Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:22, 19 paź 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wygląda na to, że sąsiedzi, widoczni w tle, pozazdrościli Tobie takiego wspaniałego ogrodu, bo chyba coś tam zaczynają robić?
Z miłości do brzozy ... 22:21, 19 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)

Wyszło ładnie a nie przewidujesz tam jakiegoś drzewa aby troche taras od słońca zasłonic?
Ogródek Iwony II 22:18, 19 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Iwonko, piękna Twoja jesień ogrodowa...Winobluszcz, po przebarwieniu, daje niesamowity efekt, ale u siebie zdjęłam z płotu, po którym się piął, siatka nie wytrzymywała ciężaru, ale winobluszcz nie daruje, odrasta znowu...nieproszony...

Elisko, winobluszcz jest piękny, ale może być problemem
Sierpień 2014 - akcja likwidowania winobluszczu przy tarasie:

ścięliśmy 10-letni winobluszcz, wybraliśmy całą ziemię z donicy - takie miał korzenie:

Pomiędzy cegłami nawet przerastał
Teraz berberysy tu rosną:

Ogród Marty 22:15, 19 paź 2016

Do góry

Cała rabata wzdłuż domu została wczoraj poszerzona
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:12, 19 paź 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Przyszłam podziękować za relację z ogrodu Pieta Oudolfa. Fajnie że mogłaś na własne oczy zobaczyć takie miejsce. Zwiedziłaś coś jeszcze? Mam na myśli ogrody.
Dekoracje w donicach przy domu bardzo mi się podobają.

Jolu miły jest Twój wpis.
Oczywiście że widziałam sporo ogrodów bo to była wyprawa ogrodowa do Anglii a tam 16 ogrodów. Jak będą chętni i wolne, smętne wieczory to oczywiście się podzielę.

Na razie chyba zmienię kierunek i pokażę coś z Polski - zbieram myśli tak już od czerwca
Co powiesz na taki ogród różany -

to na zachętę

ale wcześniej muszę pokazać drogę jaką pokonałyśmy w dotarciu do tego ogrodu i do takiego ogrodu spóźniłyśmy się 2 godziny .... skandal
przeszkoda był miś w czerwonym sweterku
i takie ogródki

pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:11, 19 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
oj tak to co fajne to szybko mija niestety

sos zasloikowany pyszny jest, polecam przepis z ogrodowej kuchni
chyba zrobie jeszcze jedna porcje, bo mam jeszcze kilka cukini

a teraz wlasnie slonko wyszlo wiec myk do ogrodu. Ciekawa jestm ile uda mi sie posadzic

Iza a co to za sos?
Ogród w Tarnowie 22:08, 19 paź 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 22:03, 19 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko pięknie ci dziękuję ta taki pokaz drzew wraz z opisem☺Sporo ich masz ☺Nigre i rajską mam okazję za 10zł.kupić sadzonki są 120cm do wyprowadzenia na drzewko.Jak myślisz brać?

Moja nNigra - 40 zł była szczepiona na 145 cm. I jestem z tego faktu zadowolona. Ale zwykłą też możesz wyprowadzić ładnie. Nawet fajnie wyglądają, jak są nisko rozgałęzione.
Rajska ma kilka odmian. Ładniejsza jest Ola, ma kwiaty jasno-różowe. Moja ma bordowe. Ale jak kupowałam, nie było wtedy Oli ...
I nazw nie znałam

Kup sobie i ładnie wyprowadź
Dziś pewnie bym kilka w jednej odmianie kupowała.
Nigry mam 3 w szpalerze. Idwa Buki
Bardzo je lubię, ale trudno mi powiedzieć, by były mocno bordowe

Kwitnące Nigry - Kwiecień:

Ogród Marty 22:00, 19 paź 2016

Do góry

Ogród w Tarnowie 21:58, 19 paź 2016

Do góry
Powoli następuje zmiana kolorów

Ogród Marty 21:58, 19 paź 2016

Do góry

Ogród niby nowoczesny ale... 21:49, 19 paź 2016

Do góry
Kopytnik

miskant malepartus...

Ogród niby nowoczesny ale... 21:49, 19 paź 2016

Do góry
Milorząb powoli żółknie, jarząb też zaczyna się przebarwiać..

Ogród niby nowoczesny ale... 21:44, 19 paź 2016

Do góry
Zeszlej jesieni poprzyginalam gałązki hortensji aby mi się ukorzenily.
W piątek postanowilam się z nimi rozprawić odciąć, odkopać i zabrać do ogrodu nad jeziorem

Ogródek Iwony II 21:38, 19 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
U mnie na wsi przy jednym domku winobluszcz jest pięknie prowadzony. Balkon jest na piętrze a pnącze rośnie na poziomie gruntu. Oplata balkonową barierkę ale nie ma buszu. Ma jeden pień, bardzo już grupy i wygląda bardziej jak drzewko. Co roku tną go jak winorośl - na jedno oczko a resztę wywalają. Super to wygląda. W Łodzi też kiedyś kojarzę na jednej ścianie był podobnie prowadzony na drzewko- jeden pień a reszta cięta w kulkę. Nie wiem jak oni to ogarniali bo to wysoki budynek a winobluszcz- wiadomo- wędrowiec, ale zawsze wyglądało to tak porządnie. Nie ma już niestety tej ściany bo budynek był remontowany Pamiętam że jak przejeżdżałam obok to w stanie bezlistnym tworzył niesamowity rysunek. Baaaardzo żałuję teraz że nie zadałam sobie nieco trudu żeby się zatrzymać i zrobić zdjęcie Bardzo żałuję

Ja mam jeszcze winobluszcz w odmianie star showers czy jakoś tak. Z daleka jest bielutki i fajnie rozjaśnia cienisty sosnowy zakątek Myślę sobie że w nowoczesnym ogrodzie na bardzo ciemnej, może nawet czarnej ścianie wyglądałby zjawiskowo

Moniko, twój opis sprawił, ze narobiłaś mi smaka. Jeszcze na podmianę nie jestem gotowa. Ale jak trafię w szkółce, od razu kupię i wymienię mój winobluszcz
Tak fajnie opowiedziałaś o sposobie prowadzenia, że chciałabym spróbować Ale ten trójklapowy U Jazzy widziałam.
A tak umnie dzis wyglądał pięciolistkowy

Ogród niby nowoczesny ale... 21:34, 19 paź 2016

Do góry
Trzcinnik KF

sesleria skalna

lawenda w te i wewte...

Szarobiałego ogrodowe początki. 21:27, 19 paź 2016

Do góry
Ostatni tydzień był "depresyjny". Poprawiłam sobie humor okazyjnymi zakupami. Przytaszczyłam do domu jałowce. Najróżniejsze gatunki w ilości prawie 30 sztuk. Wiem, że nie cieszą się sympatią w ogrodach, ale uważam, że do moich kamieni pasują. Możliwe, że za późno je posadziłam (dopiero dzisiaj) i nie przetrwają zimy. Ale w sklepie też by nie przetrwały, więc zamiast wyrzutów sumienia powinnam mieć satysfakcję, że dałam im tj. jałowcom szansę.
Cóż, zobaczymy wiosną w jakim będą stanie. W ostateczności wyrzucę.
Opaska przy domu nabrała życia. Dziś tylko jedno zdjęcie zrobiłam. Jutro postaram się więcej.
Pozdrawiam Wszystkich.
Ogród z koniczynką 21:25, 19 paź 2016

Do góry
Idąc siłą rozpędu poszerzania rabat, oczywiście z mocherem na głowie, zrobiłam małą zmianę na rabacie borówkowej, poszerzyłam ją, by bukszpany i trawki miały więcej miejsca do rozrastania...w miejscu poszerzenia jest ciemniejsza kora...

...natomiast w rozecie na chodniczku, w nóżkach brzozy penduli, posadziłam uratowaną, przed zjedzeniem przez moją piesię, turzycę Lemon Zest...Jej resztki posadziłam wiosną w doniczce i tym sposobem trawka uszła uwadze piesi, która w ubiegłym sezonie systematycznie ją zjadała...Liczę, że trawka się przyjmie i wraz z wiosną rozrośnie się, bo jest śliczna...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies