Jeeest doczekałam się aby wreszcie moja stara magnolia po 4 latach wreszcie pierwszy raz zakwitła 4 pierwsze kwiaty będą szczerze... Już nawet nie wiedziałam jaka to odmiana po kartkę wrzucilam dawno a koloru nie znałam bo przecież nigdy nie zakwitla....
Chodzę i codzienne patrzę na te kwiaty hihi
Warzywnik w skrzyniach to nie dla mnie. Lubię w nim działać z rozmachem. Nie mam problemów z kopaniem. Dodatkowo w skrzyniach bez automatycznego nawadniania trzeba bardzo pilnować wilgotności podłoża. Trawiaste ścieżki łatwo utrzymać w optymalnym stanie. Kosi się je kosiarką przy okazji koszenia trawnika.
Magnolia pojawiła się u mnie przypadkiem. Zaliczałam ją do ogrodowych wydelikaconych rarytasów. Uznałam, że młody ogród nie jest w stanie zapewnić jej zacisznego stanowiska. Z tych samych powodów w ogrodzie nie ma klonów palmowych. A skoro przybyła bez mojego udziału, to wypadało ją posadzić. Dobrze się wpasowała.
Asiu, na rabatach jeszcze niewiele, azalie, magnolia, byliny i trawy wciąż czekają, no nie miałam kiedy wsadzić A teraz zapowiadają przymrozki i nie wiem, czy sadzić. Może lepiej przeczekać?
Po świętach mam wolne, zapraszam
Podzieliłam Daria, one są zachwycające, kwitną jak wszystko dookoła jeszcze w powijakach. Już się nie mogę doczekać jak bedzie rosła
Magnolia księżniczka ma swoją mini rabatkę-królestwo.
Berberysy kolumnowe ale to nn, bo kupowałam je jak jeszcze podobało mi się wszystko i nie czytałam etykiet
Gagatek tak na wszystkich z gory zerkal Smieszny taki Magnolia ta, zostala kilka lat temu, uzana za jedna z najladnieszych - z rozowych. Ostatnio jednak, spadla z piedestalu...Jest jeszcze ladniejsza i ...Juz ja kupilam oczywiscie Pokaze jak posadze
A bylo to tak Najpierw wypadl z gniazda...pozniej przeniosl sie do garazu...a na koniec wpadl do rynny...teraz trzeba kupic nowa rynne...Nic to. Najwazniejsze ze ten gagatek zyje
I ...jest-w pelnym rozkwicie- magnolia leonard messel Do tej pory kwitly pojedyncze kwiaty...a po ostatnich deszczach...
Dziękuję za zdjęcia, to raczej mój daaaaleeeeeko w tyle jest jeszcze.
Zastanawiam się nad tymi carexami żeby dać na obwódkę bo fajnie u Ciebie wyglądają. Masz może więcej zdjęć?
Magnolia jest piękna...a lusterko stare, ale nie wyrzucone, może postoi jeden sezon, bo już mocno podniszczone. Chciałabym, żeby te pelargonie doszły do siebie, ale jak na razie marniutkie...