Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

ren133 22:26, 22 paź 2016

No i masz w końcu żywopłocik cisowy!!!
Fajnie Wam to wyszło Co ile sadziłaś?
Miło było się spotkać
AnnaCh 22:28, 22 paź 2016

Agatko, natyrałam się jak wół

Kasia, no dziś pracowicie, od 7 na nogach jestem Sprężyłyśmy się z Martusią i o 13 byłam już u siebie z cisami i qupą od Marty

Aga, ja mam super sąsiadów, ale fakt, że płot się przyda

Krysia, mi również było bardzo miło Bardzo byłam zaskoczona jak usłyszałam Twój głos za płotem u Reni

Monika, na żywo zupełnie przyzwoite są te ekrany, ale masz rację, jeszcze trochę i moje tujki urosną Co do zapożyczonego żywopłotu, to oni dalej w tył za tymi ekranami posadzili tuje, ale ze trzy razy takie jak moje. Stałam tak i myślałam, czy moich pięciu przy warzywniaku, na przyszłej bylinówce nie wykopać, bo miałabym więcej miejsca na inne roślinki, ale ostatecznie tata mnie przekonał, że lepiej nie, bo jak oni będą kiepsko dbali i im zdechną te tuje, to co? Swoje zawsze swoje

Reniu,
no w końcu mam Sadziłam ostatecznie co 60 cm Chyba dobrze wyszło
Dziękuję Ci jeszcze raz
anna_t 22:34, 22 paź 2016

wyszło super, śliczne sadzonki i zobacz tak się bałaś robić przesłonę przy tarasach co sasiedzi pomysla a oni bach! rąbneli płotek jeszcze większy
Toszka 22:47, 22 paź 2016

LyraBea napisał(a)

Mogę Aniu tu u Ciebie pytanie do Toszki ? Tu prędzej przeczyta, bo może ja robię sobie kuku. Chce przesłonić od ulicy część z warzywnikiem i po to właśnie żywopłot. Grabowy, bo taniej i takie trochę ażurowy, co akurat mi pasuje. Czy grab jakoś nie będzie się gryzł jeśli chodzi o korelację i współsymbiozę z częścią jadalną czyli warzywami? A jak się ma to pytanie do cisów. Czy żywopłot z cisów nie szkodzi warzywnikowi? Może być stosowany? Ta informacja w przyszłości może okazać się dla mnie ważna.

Pozdrawiam Aniu i czekam na Twoje cisunie.

Za sąsiedztwem grabów przy warzywniaku przemawia fakt, że grab nie jest ani trujący, ani toksyczny. Minusem mogą być szkodniki lubiące np. pożerać liście.

To tak zdroworozsądkowo
Makusia 22:51, 22 paź 2016

Pięknie i dumnie się ciski prezentują
Moje też już odpoczywają pod kołderką dobra wszelkiego
Wypady z Tobą, to sama przyjemność! Polecam się!
Bogdzia 23:26, 22 paź 2016

Ale sie u Ciebie działo i sadzenie cisów i wycieczka, czas szybko leci i byle do wiosny
Wendy79 08:38, 23 paź 2016

Moi sąsiedzi, też mogliby jakąś przesłonę zrobić , bo tak ustawili sobie budynek,że ich wejście do domu jest na wysokości mojego tarasu... Hmmm
Karol99 08:48, 23 paź 2016

Wyszło bardzo ładnie, teraz czekać tylko aż podrosną.
Anda 08:59, 23 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Na żywopłot poszły 22 sztuki, do cisowego przedszkola 23 sztuki

Pięknie w rządku stoją Z tak przygotowaną glebą jak ruszą to ani się obejrzysz i będziesz miała gęsty żywopłocik
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
LyraBea 09:47, 23 paź 2016

Aniu, jestem pod wrażeniem! Zachwyciłaś mnie tak sprawnie przeprowadzoną akcją. No i narodziła sie dzięki Tobie Aniu myśl, że może nie będę musiała obejść się ze smakiem i że jednak zdecyduję się na żywopłot cisowy. Mojemu mężowi sie bardzo pomysł spodobał. Zdecydowanie bardziej do gustu przypadły mu ciski niż grabiątka
Cudne miśiunie przygarnęłaś. Aż mi się humor poprawił, jak na nie popatrzyłam.

Toszka napisał(a)

Za sąsiedztwem grabów przy warzywniaku przemawia fakt, że grab nie jest ani trujący, ani toksyczny. Minusem mogą być szkodniki lubiące np. pożerać liście.

To tak zdroworozsądkowo
Dziękuję Toszko.