Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Katkak 20:49, 19 wrz 2016

Miruś zachwyciły mnie bakłażany, ale już Ty dobrze wiesz, że nie tylko one .
Bogdzia 21:37, 19 wrz 2016

Zachwyciłam sie karczochem, bakłażanem i przecudnym grujecznikiem . pozdrówka.
tulucy 21:45, 19 wrz 2016

Po co to... Dla satysfakcji... Nic to, że małe, może niesmaczne ciut, ale moje własne, mój trud i troska, a nie gotowiec
A owocki róży najwyżej ptaszkom się ostaną, jak nic nie wymyślisz
Gruszka_na_w... 22:08, 19 wrz 2016

Piękne okazy bakłażanów masz. One w gruncie niechętnie owocują, więc masz sukces duży. W maliniaku faktycznie sobie narobiłaś bigosu.
Maliny owocujące w lipcu koniecznie trzeba ściąć po zbiorach, bo zimuje w nich szkodnik malinowy. Te maliny rosną dosyć wysoko, owocują na dwuletnich pedach i te świeże trzeba podwiązać do linek.
Tzw. maliny jesienne owocują aż do mrozów, ścina się je do ziemi po pierwszych przymrozkach. Jeśli palisz drewnem liściastym w kominku, to zimą możesz sypać malinom popiół. Rozchodnik można też rozmnożyć poprzez połamanie na kilka części łodyżki. Ważne, żeby było chociaż jedno międzywęźle i węzeł. Nie pomyl góry z dołem.
Pozdrawiam
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Richie 22:23, 20 wrz 2016

Oj dzieje się u Ciebie, dzieje nie mogę ogarnąć
mira 20:27, 26 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Miruś zachwyciły mnie bakłażany, ale już Ty dobrze wiesz, że nie tylko one .

Bakłażany ? co prawda mnie zaskoczyły ,że się udały bo nie wiedziałam że takie duże krzaki. Jeszcze nie jadłam ale szykuję się na ten week warzywnie.

zupa dyniowa też będzie dopiero

mira 20:30, 26 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)
Zachwyciłam sie karczochem, bakłażanem i przecudnym grujecznikiem . pozdrówka.

Bogdzia jak miło, że się zachwycasz

zrobiłaś się ostatnio różana więc moja roczna MW
jak na pierwszy rok to nawet kwitła, na razie buduje krzak i ma bardzo wiotkie pędy jak na razie - za to kolor dla mnie piękny

mira 20:35, 26 wrz 2016

tulucy napisał(a)
Po co to... Dla satysfakcji... Nic to, że małe, może niesmaczne ciut, ale moje własne, mój trud i troska, a nie gotowiec
A owocki róży najwyżej ptaszkom się ostaną, jak nic nie wymyślisz

a wiesz że doszłam po co, bo to ładne rośliny są a lubimy obserwować rośliny więc po to

mira 20:41, 26 wrz 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne okazy bakłażanów masz. One w gruncie niechętnie owocują, więc masz sukces duży. W maliniaku faktycznie sobie narobiłaś bigosu.
Maliny owocujące w lipcu koniecznie trzeba ściąć po zbiorach, bo zimuje w nich szkodnik malinowy. Te maliny rosną dosyć wysoko, owocują na dwuletnich pedach i te świeże trzeba podwiązać do linek.
Tzw. maliny jesienne owocują aż do mrozów, ścina się je do ziemi po pierwszych przymrozkach. Jeśli palisz drewnem liściastym w kominku, to zimą możesz sypać malinom popiół. Rozchodnik można też rozmnożyć poprzez połamanie na kilka części łodyżki. Ważne, żeby było, chociaż jedno międzywęźle i węzeł. Nie pomyl góry z dołem.
Pozdrawiam

Dzięki za te wieści. No narobiłam bigosu. Widzę też że te maliny jesienne nie są dobre, nie są tak smaczne i pleśnieją, choć ochoczo je podjadam.

takie słoneczko i jesień utrwalają we mnie lenia

mira 20:43, 26 wrz 2016

Richie napisał(a)
Oj dzieje się u Ciebie, dzieje nie mogę ogarnąć

Ryśku ja też