Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Milka 12:31, 06 sie 2012

JulkAd napisał(a)

Trawa vertigo urosła jak jakiś potwór!!! Szukam chętnych do dzielenia jesienią i przezimowania!!! Nie widać mojej wielkiej kuli bukszpanowej po lewej stronie. Brrr

Z dlaszej perspektywy rabata. Wreszcie wisienki podrosły.

i bliższej

Kulki na tle tej trawy obłędne. Jak Ci trawska zostanie to ja też sie piszę
Rozumiem, że ta rabata jest w słońcu? Napisz mi proszę jakie to żurawki masz na 2 i 3 zdjęciu?

Marzenko, niesamowicie u ciebie wszystko bujnęło, a ta trwa super; jeśli rozdajesz, to chcę
Madzenka 18:35, 06 sie 2012

noemi napisał(a)

Mój faworyt wśród powojników. Ale jeszcze białe pełne nie kwitną, więc to gwiazda tego weekendu

O jooooooooo - czemu to jest takie cudne i nie rośnie u mnie?

i u mnie ...śliczny jest ... a brzozy jak szybko urosły ... biała kora... czad !!!

Magda widziałam dzisiaj w Psarach ten powojnik - Blue light - 1 szt - może jednak się zdecydujesz na kratownicę na ścianie z tym powojnikiem?
Madzenka 18:36, 06 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)

Kule od Moniki. Monika dziękuję!!!! Muszę teraz granitowy żwirek skombinować....

A teraz proszę o odnalezienie różnicy na obu zdjęciach

Konkurs wygrany Dosadziłaś trawki

Cieszę się, że kule się podobają. Ja też jak tak patrzę na to miejsce u mnie to zmieniłabym ten kamyszek na inny bardziej wpadający w szarość. Narazie nie mam jednak czasu i źle mi z tym bardzo, bo mam kilka rabat do skończenia, a ostatnia wyprawa roślinna skończyła się bliskim spotkaniem z tirem Chyba wychodzę z wprawy.
Poza tym jestem w szoku jak rośliny u Ciebie urosły od kwietnia last y. Bardzo bardzo. Chyba jakiegoś czarodziejskiego kompostu uzywasz

Monika trawki tak ale tylko przesadzałam Jeszcze jedna zmiana
Madzenka 18:37, 06 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
A graby. o Matko... ogromne!! Pewnie tak idą przez podcinanie. Stosujesz coś jeszcze?

Monika cięte 3 x w sezonie i zawsze wiosną azofoska. Pozatym mam żyzną glebę - III klasy rolnej
Ponadto jak zboże nawożą na polu to moje graby teź chyba sowją dawkę dostają....
Madzenka 18:39, 06 sie 2012

Lena napisał(a)
Marzenka aż trudno uwierzyć że tak bujny ogród,powstał w jeden sezon!!!
Uwielbiam

Dlaczego chcesz przesadzić buka?Piękne ma miejsce - a mój też zieleniał by w następnym roku stać się czerwonym

Lenka nie chodzi o kolor wiem, źe zczerwienieje. przesadzalam wiśnię amonagawę i rosła w tym miejscu sosna, sosna zdechła wsadziłam buka bo był srodek lata i nie chciałam ruszać wiśni. Teraz patrzę że wiśnia musi wrocić na swoje pierwotne miejsce
A dla buka znajdzie się miejsce i to ładne - myślę
Madzenka 18:42, 06 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Marzenko, ależ bosssskie zdjęcia z Twojego ogrodu!!! Teraz jest najpiękniejsza pora w ogrodzie! Wszystko po prostu mega bujne, soczyste!!!
No a na te limki napatrzeć się nie mogę, zwłaszcza porównując je z moimi... Po weekendzie kolejna sztuka do wyrzucenia... Dziś spróbuję zmienić im ziemię jak radziłyście... Czy to na pewno lime marmelade? Powtórz proszę w jakich warunkach glebowych i słonecznych rosną u Ciebie, że TAK wyglądają

Aga dzisiaj dokupiłam limkę, która wygląda jak limka w Psarach, ale chyba ostatnią...
moje lime rosną od zachodnie strony. Slabo rosly to je podlalam florowitem przed urlopem po liściach i do ziemi. A florovit leję na tzw oko do konewki.....

Gleba jak wszędzie glina ale rozpiaszczona i tu mają w miarę sucho, woda nie zalega gdyż spływa w kierunku grabów. Ja mam caly ogród jakby podniesiony, woda spywa na boki i przód....
Madzenka 18:43, 06 sie 2012

Evchen napisał(a)

Kule od Moniki. Monika dziękuję!!!! Muszę teraz granitowy żwirek skombinować....

Pierwsze zdjęcie posiada więcej trawki.. o jakieś 150 źdzbeł.. no może 152 Zgadałam?
Kilka kępek z przodu

Ale moje wisienki są ozdobne i pendula (kiku-shidare) niejadalne
Trawki wystarczy...
Madzenka 18:45, 06 sie 2012

Sebek napisał(a)

Przesunęłaś dzwonki i przybyło traw Kuleczki wyglądają bosko!

No i jeszcze muszę pochwalić kanciki

A co do trawy - jakbyś miała za dużo to ja też chętnie - mógłbym odebrać sadzonkę u Kapiasów?

Bingo !!! trawki przesadzone i jeden dzwonek
noemi 18:46, 06 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Mój faworyt wśród powojników. Ale jeszcze białe pełne nie kwitną, więc to gwiazda tego weekendu

O jooooooooo - czemu to jest takie cudne i nie rośnie u mnie?

i u mnie ...śliczny jest ... a brzozy jak szybko urosły ... biała kora... czad !!!

Magda widziałam dzisiaj w Psarach ten powojnik - Blue light - 1 szt - może jednak się zdecydujesz na kratownicę na ścianie z tym powojnikiem?

Jest !!! to ja go chce ... jeszcze kratownicy nie mam, ale się wymyśli ... a będziesz do środy jeszcze w Psarach ? to bym Cię poprosiła o jego zakup jeżeli to nie problem ...
Madzenka 18:55, 06 sie 2012

JulkAd napisał(a)

Trawa vertigo urosła jak jakiś potwór!!! Szukam chętnych do dzielenia jesienią i przezimowania!!! Nie widać mojej wielkiej kuli bukszpanowej po lewej stronie. Brr]

Kulki na tle tej trawy obłędne. Jak Ci trawska zostanie to ja też sie piszę
Rozumiem, że ta rabata jest w słońcu? Napisz mi proszę jakie to żurawki masz na 2 i 3 zdjęciu?

Trawska dla wszystkich zgłaszających się dzisiaj wystarczy
Rabata w pełnym słońcu caly dzień, gleba żyzna przepuszczalna, jak zwykle spadek w bok więc nie stoi woda w korzeniach. Źurawki jedne NN bordowe (może purple palce) a w drugim rzędzie wiedziałam jaka, ale muszę odszukać, GabiK mi podawała - bordowa w pstrokate pink plamki..... Taki ze mnie znawca żurawek.... Nie ważne jak się nazywa ważne, że ładne w slońcu....