Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Przetacznik 20:25, 06 sie 2012

gud ajdija ; )

Ja też raz na jakiś czas czytuję pamiętniki np z obozów zagłady, tak dla uświadomienia sobie jak niesamowicie ludzie funkcjonowali ( mój dziadek przeżył na szczęście ) i jak to czytam to ażwstyd mi do posiłku siadać, i mam ochotę zjeść sam chleb...
Ale teraz czytam "Kroniki socjopaty" Koziarskiego i parskam śmiechem w głos, co raczej nieczęste u mnie.
Bohater tej książeczki bardzo bliski mym osobistym obsesjom che, che, polecam: )
Ana 20:27, 06 sie 2012

o zapisuję zapisuję!!! tenkju

Ja wrzucam dziś "Dziewczynki ze świata maskotek"...dla odmiany...już naszykowana...teraz pora naszykowac dzieci do spania

bajdełej
Pamiętam jak na przedmiocie pt. Politik w szkole robiłam referat o KZ przy moich niemieckich rówieśnikach...niby swiadomi, ale oczy mieli jak spodki na widok zdjęć, po wysluchaniu nagran, które zdobyłysmy z kolezanka - z oglaszania wyroku w procesach norymberskich...

zawsze kiedy pomyslę o tych czasach od razu mam ochotę przytulac mojej dzieci i na kolanach do Częstochowy iść w podziękowaniu, że zyjemy w obecnych czasach...moja babcia zawsze mówi, ze co dzien modli się, aby jej wnuki, prawnuki nigdy nie zaznały wojny...
monitka 21:25, 06 sie 2012

Ana załamałaś mnie tymi S a takie miałam plany zakupowo urlopowe ...szkoda że nie udało ci się nic kupić....
Pamietam że nika gdzieś koło siebie marikeny szczepione kupowała.

A co do wojny to cięzko sobie wyobrazić przez co ludzie kiedyś musieli przejśc a co dopiero to przeżyć...na mnie największe wrażenie zrobiła wizyta w muzeum holocaustu w Yad Vashem...no i oczywiście w Oświęcimiu.
Sebek 21:46, 06 sie 2012

Aaaaaaale cudny ten Twój taras - dzieło sztuki! Miłorząb będzie świetny w to miejsce

Aha - przez Ciebie i Twoje cuda odnowiłem krzesło co do spalenia miało iść - teraz bendem poduchy mu szukać
nieszka 21:53, 06 sie 2012

Ana napisał(a)

Co do pytań, to:
Nieszka - taras zadaszony płytą z poliwęglanu komorowego - Ocia też ma bardzo podobny, tyle, że mój bezbarwny, a jej mleczny. Ja doszyję jeszcze lniane fałdy pod spodem....

Asia - będa barierki na tarasie, ale od frontu po calości - takie "iksy", boki będą bez barierek

Kubi - tynk - baranek, fachiwec zaręczal, że trzyamć się będzie...czas pokaże

Dziękuję bardzo. Ciekawa tylko jestem jeszcze jak to wogląda z boku. W sensie jak bardzo widac ta plyte. Bo ja to bym chciala cos czego na tych belkach wogole widc nie bedzie...takie mam nierealne marzenia ale na szczescie czasu do realzacji jeszcze duzo więc będę Was podglądała

A zakupową posuchą się wogóle nie przejmuj. Widać to nie te rośliny miały tam być Ja tam cały czas jestem za żółtą thują z bukszapami.
Matka 22:00, 06 sie 2012

Ana napisał(a)

Aniu, taras BAJER!!!!

Już się widzę na kawce u Ciebie

Ty kochana to już mi drugi sezon obiecujesz

A Ciem kiedyś zaskoczem

anula_wn 22:03, 06 sie 2012

Anuś,
taras , cegiełka i cała reszta cuuudna! pięknie dopieszczasz wszystko!
jak już będą tkaniny, będzie jak z katalogu !!!
anula_wn 22:05, 06 sie 2012

Bogda napisał(a)

Aniu, taras BAJER!!!!

A Ciem kiedyś zaskoczem

Bogda, kawka u Any, czas z nią i Jej rodziną- bajka !
Ana 22:12, 06 sie 2012

Bogda napisał(a)

Aniu, taras BAJER!!!!

A Ciem kiedyś zaskoczem

A zaskocz!!!!
Ana 22:15, 06 sie 2012

anula_wn napisał(a)
Anuś,
taras , cegiełka i cała reszta cuuudna! pięknie dopieszczasz wszystko!
jak już będą tkaniny, będzie jak z katalogu !!!

Anula dziękuję:* Jak tam Kubusiowe historie??

Nieszka - ten poliwęglan na prawdę malo rzuca się w oczy...ale też nie daje calkowitej ochrony przed słoncem, jak mocno pali, to jednak oczy mrużyć trzeba dlatego ja szyję jeszcze lniany dach pod spód...

Sebuś - a pokażesz krzesło??? No dumna z Ciebie jestem!!