Gagatek tak na wszystkich z gory zerkal Smieszny taki Magnolia ta, zostala kilka lat temu, uzana za jedna z najladnieszych - z rozowych. Ostatnio jednak, spadla z piedestalu...Jest jeszcze ladniejsza i ...Juz ja kupilam oczywiscie Pokaze jak posadze
A bylo to tak Najpierw wypadl z gniazda...pozniej przeniosl sie do garazu...a na koniec wpadl do rynny...teraz trzeba kupic nowa rynne...Nic to. Najwazniejsze ze ten gagatek zyje
I ...jest-w pelnym rozkwicie- magnolia leonard messel Do tej pory kwitly pojedyncze kwiaty...a po ostatnich deszczach...
Dziękuję za zdjęcia, to raczej mój daaaaleeeeeko w tyle jest jeszcze.
Zastanawiam się nad tymi carexami żeby dać na obwódkę bo fajnie u Ciebie wyglądają. Masz może więcej zdjęć?
Magnolia jest piękna...a lusterko stare, ale nie wyrzucone, może postoi jeden sezon, bo już mocno podniszczone. Chciałabym, żeby te pelargonie doszły do siebie, ale jak na razie marniutkie...
Smutno jeszcze ale możecie wierzyś na słowo, tutaj będzie naprawdę kwieciści
Byliny sprzątnięte, prawie wszystkie sadzone w ub roku wychodzą z ziemi. Na tych rabatach jest dużo miscantów, rozplenic i.... mnóstwo innych kfffiatuchów
To kolo przed platanem to nowa rabata, na środku magnolia Alba a niżej róże, tulipany, czosnki...
faktycznie cała tonie w bieli choć królową balu jest magnolia
Trzymam kciuki za Ciebie - dasz radę - to nie maraton (no moze u mnie tak ale juz niedługo )
Mam tylko jeden parapet 1,5 m na ewentualne wysiewy. Obstawiłam pomidory.
A dzisiaj udało się zrealizować plany. W gruncie są już nasionka marchewki z rzodkiewką, buraka ćwikłowego w odmianie kulistej i cylindrycznej, pietruszki korzeniowej i fasolki szparagowej. Tę ostatnią będę sukcesywnie dosiewać.
Wierzchnia warstwa gleby była wysuszona, ale już 5 cm pod powierzchnią zachowała wilgoć.
Klon ussuryjski i ściętolistny.
Magnolia ostatecznie uraczyła mnie 4 kwiatami. Kwitnienie w sadzie rozpoczęły śliwy. Niebo miało iście hiszpański kolor.
Jak sie ciesze, że jesteś chodz też całą zime mnie tu nie było. Zapewne i u Ciebie tez juz piękna wiosna, po wczorajszym deszczu wszystko ruszyło, nagle się zazieleniło, dzisiaj nawet kosiłam chodz nie lubie tego robić w niedziele ale mus bo od jutra na tydzień mam wnusie pod opieke bo strajki O dziwo nawet mam troche tulipanów.
A jak pięknie pachnie teraz w ogrodzie Buzka