Aniu mówisz i masz. Przy wierzbie jest miłorząb. Na razie ma 1,8m, ale ładnie rośnie, więc będzie wystawał.
Generalnie na razie plan mam taki- od rogu działki będą sobie rosły te cyprysiki (jeśli przeżyją przesadzanie), bo ich ciąć nie można za bardzo. I one będą stanowiły wyższy zywopłot (tam jest 6 sztuk), a później już będą umbry. Na razie 4 sztuki chcę zamówić, bo więcej nie wejdzie. Jakby wypadły cyprysiki, to wtedy dosadzę umbry.
Mam tylko problem z tym miejscem poniżej, gdzie zaczynają się kamyczki- nie ma tam tuj i jest dziura dokładnie na taras. Co tam można posadzić żeby zasłonić? Jakoś dodatkowe tuje mi tam nie pasują.
Dziewczyny czy to ta szkółka o której pisała Roma?
Tam jest tylko około 80 cm od tuj do skraju rabaty i nie wiem czy to nie za mało.
Czy raczej powinnam wyjać po jednej tui i w to miejsce wsadzić umbry, czyli jakby w tej samej linii?
Mają być 4 umbry? A gdzie czwarta? I czemu jedną chcesz wsadzić w ten żwirek? Ja bym wszystkie 3 (czy tam 4) posadzila w trawniku tym po lewej (w jednej linii, w równych odstępach, wzdłuż płotu). Wtedy bez stresu sadzisz sobie w jakiej chcesz odległości od płotu i innych roślin.