Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:10, 26 wrz 2016

mira napisał(a)

Co do hortek nie jesteś sama co prawda mam kilka ale bez szalu nagle mnie na ogrodowe wzielo. Judaszowca widzialam u kasiek w Krakowie i podobal mi sie bardzo.lubie takie zimno super do pracy al juz cieplo idzie.

Pozdrawiam

No to jestesmy dwie. Mam ogrodowe ale tez je tylko toleruję.Wole inne rosliny takie które same ogrodu nie tworza trzeba im cos dodac a hortki z ogromnymi kwiatami nawet jak sie ma jeden krzak to ma się wrazenie ze juz ogród zagospodarowany.Dzis chyba posadze tulipki .

jankosia 10:19, 26 wrz 2016

No Bożenko, jesteśmy co najmniej trzy Ja lubię hortki u innych, ale mi jakoś nie pasują. Za duży kwiat chyba Ale za to ogrodowe uwielbiam a przecież kwiaty też duże - tyle niekonsekwencji we mnie Bukietowe mnożyłam jak głupia a teraz stoją w doniczkach pod domem i nie wiem gdzie wsadzić. Niby potencjalnych miejsc jest dużo, ale każde z nich wyglądałoby lepiej z trawami i bylinami. I masz babo placek Ale nie lubię wyrzucania roślin więc miejsce jakieś trzeba będzie zorganizować. Wsadzić i zapomnieć też nie da rady na takich piaskach bo to żarłoki i pijawki. Sprzedać też nie bardzo bo patyczki niezalakierowane były i nazwy odmian się pozmywały
Szkoda że cię z nami wczoraj nie było, dziewczyny same musiały psioczyć i obrywać zaschnięte kwiatostany różaneczników - godnie cię w tym temacie reprezentowały choć nie wiem czy nie poobrywały jednocześnie nowych pąków
Pszczelarnia 13:59, 26 wrz 2016

Dla kalin nie należy żałować miejsca. Liść której pokazałaś?
Gosiek33 14:24, 26 wrz 2016

Już tak przebarwiona kalina? U mnie jeszcze prawie lato
Milka 14:27, 26 wrz 2016

ładnie ci kępa ropśnie, koniecznie na jesień podziel
Dobrze, że różne rzeczy lubimy, ogrody wtedy są do wyboru i koloru
Mnie gąsienice zżereają róże i rozchodniki, może wiesz, co to jest?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6570-milkowo-sezon-2016?page=409#post_8
i mam kolejne ropuszki, na razie małe, szkoda, że nie żabki
zostawię ci motylka, bo lubisz
pełno ich u mnie też.

Kasya 20:18, 26 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)

Strzyżyk.

O widzisz...
Wiedziałam ze na ciebie można liczyć
Bogdzia 20:36, 26 wrz 2016

jankosia napisał(a)
No Bożenko, jesteśmy co najmniej trzy Ja lubię hortki u innych, ale mi jakoś nie pasują. Za duży kwiat chyba Ale za to ogrodowe uwielbiam a przecież kwiaty też duże - tyle niekonsekwencji we mnie Bukietowe mnożyłam jak głupia a teraz stoją w doniczkach pod domem i nie wiem gdzie wsadzić. Niby potencjalnych miejsc jest dużo, ale każde z nich wyglądałoby lepiej z trawami i bylinami. I masz babo placek Ale nie lubię wyrzucania roślin więc miejsce jakieś trzeba będzie zorganizować. Wsadzić i zapomnieć też nie da rady na takich piaskach bo to żarłoki i pijawki. Sprzedać też nie bardzo bo patyczki niezalakierowane były i nazwy odmian się pozmywały
Szkoda że cię z nami wczoraj nie było, dziewczyny same musiały psioczyć i obrywać zaschnięte kwiatostany różaneczników - godnie cię w tym temacie reprezentowały choć nie wiem czy nie poobrywały jednocześnie nowych pąków

No własnie kwiat za wielki i takie pergaminowe te kwiaty.U innych nogą byc ale u siebie nie lubię to samo z korą u kogos mi nie przeszkadza a u siebie absolutnie.A Ty te hortki posadz między trawy i będzie dobrze , w takie wysokie trawy najlepiej. Mam nadzieję ze dziewczyny pąków rh nie oberwały bo wiosną nie byłoby po co do Wojsławic jechac. Szkoda mi ze z Wami nie byłam , uwielbiam te wyjazdy ale nie mogłam jechac bo byłam umówiona a juz ostatnie dwa weekendy włóczyłam sie po świecie ale gdybym wczesniej wiedziała o wyjeździe to pewnie bym pojechała a tak to juz nie wypadało odwoływac gosci.Oglądam zdjecia z wyjazdu i serce mnie aż boli że mnie tam nie było i nowych roslinek nie przytargałam.Za to Wy świetnie wyglądacie i nasz region był super reprezentowany, same śliczne dziewczyny.
Bogdzia 20:38, 26 wrz 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Dla kalin nie należy żałować miejsca. Liść której pokazałaś?

Ewo kupiona jako .............kalina japońska
Bogdzia 20:39, 26 wrz 2016

Gosiek33 napisał(a)
Już tak przebarwiona kalina? U mnie jeszcze prawie lato

U mnie późne lato
Bogdzia 20:43, 26 wrz 2016

Milka napisał(a)
ładnie ci kępa ropśnie, koniecznie na jesień podziel
Dobrze, że różne rzeczy lubimy, ogrody wtedy są do wyboru i koloru
Mnie gąsienice zżereają róże i rozchodniki, może wiesz, co to jest?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6570-milkowo-sezon-2016?page=409#post_8
i mam kolejne ropuszki, na razie małe, szkoda, że nie żabki
zostawię ci motylka, bo lubisz
pełno ich u mnie też.

Irenko oglądam ja by ją podzielic ale boje sie bo susza u mnie okropna i mogłaby nie przeżyc, muszę poczekac na deszcz.Rozchodniki lubią zjadac gasienice bielinka kapustnika i bielinka rzepnika oraz rusałki i jeszcze niepylak apollo, te podobne do bielinka ale w takiej pajęczynie to na ogół na owocowych drzewach sa.Motylek śliczny , u mnie tez ich sporo .