Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Evchen 11:14, 06 sie 2012

Sebciu, pooglądałam Jest co! Fajnie tu u Ciebie... tak swojsko
myszorek 12:15, 06 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Dobrze

w gazonie pięknie ... a pod widzę lavendę ... i miodzio ))

Bardzo fajne te kompozycje w gazonach- takie porozrzucane, powtarzające się elementy
Wieloszka 12:44, 06 sie 2012

BEATA_S napisał(a)

Southern Comfort radzą sobie lepiej

jakie ma stanowisko?cudna

Ja też to zauważyłam, jak ją posadziłam to tez ja przypalalo. Myślałam już o zmianie miejsca na mniej słoneczne, bo mi jej szkoda było, ale się wstrzymałam i teraz po miesiącu radzi sobie coraz lepiej, ale nie jest jeszcze tak ładna jak Twoja
I to samo miałam z Lime Marmelade, jak były malutkie to je przypalało, a teraz nie i rosną zdrowo ...tfu ...tfu

No czytam co Wy piszecie i nie mogę!!! Moje lime marmelade całe w plamkach i nie wiem, czy przypalone, czy jakiś grzyb Muszę fotkę cyknąć i poprosić Was o radę. Madżenka i Noemi każą zmienić im ziemię na luźniejszą i zostawić w tym samym miejscu (czyli na patelni, jak to u mnie ) Sebku, Beata - myślicie, że to wystarczy? Czy coś jeszcze powinnam zrobić, żeby je uratować? Tanie nie były, więc mnie ..... trafia, a wyglądają bardzo marnie...
Sebek 12:52, 06 sie 2012

Lime Marmelade powinny wytrzymać na słońcu spokojnie - tylko może się przyzwyczajają do swojego nowego miejsca. Jeśli te plamy są brązowe i zazwyczaj na brzegach to jest to przypalenie słoneczne... Usuń te liście bez litości i podlej żurawki florovitem - tylko oczywiście słońce wtedy nie może na nie świecić
Wieloszka 12:58, 06 sie 2012

"Usunięcie bez litości" - w przypadku kilku sztuk tych żurawek oznacza usunięcie prawie wszystkich listków - zostaną może po 3 malusie w samym środku... Czy o to chodzi? Florovit zapodałam im w ubiegłą środę.
popcorn 13:04, 06 sie 2012

Ja tam nie mam serca usuwac bez litosci... dopiero jak zupelnie zaschna... zle robie?
Wszystkie zoltolistne zaraz mi wypadna czy teraz moge je przesadzic bardziej w cien? nic im nie bedzie?
pozdrawiam!
Sebek 13:43, 06 sie 2012

No u mnie te zielone miały po kilka przypalonych, więc nawet nie było widać jak je usunąłem, ale skoro tak to usuwajcie dopiero jak zaschną...

Karolina - przesadź - to konieczność - podlej je mocno i chroń je przed słońcem - najlepiej niech w ogóle do nich nie dociera.
zaczarowanaa 19:45, 06 sie 2012

Sebek napisał(a)
Southern Comfort radzą sobie lepiej

jakie piekne , tez chce takie!
waska 19:58, 06 sie 2012

Sebek lubię sie u ciebie nudzić
Piękne zdjęcia
Mnie to już nikt nie odwiedza ale to zrozumiałe nie mam czasu prowadzić wątek
Pozdrawiam
popcorn 21:27, 06 sie 2012

Sebek napisał(a)
No u mnie te zielone miały po kilka przypalonych, więc nawet nie było widać jak je usunąłem, ale skoro tak to usuwajcie dopiero jak zaschną...

Karolina - przesadź - to konieczność - podlej je mocno i chroń je przed słońcem - najlepiej niech w ogóle do nich nie dociera.

szlag... dzieki, jutro sie za nie zabiore... bo wyglada ze zimy nie przetrwaja jak troche sie nie rusza
pozdrawiam, dzieki!