Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 15:11, 22 paź 2016

jazzy napisał(a)
Oczywiście Umbry mam właśnie od nich Mają ok. 220cm.

Jazzy, to te przy furtce? Jeśli tak, to też zamawiam. Super są.
malgol 15:12, 22 paź 2016

O jakiej szkolce wysyłkowej mówicie z Jezzy? Dasz namiar na priv?
Nett 15:18, 22 paź 2016

anbu napisał(a)
Nadrobiłam
Aleście się rozgadały

Parocja - pierwszy raz coś takiego widzę ale śliczne muszę przyznać

A Umbry fajne som One mają być na front? Jeżeli tak, to ja bym przełamała ten kulisty ciąg czymś innym (jakaś inna forma) w miejscu w którym rośnie wierzba od teściowej

Aniu mówisz i masz. Przy wierzbie jest miłorząb. Na razie ma 1,8m, ale ładnie rośnie, więc będzie wystawał.

Generalnie na razie plan mam taki- od rogu działki będą sobie rosły te cyprysiki (jeśli przeżyją przesadzanie), bo ich ciąć nie można za bardzo. I one będą stanowiły wyższy zywopłot (tam jest 6 sztuk), a później już będą umbry. Na razie 4 sztuki chcę zamówić, bo więcej nie wejdzie. Jakby wypadły cyprysiki, to wtedy dosadzę umbry.

Mam tylko problem z tym miejscem poniżej, gdzie zaczynają się kamyczki- nie ma tam tuj i jest dziura dokładnie na taras. Co tam można posadzić żeby zasłonić? Jakoś dodatkowe tuje mi tam nie pasują.

Nett 15:19, 22 paź 2016

malgol napisał(a)
O jakiej szkolce wysyłkowej mówicie z Jezzy? Dasz namiar na priv?

Wysłałam
anka_ 17:09, 22 paź 2016

Dziewczyny czy to ta szkółka o której pisała Roma?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
iwonkap 17:26, 22 paź 2016

Nett napisał(a)

Wysłałam

czy ja też mogę poprosić ?
wiklasia 18:20, 22 paź 2016

Nett, to i ja do listy proszących o namiary się dopisuję robiąc oczy kota ze Shreka.
jazzy 18:27, 22 paź 2016

Nett napisał(a)

Jazzy, to te przy furtce? Jeśli tak, to też zamawiam. Super są.

Tak to te
Ale nie jestem pewna czy oni wysyłają rośliny.

Szkółka wysylkowa, o którą pytała Roma to futuregardens.pl
Najwyżej dostanę bana
Nett 19:31, 22 paź 2016

Słuchajcie, przyglądałam się dzisiaj temu miejscu, gdzie mają być Umbry (zdjęcie powyżej) i zastanawiam się w jakiej odległości powinnam posadzić Umbry od tuj?
Tam jest tylko około 80 cm od tuj do skraju rabaty i nie wiem czy to nie za mało.
Czy raczej powinnam wyjać po jednej tui i w to miejsce wsadzić umbry, czyli jakby w tej samej linii?

No i pytanie o to miejsce ze żwirkiem..
jazzy 20:04, 22 paź 2016

Nett napisał(a)

Aniu mówisz i masz. Przy wierzbie jest miłorząb. Na razie ma 1,8m, ale ładnie rośnie, więc będzie wystawał.

Generalnie na razie plan mam taki- od rogu działki będą sobie rosły te cyprysiki (jeśli przeżyją przesadzanie), bo ich ciąć nie można za bardzo. I one będą stanowiły wyższy zywopłot (tam jest 6 sztuk), a później już będą umbry. Na razie 4 sztuki chcę zamówić, bo więcej nie wejdzie. Jakby wypadły cyprysiki, to wtedy dosadzę umbry.

Mam tylko problem z tym miejscem poniżej, gdzie zaczynają się kamyczki- nie ma tam tuj i jest dziura dokładnie na taras. Co tam można posadzić żeby zasłonić? Jakoś dodatkowe tuje mi tam nie pasują.

Mają być 4 umbry? A gdzie czwarta? I czemu jedną chcesz wsadzić w ten żwirek? Ja bym wszystkie 3 (czy tam 4) posadzila w trawniku tym po lewej (w jednej linii, w równych odstępach, wzdłuż płotu). Wtedy bez stresu sadzisz sobie w jakiej chcesz odległości od płotu i innych roślin.