Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród z uśmiechem 22:04, 07 kwi 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
To kolo przed platanem to nowa rabata, na środku magnolia Alba a niżej róże, tulipany, czosnki...

ale fajnie ona wyszła. Ty tak cichcem rabaty dorabiasz, a fe...
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:42, 07 kwi 2019

Do góry
Moja pierwsza magnolia Nie mogę się napatrzeć i nawąchać

Na pewno kupię jeszcze jedną na kwaśną rabatę wjazdową. Może tym razem gwaździstą.
Bawarka 21:13, 07 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
U nas sucho, trochę podlewam, gagatek jaki ważny i jak się wypiął.
Magnolia cud malina, piękne to drzewo, taki kolos.

Gagatek tak na wszystkich z gory zerkal Smieszny taki Magnolia ta, zostala kilka lat temu, uzana za jedna z najladnieszych - z rozowych. Ostatnio jednak, spadla z piedestalu...Jest jeszcze ladniejsza i ...Juz ja kupilam oczywiscie Pokaze jak posadze
Bawarka 21:05, 07 kwi 2019

Do góry
U nas sucho, trochę podlewam, gagatek jaki ważny i jak się wypiął.
Magnolia cud malina, piękne to drzewo, taki kolos.
Bawarka 20:54, 07 kwi 2019

Do góry
A bylo to tak Najpierw wypadl z gniazda...pozniej przeniosl sie do garazu...a na koniec wpadl do rynny...teraz trzeba kupic nowa rynne...Nic to. Najwazniejsze ze ten gagatek zyje

I ...jest-w pelnym rozkwicie- magnolia leonard messel Do tej pory kwitly pojedyncze kwiaty...a po ostatnich deszczach...

Ogródkowe perypetie:) 20:50, 07 kwi 2019

Do góry
Zuzka25 napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie. Śliczna magnolia i urocze białe szafirki. W tym roku kupiłam ciemierniki i kuszą mnie sasanki

Sasanki piękne to ma Aga w jurajskim.. strasznie wdzięczne włochatki.. też muszę dokupić, bo jak widać coś je też lubi
Ogródkowe perypetie:) 20:45, 07 kwi 2019

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie. Śliczna magnolia i urocze białe szafirki. W tym roku kupiłam ciemierniki i kuszą mnie sasanki
Moja glebo terapia 20:19, 07 kwi 2019

Do góry
I nadal Magnolia Duża jest i ciężko ją sfocić w całości

Żółto różowa jeszcze w pąkach ale też już nie długo zakwitnie

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:51, 07 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Piękny jest ten Carex zachwycam się nim od poprzedniego sezonu u Ciebie

A magnolii mega zazdroszczę to będzie coś pięknego...

A odnośnie do tulipanów-nawozilas je może jakoś? Bo ciekawa jestem, czy nawożone też przestają kwitnąć

cieszę się,że Ci się podoba

Magnolia pęka a tu przymrozki podają,ech...

Szczerze to nie nawoziłam,może jak się zapoda nawóz to będzie lepiej...
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:45, 07 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

On ma raczej mało slonca,bo magnolia go cieniuje a potem dom...posadzony jest ok .co 30 cm,ale można rzadziej...

Tak wygląda mój Red baron dziś... to czerwone to nowe źdźbła...

Dziękuję za zdjęcia, to raczej mój daaaaleeeeeko w tyle jest jeszcze.
Zastanawiam się nad tymi carexami żeby dać na obwódkę bo fajnie u Ciebie wyglądają. Masz może więcej zdjęć?
Ogród z koniczynką 19:33, 07 kwi 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Królowa magnolia piękna a lustro było wcześniej, bo go nie kojarzę ? Bardzo fajnie się w ten kat wpasowało Jaka kolekcja pelargoni - na pewno odżyją
Magnolia jest piękna...a lusterko stare, ale nie wyrzucone, może postoi jeden sezon, bo już mocno podniszczone. Chciałabym, żeby te pelargonie doszły do siebie, ale jak na razie marniutkie...
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:19, 07 kwi 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
a ten Carex od której strony jest posadzony? Jest czas w ciągu dnia,że słońce świeci tam?
Dużo miejsca potrzebuje? Jak gęsto sadzilas?

On ma raczej mało slonca,bo magnolia go cieniuje a potem dom...posadzony jest ok .co 30 cm,ale można rzadziej...

Tak wygląda mój Red baron dziś... to czerwone to nowe źdźbła...
Ogród z uśmiechem 19:14, 07 kwi 2019

Do góry
Smutno jeszcze ale możecie wierzyś na słowo, tutaj będzie naprawdę kwieciści
Byliny sprzątnięte, prawie wszystkie sadzone w ub roku wychodzą z ziemi. Na tych rabatach jest dużo miscantów, rozplenic i.... mnóstwo innych kfffiatuchów

To kolo przed platanem to nowa rabata, na środku magnolia Alba a niżej róże, tulipany, czosnki...

Ogród z koniczynką 19:12, 07 kwi 2019

Do góry
Królowa magnolia piękna a lustro było wcześniej, bo go nie kojarzę ? Bardzo fajnie się w ten kat wpasowało Jaka kolekcja pelargoni - na pewno odżyją
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:50, 07 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Cudnie jest, moja wiosna głęboko w kanałach pogrzenana jest, ale cieszę się z Tobą, bo cudnie masz
Hessei boska

faktycznie cała tonie w bieli choć królową balu jest magnolia
Trzymam kciuki za Ciebie - dasz radę - to nie maraton (no moze u mnie tak ale juz niedługo )
Ogród z koniczynką 18:21, 07 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ho, ho, ho! Ile roboty wykonanej! Ale za to błysk nie tylko w lustrze! Gratulacje!

Magnolia, hiacynty i pierwiosnki mają swoje 5 minut!

Sporo roboty wykonanej, ale przyplątało się przeziębienie z pzskudnym katarem i kaszlem...było pieruńsko zimno jak robiliśmy w ogrodzie...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:41, 07 kwi 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
A EE to też takie gdzieś mam, choć jeszcze główki mają zamknięte. W temacie fasolki szparagowej - kiedyś w rozpaczy kupiłam dwie sadzonki (sic) bo u mnie nasiona nie chciały wykiełkować. Zdziwiłam się, że komuś chce się w to bawić, teraz sieję sama w domu i po przymrozkach wysadzam do gruntu. Mam wtedy 99% pewności na jak najszybszą fasolkę z własnego ogródka

Mam tylko jeden parapet 1,5 m na ewentualne wysiewy. Obstawiłam pomidory.
A dzisiaj udało się zrealizować plany. W gruncie są już nasionka marchewki z rzodkiewką, buraka ćwikłowego w odmianie kulistej i cylindrycznej, pietruszki korzeniowej i fasolki szparagowej. Tę ostatnią będę sukcesywnie dosiewać.
Wierzchnia warstwa gleby była wysuszona, ale już 5 cm pod powierzchnią zachowała wilgoć.

Klon ussuryjski i ściętolistny.

Magnolia ostatecznie uraczyła mnie 4 kwiatami. Kwitnienie w sadzie rozpoczęły śliwy. Niebo miało iście hiszpański kolor.

Liliowo i kolorowo:) 17:38, 07 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko i córko...Danuś...ile już kwiecia masz! I tulipany nawet? U mnie jeszcze...jedynie magnolia Satisfaction się wyrychliła i pewno teraz ją już w rozkwicie zobaczę

Ja też dyżurowo-wnusiowa jestem, córka za pracą w szpitalu zatęskniła, to jak ona na dyżurze, to dzieci popołudniami u nas, zięć w pracy na zajęciach przecież. Tylko tyle, że mnie to nie koliduje z pracami w ogrodzie. Właśnie mnie oświeciło u jednej z dziewczyn na wątku, że to już kwiecień i następne rośliny w kolejce po cięcie stoją...nie mam pytań

Buziaczki Danuś

Jak sie ciesze, że jesteś chodz też całą zime mnie tu nie było. Zapewne i u Ciebie tez juz piękna wiosna, po wczorajszym deszczu wszystko ruszyło, nagle się zazieleniło, dzisiaj nawet kosiłam chodz nie lubie tego robić w niedziele ale mus bo od jutra na tydzień mam wnusie pod opieke bo strajki O dziwo nawet mam troche tulipanów.
A jak pięknie pachnie teraz w ogrodzie Buzka

Do raju daleko - u Ewy 16:55, 07 kwi 2019

Do góry
Ewuniu wiosną w pełnej krasie-cudnie.Pieknie kwitnie magnolia
Do raju daleko - u Ewy 16:49, 07 kwi 2019

Do góry
Magnolia Leonard Messel

Magnolia Genie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies