Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Po nitce do kłębka ;) 05:48, 08 kwi 2019

Do góry

Jeeest doczekałam się aby wreszcie moja stara magnolia po 4 latach wreszcie pierwszy raz zakwitła 4 pierwsze kwiaty będą szczerze... Już nawet nie wiedziałam jaka to odmiana po kartkę wrzucilam dawno a koloru nie znałam bo przecież nigdy nie zakwitla....
Chodzę i codzienne patrzę na te kwiaty hihi
Ogród w remoncie 22:33, 07 kwi 2019

Do góry
Mariposa napisał(a)
Asiu, na rabatach jeszcze niewiele, azalie, magnolia, byliny i trawy wciąż czekają, no nie miałam kiedy wsadzić A teraz zapowiadają przymrozki i nie wiem, czy sadzić. Może lepiej przeczekać?
Po świętach mam wolne, zapraszam

Napisałam u Ciebie co do sadzenia. Ja też mam po świętach wolne
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:30, 07 kwi 2019

Do góry
Jana napisał(a)
podoba mi się taki warzywnik podzielony na kwatery fajna sprawa, że pomiędzy jest trawa. Mus zakupić klonik no i nie mam magnolii ale co do nich nie jestem przekonana osobiście. Wiosna o miesiąc do przodu u Ciebie

Warzywnik w skrzyniach to nie dla mnie. Lubię w nim działać z rozmachem. Nie mam problemów z kopaniem. Dodatkowo w skrzyniach bez automatycznego nawadniania trzeba bardzo pilnować wilgotności podłoża. Trawiaste ścieżki łatwo utrzymać w optymalnym stanie. Kosi się je kosiarką przy okazji koszenia trawnika.
Magnolia pojawiła się u mnie przypadkiem. Zaliczałam ją do ogrodowych wydelikaconych rarytasów. Uznałam, że młody ogród nie jest w stanie zapewnić jej zacisznego stanowiska. Z tych samych powodów w ogrodzie nie ma klonów palmowych. A skoro przybyła bez mojego udziału, to wypadało ją posadzić. Dobrze się wpasowała.
Ogród w remoncie 22:30, 07 kwi 2019

Do góry
Asiu, na rabatach jeszcze niewiele, azalie, magnolia, byliny i trawy wciąż czekają, no nie miałam kiedy wsadzić A teraz zapowiadają przymrozki i nie wiem, czy sadzić. Może lepiej przeczekać?
Po świętach mam wolne, zapraszam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:26, 07 kwi 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hahaha podzieliłaś mój los, chodzisz i się zachwycasz magnolią, a widzisz jak one działają. Tylko, że ja nic nie zrobiłam przez nie a Ty zrobiłaś

Dziś oj tak, dziękuję, wylegiwałam się miło na tarasie w towarzystwie męża, ładnie grzało.

Magnolię księżniczkę swoją ładnie wyeksponowałaś

Jakie masz berberysy za nią to może Erecta?

Podzieliłam Daria, one są zachwycające, kwitną jak wszystko dookoła jeszcze w powijakach. Już się nie mogę doczekać jak bedzie rosła
Magnolia księżniczka ma swoją mini rabatkę-królestwo.

Berberysy kolumnowe ale to nn, bo kupowałam je jak jeszcze podobało mi się wszystko i nie czytałam etykiet

Super spędziłaś dzień, z mężem romantic
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:18, 07 kwi 2019

Do góry
Magnolia zakwitła. Stan na dzień dzisiejszy już zupełnie inny.

Tulipany dwuletnie 'Exotic emperor' zakwitły. Ciesze się bardzo.

Ogródkowe perypetie:) 22:14, 07 kwi 2019

Do góry
Aga super foteczki i kwiatuchy piękne ,cudowne magnolia czaruje teraz
Buziaki
Miejski ogród w wersji mini 22:11, 07 kwi 2019

Do góry
Szukałam dziś u mnie wiosny . Coś tam znalazłam .

Na początek magnolia i pissardi.

Derenie i hortensje

Ogród z uśmiechem 22:04, 07 kwi 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
To kolo przed platanem to nowa rabata, na środku magnolia Alba a niżej róże, tulipany, czosnki...

ale fajnie ona wyszła. Ty tak cichcem rabaty dorabiasz, a fe...
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:42, 07 kwi 2019

Do góry
Moja pierwsza magnolia Nie mogę się napatrzeć i nawąchać

Na pewno kupię jeszcze jedną na kwaśną rabatę wjazdową. Może tym razem gwaździstą.
Bawarka 21:13, 07 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
U nas sucho, trochę podlewam, gagatek jaki ważny i jak się wypiął.
Magnolia cud malina, piękne to drzewo, taki kolos.

Gagatek tak na wszystkich z gory zerkal Smieszny taki Magnolia ta, zostala kilka lat temu, uzana za jedna z najladnieszych - z rozowych. Ostatnio jednak, spadla z piedestalu...Jest jeszcze ladniejsza i ...Juz ja kupilam oczywiscie Pokaze jak posadze
Bawarka 21:05, 07 kwi 2019

Do góry
U nas sucho, trochę podlewam, gagatek jaki ważny i jak się wypiął.
Magnolia cud malina, piękne to drzewo, taki kolos.
Bawarka 20:54, 07 kwi 2019

Do góry
A bylo to tak Najpierw wypadl z gniazda...pozniej przeniosl sie do garazu...a na koniec wpadl do rynny...teraz trzeba kupic nowa rynne...Nic to. Najwazniejsze ze ten gagatek zyje

I ...jest-w pelnym rozkwicie- magnolia leonard messel Do tej pory kwitly pojedyncze kwiaty...a po ostatnich deszczach...

Ogródkowe perypetie:) 20:50, 07 kwi 2019

Do góry
Zuzka25 napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie. Śliczna magnolia i urocze białe szafirki. W tym roku kupiłam ciemierniki i kuszą mnie sasanki

Sasanki piękne to ma Aga w jurajskim.. strasznie wdzięczne włochatki.. też muszę dokupić, bo jak widać coś je też lubi
Ogródkowe perypetie:) 20:45, 07 kwi 2019

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie. Śliczna magnolia i urocze białe szafirki. W tym roku kupiłam ciemierniki i kuszą mnie sasanki
Moja glebo terapia 20:19, 07 kwi 2019

Do góry
I nadal Magnolia Duża jest i ciężko ją sfocić w całości

Żółto różowa jeszcze w pąkach ale też już nie długo zakwitnie

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:51, 07 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Piękny jest ten Carex zachwycam się nim od poprzedniego sezonu u Ciebie

A magnolii mega zazdroszczę to będzie coś pięknego...

A odnośnie do tulipanów-nawozilas je może jakoś? Bo ciekawa jestem, czy nawożone też przestają kwitnąć

cieszę się,że Ci się podoba

Magnolia pęka a tu przymrozki podają,ech...

Szczerze to nie nawoziłam,może jak się zapoda nawóz to będzie lepiej...
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:45, 07 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

On ma raczej mało slonca,bo magnolia go cieniuje a potem dom...posadzony jest ok .co 30 cm,ale można rzadziej...

Tak wygląda mój Red baron dziś... to czerwone to nowe źdźbła...

Dziękuję za zdjęcia, to raczej mój daaaaleeeeeko w tyle jest jeszcze.
Zastanawiam się nad tymi carexami żeby dać na obwódkę bo fajnie u Ciebie wyglądają. Masz może więcej zdjęć?
Ogród z koniczynką 19:33, 07 kwi 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Królowa magnolia piękna a lustro było wcześniej, bo go nie kojarzę ? Bardzo fajnie się w ten kat wpasowało Jaka kolekcja pelargoni - na pewno odżyją
Magnolia jest piękna...a lusterko stare, ale nie wyrzucone, może postoi jeden sezon, bo już mocno podniszczone. Chciałabym, żeby te pelargonie doszły do siebie, ale jak na razie marniutkie...
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:19, 07 kwi 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
a ten Carex od której strony jest posadzony? Jest czas w ciągu dnia,że słońce świeci tam?
Dużo miejsca potrzebuje? Jak gęsto sadzilas?

On ma raczej mało slonca,bo magnolia go cieniuje a potem dom...posadzony jest ok .co 30 cm,ale można rzadziej...

Tak wygląda mój Red baron dziś... to czerwone to nowe źdźbła...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies