Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 19:50, 22 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam Aleję Konstancji jesienią. Nawet przy pochmurnej pogodzie i deszczu. Piękna jest. Top lista przebarwiających się jesienią ciekawa. Jak z zimowaniem tego enkianta dzwonkowatego??

mam go od wiosny 2010 .. i nigdy nie zabezpieczałam niczym na zimę.. a były do tej pory zimy po -30, ostatnie 3 zimy są słabe..

Szukałam na fotach keidy go na pewno posadziłam.. i tak było w 2010

A teraz nawet nie mam jak foty zrobić bo wszytko zarosło ..
(Info dla Bogdzi.. to ostatnie drzewo chcę wyoutowac bo zarosło pół ogrodu i w tym roku strasznie chorował, 1/3 gałęzi obumarła...)

Gruszka_na_w... 20:08, 22 paź 2016

Dziękuję za odpowiedź. Bardzo sobie cenię Twój wątek, bo świetnie dokumentowałaś powstawanie kolejnych zakątków w ogrodzie. Można sobie sprawdzić w jakim tempie przyrastają rośliny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Bogdzia 22:01, 22 paź 2016

Mala_Mi napisał(a)

A teraz nawet nie mam jak foty zrobić bo wszytko zarosło ..
(Info dla Bogdzi.. to ostatnie drzewo chcę wyoutowac bo zarosło pół ogrodu i w tym roku strasznie chorował, 1/3 gałęzi obumarła...)

Aniu to wyrzucaj tym bardziej ze wszystko zacienia.Takie wielkie drzewa w ogrodzie to jednak za duzo miejsca zajmują, a jak choruje to wogóle bym sie nie zastanawiała. Klon ten przy wejsciu przecudny i bardzo urósł od czasu jak go widziałam.
sylwia_slomc... 22:18, 22 paź 2016

Macham ja też jeszcze z mini oczka roślin nie zabrałam.....może w tygodniu.
Jeszcze ciepło to siedzą na powietrzu.
Anek w życiu sama wiesz raz pod... raz na..... przyjdzie jeszcze lepszy czas
Mala_Mi 00:55, 23 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu to wyrzucaj tym bardziej ze wszystko zacienia.Takie wielkie drzewa w ogrodzie to jednak za duzo miejsca zajmują, a jak choruje to wogóle bym sie nie zastanawiała. Klon ten przy wejsciu przecudny i bardzo urósł od czasu jak go widziałam.

On rośnie jak głupi, ale tniemy go co roku tam samo w koło. ... tylko od 2 lat podciągamy go do góry i to sprawia wrażenie, że jest większy.. Na szerokość już nie mam miejsca.. została się tylko góra

Uciekam do spania.. nasze Podkarpacie..

Mala_Mi 00:58, 23 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham ja też jeszcze z mini oczka roślin nie zabrałam.....może w tygodniu.
Jeszcze ciepło to siedzą na powietrzu.
Anek w życiu sama wiesz raz pod... raz na..... przyjdzie jeszcze lepszy czas

Aż tyle optymizmu nie mam.. za długo żyję. Cieszę się z każdego miesiąca co wydarłam na swoją korzyść.....

Madzenka 07:09, 23 paź 2016

Pięknie wybarwia się u Ciebie jesień
Pozostałych tematów nie komentuję, bo znów burza na forum będzie. Wole zostać przy ogrodzie
Basilikum 07:45, 23 paź 2016

Mala_Mi napisał(a)
nasze Podkarpacie..

wspanialy widok
AnnaCh 12:12, 23 paź 2016

Basilikum napisał(a)
wspanialy widok
To prawda Zazdroszczę, mogłabym mieszkać na Podkarpaciu, uwielbiam góry i mogłabym się tak gapić i gapić...
Pozdrawiam Aniu
Mala_Mi 13:33, 23 paź 2016

Na północ mam krajobraz płaski, a na południe mam górki Mam tu wszytko
I chociaż nie jestem rodowitą rzeszowianką, to lubię to miasto i okolice ..

A dziś rano polubiłam ogród... SŁOŃCE!!!!!! otwieram oczy i widzę błękit.. od razu zrobiłam 2 foty przez szybkę... by nie uciekło to wschodzące słoneczko..