Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mój mały raj na ziemi :) 22:11, 06 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
i zaczęło się szaleństwo!

Odpłynęli - oooohhhhhhhhh yeeeeaaaaah
Ogród w Tarnowie 22:08, 06 sie 2012

Do góry
Richie napisał(a)
Reakcja prawidłowa fajnie pokazałeś, sam nie wiem jak bym zareagował w podobnej sytuacji

Pamiętam jak byliśmy we wrocławskim zoo i gościu próbował przesunąć kilkumetrową anakondę - drzwi do terrarium były szeroko otwarte. Oczywiście my jako "mądrzy gimnazjaliści" cały czas paczyliśmy metr przed terrarium co będzie dalej. Jak się na niego rzuciła to cudem zdążył uciec i zamknąć drzwi. Wtedy okazało się, że jednak umiem szybko biegać, a kolega ledwie mi wybaczył, że go w trakcie dezerterowania (przez przypadek) wypchnąłem na pożarcie
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:57, 06 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
dziękuję
a wiesz Sebek, że na studiach, to nawet pędzlem kaligrafowałam na kopercie adres
miałam czas i mi się chciało
dzisiaj ograniczam się do kartek, jakoś nie mogę znieść świątecznych (i urodzinowych) sms-ów ....

Chyba niczego innego tak nie lubię jak sms-ów tym bardziej z życzeniami ,,na dodatek zerżnietymi z netu .Otrzymać życzenia z Anuli kaligrafią to jest coś pięknego ,,włożyłabym je do sekretarzyka i niemal czciła .Gratuluje Aniu zdolnosci
Ogródkowy chaos u monitki 21:56, 06 sie 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Wczoraj wracając z przedstawienia dla dzieci na zamkowym dziedzińcu postanowiłyśmy z młodszą córcią odwiedzić szczecińską różankę. Oczywiście dwa razy złapała nas ulewa ...ku uciesze córci bo schroniłysmy się w lodziarni a za drugim zdążyłyśmy dać nogę do samochodu. Niemniej jednak wypad był udany, córcia zadowolona, mama też Bardzo lubię Rózankę. To takie pozytywne miejsce. Jest plac zabaw dla dzieci, latem odbywają się koncerty na świeżym powietrzu dla starszych, przedstawienia i warszaty plastyczne dla dzieci a do tego wszystko w otoczeniu zieleni i pachnących róż

Boskie!
Ogród w Tarnowie 21:52, 06 sie 2012

Do góry
Richie napisał(a)

a krokodyl pilnuje ryby przed kotami...

A tak wyglądałem jak go zobaczyłem

Bo w pierwszej chwili wyglądał jak żywy
Nasz mały raj na ziemi :) 21:48, 06 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ponieważ sierpień to czas żniw u nas też pojawiły się zboża jako dekoracje....

Wianek na drzwi...

Zrobiłam go ze zboża, rdestu, chabrów, lawendy, zasuszonego bukszpanu, traw i chyba polnej szałwi...

Cudne wejście do domu - a wianek powalający! No i ławka cudna

Sebek witaj Oj dawno byłeś u mnie dawno.... ale ja też nie wszędzie zaglądam... Czasu mało a wątków już chyba z kilka setek...
Oj aż rumieńców nabrałam To naprawdę cieszy Zrobię w nim jeszcze małe poprawki... Oczywiście Wam pokażę
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:46, 06 sie 2012

Do góry
Aaaaaaale cudny ten Twój taras - dzieło sztuki! Miłorząb będzie świetny w to miejsce

Aha - przez Ciebie i Twoje cuda odnowiłem krzesło co do spalenia miało iść - teraz bendem poduchy mu szukać
Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:44, 06 sie 2012

Do góry
Dzięki Sebek, jutro będę podlewac pryskać
...niekończąca się opowieść... 21:38, 06 sie 2012

Do góry
Również witam i czekam na ciąg dalszy
Nasz mały raj na ziemi :) 21:35, 06 sie 2012

Do góry
siaaska napisał(a)
Ponieważ sierpień to czas żniw u nas też pojawiły się zboża jako dekoracje....

Wianek na drzwi...

Zrobiłam go ze zboża, rdestu, chabrów, lawendy, zasuszonego bukszpanu, traw i chyba polnej szałwi...

Cudne wejście do domu - a wianek powalający! No i ławka cudna
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 06 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No u mnie te zielone miały po kilka przypalonych, więc nawet nie było widać jak je usunąłem, ale skoro tak to usuwajcie dopiero jak zaschną...

Karolina - przesadź - to konieczność - podlej je mocno i chroń je przed słońcem - najlepiej niech w ogóle do nich nie dociera.

szlag... dzieki, jutro sie za nie zabiore... bo wyglada ze zimy nie przetrwaja jak troche sie nie rusza
pozdrawiam, dzieki!
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 20:47, 06 sie 2012

Do góry
Elu - bajeczne zdjęcia z tym wschodzącym słoneczkiem!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:58, 06 sie 2012

Do góry
Sebek lubię sie u ciebie nudzić
Piękne zdjęcia
Mnie to już nikt nie odwiedza ale to zrozumiałe nie mam czasu prowadzić wątek
Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:45, 06 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Southern Comfort radzą sobie lepiej

jakie piekne , tez chce takie!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:46, 06 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Mój faworyt wśród powojników. Ale jeszcze białe pełne nie kwitną, więc to gwiazda tego weekendu

O jooooooooo - czemu to jest takie cudne i nie rośnie u mnie?

i u mnie ...śliczny jest ... a brzozy jak szybko urosły ... biała kora... czad !!!

Magda widziałam dzisiaj w Psarach ten powojnik - Blue light - 1 szt - może jednak się zdecydujesz na kratownicę na ścianie z tym powojnikiem?

Jest !!! to ja go chce ... jeszcze kratownicy nie mam, ale się wymyśli ... a będziesz do środy jeszcze w Psarach ? to bym Cię poprosiła o jego zakup jeżeli to nie problem ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:45, 06 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Kule od Moniki. Monika dziękuję!!!! Muszę teraz granitowy żwirek skombinować....

A teraz proszę o odnalezienie różnicy na obu zdjęciach

Przesunęłaś dzwonki i przybyło traw Kuleczki wyglądają bosko!

No i jeszcze muszę pochwalić kanciki

A co do trawy - jakbyś miała za dużo to ja też chętnie - mógłbym odebrać sadzonkę u Kapiasów?

Bingo !!! trawki przesadzone i jeden dzwonek
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:35, 06 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Mój faworyt wśród powojników. Ale jeszcze białe pełne nie kwitną, więc to gwiazda tego weekendu

O jooooooooo - czemu to jest takie cudne i nie rośnie u mnie?

i u mnie ...śliczny jest ... a brzozy jak szybko urosły ... biała kora... czad !!!

Magda widziałam dzisiaj w Psarach ten powojnik - Blue light - 1 szt - może jednak się zdecydujesz na kratownicę na ścianie z tym powojnikiem?
Mata przeciw chwastom 17:20, 06 sie 2012

Do góry
No wyplewić taką rabatę współczuję Niech tak zostanie
Wierzba do przesadzenia,czy jest to mozliwe. 15:57, 06 sie 2012

Do góry
Nie mogę, znowu niezawodny Sebek Dzieki .Może również pomożesz mi w identyfikacji roslin iglastych ? Pokazałam też kawałek ogrodu z tyłu odnośnie tych mat. Pozdrawiam i biegnę do pracy
Mata przeciw chwastom 15:34, 06 sie 2012

Do góry
Dzieki Sebek, znam Cię w sumie od miesięcy Cieszę ,że tak szybko ktoś odpisał.Muszę pomyśleć o tyle ogrodu,te iglaki są posadzone niedawno,około 50 sztuk misz-maszu w kolejności wzrostowej.Mam barwinka ,może to jest mysl .Nie wiem czy dobrze robię ,ale po ostatnim koszeniu skoszoną trawę grubo rozrzuciłam wokół tych oglaczków.Mam nadzieję ,żę im nie zaszkodzę.Wiem ,że można skoszoną trawę zalać wodą i podlewać tym iglaki ale ja tak nie lubię czekać.Masz piękny i zadbany ogród .Miło popatrzeć, teraz może zacznę sie odzywać .Swój watek mam zamiar założyć w przyszłym roku.Pozdrawiam.Adrianna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies