poprawiłam plan frontu
czy moglabym Was prosić o ocenę i uwagi czy teraz jest lepiej?
mam kostrzewe, rozchodniki i ice dance i chcialabym moze juz coś we własciwym miejscu posadzić...
wokół tych rabat jest zywopłot z serbów
tam gdzie czerwona strzałka "wejscie" do ogrodu
czarne kropy to szamba
zielone kwadraty to 4xtuja danica z czasem na kostke
ś-świdosliwa lamarcka
T-trawa, trzcinnik lub miskant
H-hortensje
jarzmianka biala
przetacznik siny
szałwia srebrna
rozchodnik biały
jezówka biała
ice dance lub kłosownica
i widok z lotu orła
to jest strona północna ale wystawa południowa, patelnia non toper
wszędzie już kwitna kosmosy ...a u mnie to jakieś potwory,ponad metr wysokości łodyga jak kij od szczotki a kwiatow ni widu i słychu
mam w kilku miejscach i wszystkie takie
Aniu nie wiem czy chcesz widzieć moje takie tam, ale jak się upominasz to proszę
Jak widzisz wesoło nie jest, plaga opuchlaków, co wieczór chodzę na polowania i po kilkadziesiąt sztuk tłukę !!!! Nie daruje małpom, leję wrotyczem.
Kilka dni temu pisałam u Juzi, że z grzybem mam spokój i co? W piątek patrzę, a połowa bukszpanów już zaatakowana
No i kopię sobie moje zadupia po kawałeczku miało być tak pięknie wszystko uprzątnięte a okazało się, że zostało zamiecione pod dywan, ale już wiem kogo to sprawka wybieram różnej maści skarby począwszy od gruzu, szmat, słoików skończywszy na sprężynach po jakimś materacu o korzeniach grubości nogi nie wspomnę.
Pani Danusiu! W końcu udało mi się ściągnąć tą matę Wrzucam już fotki i liczę na jakieś podpowiedzi co i jak ułożyć,co ew dokupić? bo chyba dobrze byłoby to jak najprędzej obłożyć korą, póki chwasty się nie pojawiają. Środkowy iglak już wywaliliśmy, ziemię przekopałam, wymieszałam z torfem i osmocote do iglaków, ale przy okazji chciałam prosić o podpowiedź jak pozbyć się pnia? Nie mam jeszcze pomysłu na lawendy i trzmielinę, które wcześniej zakupiłam( wiem że lawenda nie w te miejsce, ale co z tą trzmieliną|?) U ogrodnika widziałam, że trzmielina była pod iglakiem, ale czy to dla niej dobre środowisko?