Całe do południa tworzyłam i coś udało mi ię narysować:
Zdjęcia wklejam w kolejności od najwęższej do najszerszej części :
czerwone kołka - penstemon Husked red
zielone kółka - hosta praying hands
kółka białe Z - zawilce honorine jobert
duże koła WD - hortensje White Dome
Te mniejsze trawy to miskanty te do 80 cm rosnace te wieksze to gracilimusy. Nie rysowałam hakone żeby rysunek byl czytelny po prostu dodam ja kępkami między rośliny.
Całość :
i po kolei :
W tej drugiej częśći jest dość wąsko dlatego dalam same miskanty i nie dawałam już pasu hakone w kwiatach bo to za długi pas by wyszedł i tak może lepiej jak te miskanty przecinaja później znowu pas hakone w kwiatach i na 4 nie wiem czy dalej ciągnąć czy dać coś innego przed hortensjami.
Kiedyś Asia napisała boje się co Magnolia napisze - teraz ja się boję
Ulka, fajnie, że zaglądnęłaś, wpadaj i na inne kwiatki np. na te lobelie, polubiłam ten kolor.
Jeśli chodzi o nasionka, zapisane, tylko będą niesegregowane, myślę, że pszczółki i tak wszystko wymieszały.
Aganiu, było miło, dziękuję za fotki i zaproszenie, będziemy się kontaktować na pw.
Driakiew pilnuj przed ślimakami, u mnie się już dobrały do tych najmłodszych, a trawki jak się udały?
Renata, żartujesz sobie ze mnie, dla Ciebie motylek, którego szukałam jak byłam małą dziewczynką biegając po łąkach, a będąc na wakacjach u babci. Wtedy się nie udało.
moje oregano już gotowe do kolejnego cięcia
dziś "ścinam panów na krótko" , bo pieczemy ogromną pizzę
wszystkie nadwyżki suszę, bo zimą będą jak znalazł
muszę przyznać, że zioła w tym roku rosną wspaniale!
Zaglądam do Ciebie codziennie, ale brak czasu na pisanie. Dzisiaj wcześniej wstałam, to nadrabiam.
Twoja "marmalade" wygląda dokladnie jak moja żurawka, ktorą mam od frontu. Żurawki są podstępne, bo w trakcie sezonu potrafią się wybarwić tak, że można nie poznać tej z wiosny. Na stronie 17tej u siebie prosilam o identyfikację moich dwoch żurawek. Potem znalazlam etykietki (strona 18). Na moje oko masz żurawkę o nazwie 'Pinot Gris'. Sama zresztą oceń i nie daj zwieść się odcieniami. Wiosną inaczej wygląda, jesienią się wybarwia. Zerwałam listek swojej i mam go przed sobą. W tej chwili wygląda dokładnie jak Twoja. Obfociłam, ale trudno mi oddać barwę. Na zdjęciu wyszla bardziej zielono a w rzeczywistości jest z takim siwym nalotem jak u Ciebie na zdjęciu >>> Sama zerknij
Pomysł z obwódką z berberysow mi się podoba. A jeszcze jak będziesz formować, to stworzą ładną ramkę rabacie.
W centrach budowlano-ogrodniczych w mojej okolicy nie robią żadnych przecen. Widzę, że rośliny przebrane, wymęczone im marnieją, ale twardo trzymają ceny. Zamiast przecenić, sprzedać z grosze i mieć cokolwiek, to zostaną z trupkami na zimę. Głupia polityka.