystko według dekalogu
a moje osobiste kulki też widzialaś? opuchlaki się do tego przyczyniły i dobrze. Beda zmiany i to mnie cieszy.

Domki dla pożytecznych owadów 15:16, 11 lis 2013

Do góry
Masz wątek o dokarmianiu ptaków

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2526-karmniki-dla-ptakow
W kamiennym kręgu od początku 15:11, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Gdybym miała coś podpowiadać jak upiększyć, to bym wyrównała tuje górą, a tak radzisz sobie świetnie i wszystko pięknieje

Danusiu, miło cię gościć...... tuje już dawno wyrównane....to satare zdjęcia były

kwiecień 2004

maj2013

kwiecień2004

wrzesień2013
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:04, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki, ja w sumie też musiałabym mieć kilka ogrodów...chciałabym rabatę wielką angielską ujętą w cisowe ramy, chciałabym wielkie jezioro do pływania i uprawy grzybieni, chciałabym ogród preriowy i labirynt bukowy. I to jeszcze nie koniec, ogród Wollerton też bym chciała

No to jestem najzupełniej normalna..... bo myślałam, że ja z takimi marzeniami..to jestem dobrze skopana pod kopułką.... i zachłanna.. i takie tam....... cisowe ramy....... hmmmmm ....... zimę mam na myślenie....

I pawia też szukałam jak głupia.. aż musiałam cofać........ ale się usprawiedliwiam..zapatrzyłam sie najpierw na ciurkającą kulę czarodziejska
Ogród Eli 14:59, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Na sierotę to on raczej nie wygląda Bardziej na wypasionego potworrraa Nieźle go uczesałaś.

Też to sobie pomyślałam......
Masz same potffory... szarłat jak kany, snopek jak stodoła, tylko konie proboszcza takie malutkie
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:46, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zazdraszczam przeglądają c fotki, że nie mam miejsca na wodę z prawdziwego zdarzenia, co by pomoczyć się można było

Danuś do moczenia jest balia A kałuża do patrzenia
I to jest zaleta forum, że ja Ciebie zazdraszczam tego czego nie mam, Ty u mnie.. i tak dalej... możemy napaść ogrodowo oczy do woli
Ta kałuża miała składać sie z dwóch oczek i przesmyku nad któym miała być kładka.. ale chłopakom się pomyrdało i wyszło jak wyszło... zostały wąskie przejścia po bokach i kładki nie ma... za to kałuża rozmiar ma Niestety woda w niej zrobiła sie jak w kałuży faktycznej.. i do moczenia sie za bardzo nie nadaje.. Wnioski już wyciągnęłam:
- za dużo ryb (wszystkim chętnym oddaję nadwyżki... można sie zgłaszać i wpuściłam orfy by zjadały młody narybek, bo króliki się wolno mnożą przy moich karasiach
- za mało roślin...w przyszłym roku będę zachwaszczać oko... Mariusz obiecał pomóc dobrać rośliny... i tego sie trzymam i nie odpuszczę
- za mały filtr... tu czekam na wygraną w totka.. bo duży i dobry filtr .. to majątek

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:43, 11 lis 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Dzięki
...chyba też takie mam,tylko moje rudawe są....Prairie Fire ,a te twoje zielone
Idę wygooglować

Zwykłe, a są jeszcze Phoenix Green. czy jakoś tak. Prairie Fire też mam i tutaj też będą, ale w innym sektorze.

Fajne som 'Orange Sedge'
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:41, 11 lis 2013

Do góry
Madziu, ja też jestem Twoją fanką, widziałam kule nielegalnie sfotografowane
Ogród Magdalenka 14:41, 11 lis 2013

Do góry
Madziu, ja także to samo robię, chodząc po Holandii Patrzę czy ktoś mnie z okna nie obserwuje i cykam Niezłe dekoracje, patyki z czego?
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 14:35, 11 lis 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czy dam radę uporządkować chociaż swój wątek?
Tylu gości się nie spodziewałam!
Kwiaty i życzenia dostałam,
a na dodatek wiersze cud,
które dla mego serca to miód!
Przyjmijcie i ode mnie życzenia,
żeby Wam w ogródkach nic nie zakłóciło kwitnienia!
I tego na wiosnę, i w pełni lata,
a także wtedy gdy już bocian "odlata!"
Niech Wam kwitną lilie, powojniki,
a sąsiadów w pół skręca zza płotu podziw dziki.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:34, 11 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lustro będzie w metalowej ramie, Witek będzie spawał od jutra - na kotwach wbitych w ziemię. Będzie za pawiem a przed świerkami, kąt ustawienia się wypróbuje

Będę podglądać ... jej ... Danusiu ,kofam Twoje pomysły ... jestem Twoją fanką buziak.
Kiedy kupić nasiona traw? 14:34, 11 lis 2013

Do góry
jeśli intensywne użytkowanie to sportowa jest dobra. Kupuj na wiosnę, bo zimą przechowywane w wilgotnym miejscu będą traciły i mogą spleśnieć. Muszą być w suchym miejscu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:31, 11 lis 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ogród już robi wrażenie ,a podejrzewam że Danusia ma jeszcze dla nas jakiegoś asa w rękawie

Kanał nie wyszedł, jest źródełko. Kanał byłby na siłę, a źródełko pasuje, w porę wycofałam się z pomysłu kanału. Chyba asa juz nie mam...chociaż??? Kto wie? Ale nie od razu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:29, 11 lis 2013

Do góry
Zielone trawki to Carex testacea. Pokazywałam je już dawno, bo mam w tamtej części Powtarzam rośliny, wybiorę jeszcze jakieś żurawki, ale to chyba wiosną bo teraz nie ma wyboru wcale
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies