Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 15:59, 05 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Macham pod Vanilkę też miałam dać podpórkę i kupuję już ponad miesiąc.

Nie wiem już jakie podpory u mnie dać chyba w końcu może mi Marek pospawa coś? Innego pomysłu nie mam, do anabelek widziałam zdjęcia z siatką ale jakoś mi to pasuje. Jak dziś będzie burza a tak zapowiadają to może te wanilki połamać niestety A w szkółce Ula to szkoda mojej drogi Bida z nędzą to mało powiedziane.
Ogrodowa symfonia 15:52, 05 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zdanie : Teraz będę musiała gdzieś je upchnąć typowe dla ogrodników którzy robią błędy, kupują, wydają pieniądze, cieszą się z zakupów, ale dla ogrodu to za dobre nie jest, bo robi się kolekcja, a nie kompozycja. Lepiej by było gdybyś kupiła 6 jednakowych i zrobiła z nich grupę, a tak masz 6 różnych róż, każda inna i jak oraz z czym je połączyć?
Kombinuj, a i tak nie wyjdzie, bo będzie misz-masz typowy.

W 100 % racja! Nieraz jednak trudno się powstrzymać... Ma się jeden ogród i chciałoby się mieć trochę tego i trochę tamtego. Nieraz udaje mi się samej dać sobie "po łapkach", żeby nie kupić Jedną różę podarowałam, z trzema wiem gdzie pójdą. Pozostają dwie.

Gardenarium napisał(a)
Masz za mało roślin a miłorząb czyli coś wysokiego - bardzo wskazany. A nawet 3 miłorzęby.

Tak tak, tych żurawek mam znacznie więcej, tylko kilka przeniosłam, bo kręgosłup mi walnął ostatnio i nie chciałam tyle nosić, a w zasadzie to nie byłam za bardzo w stanie.

Dziękuję za wskazówki i za propozycję, i za odwiedziny Nie myślałam, że Szefowa do mnie wpadnie Kolorystycznie bardzo mi się podoba. Zastanowię się co w tych miejscach posadzić. A czy te miłorzęby w linii prostej czy środkowy wysunięty do przodu (jak na rysunku?). Myślałam także o 3 miłorząbach Mariken, tylko M. jest jak na razie nie zgadzania się na sadzenie blisko domu wszystkiego co przypomina drzewko. Chodzi o korzenie i bliskość do elewacji i kostki. W tym temacie prowadzimy negocjacje Czy dobrze myślę, że takie szczepione tym bardziej wolno rosną i mają mały system korzeniowy?
Zastanawiałam się też, czy to jest dobre miejsce dla nich, tzn. jedynie tam mam najwięcej cienia, więc może lepiej go wykorzystać dla innych roślin, a miłorzęby posadzić wzdłuż tarasu gdzie nic na razie nie ma?

Pozdrawiam i zapraszam nawet jak trzeba ogrzmocić

Coś jeszcze, coś więcej... 15:51, 05 sie 2016

Do góry
2014 - chwilę przed kolejnym przerzucaniem (wklejane ostatnio )

2015

I 2016

Także jak widzicie... ewoluowałem W jakimś tam stopniu
Coś jeszcze, coś więcej... 15:47, 05 sie 2016

Do góry
Kwiecień 2013 - coś nie teges, kopiemy dalej

Po przerzuceniu znów niemal wszystkiego w maju jest tak (na zdjęciu przy pierwszym rzucie oka widzę wyciepane bukszpany, przesadzone lawendy, trzykrotki, irysy, kocimiętki, przywrotniki, orliki, dosadzone róże, floksy, bodziszki )

Wiosna 2014 - jest już nieźle

Coś jeszcze, coś więcej... 15:43, 05 sie 2016

Do góry
Wiecie co? Jeszcze Was pomęczę bylinówką Ale tym razem... od początku - czyli wracamy się do roku 2010 Przypatrzcie się na siatkę, będzie dobrym odnośnikiem

2011 - zrobił się płot Zakładam wątek w dziale projektowanie, czas na kopanie (po co mi to bylo, skoro i tak nie wyszło? )

Kwiecień/ maj 2012 - rabata zwie się Caritas. Wszystko co kupiłem i co ktoś miał w nadmiarze bądź też nie ląduje tutaj (pozdrawiam darczyńców ). Rabaty się przekopały - po trawniku zostaje tylko ścieżka.

Czasem słońce czasem deszcz 15:42, 05 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
O, a to piękne zestawienie!!!A co to masz chyba przed Red Baronami-to kremowe?

to cyprysik groszkowy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:39, 05 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie Ci kwitną hortensje. Podoba mi się połączenie sadźca z jeżówkami. A widoki niezmiennie zachwycające.

Szkoda jednak, że sadziec nie może u mnie rozwinąć skrzydeł, ma za mało przestrzeni, muszę coś z tym zrobić
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:37, 05 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Oko masz wrażliwe bardzo Agatko, zdjęcia zjawiskowe!
Wiesz, że nie mam ani jednego zawilca? Chętnie bym posadziła, ale nie mam dla nich dobrego miejsca...cieniście lubią, prawda?
Z gówienkiem to bym już ostrożnie w sierpniu...zawiera sporo azotu...jak już, to teraz jeszcze szybciorem.

Zawilce lubią półcień od drzew i raczej sucho w nóżkach
Skrzyp jeszcze nastawiłam

wieczorową porą w miłym towarzyszem

Najpiekniejsze floksy u mnie od Kasiek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:34, 05 sie 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne widoki z sierpniowego ogrodu.

Dziękuję Dorotko, miło jest w ogrodzie posiedzieć wieczorkiem i rankiem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:32, 05 sie 2016

Do góry
babka napisał(a)
Nie mogę odżałować moich zawilców, będę u Ciebie nimi oczy cieszyć
Niesłychanie bogaty masz ogród I podziwiam jak pięknie wszystko ogarniasz i jeszcze na leżakowanie znajdujesz czas ?

Ta zima była łagodna, ajednak szkód wyrzadziła w niejednym ogrodzie.
Ogród mam duży, jeszcze nie jest doskonały, ale mam juz wszystkie rabaty wytyczone i jak doczytałam u ciebie z potencjałem, więc jeszcze nie dokończone, tak sobie dawkuje robótki, żeby mieć chwilke na leżing i basenik
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:25, 05 sie 2016

Do góry
Witam. Proszę o pomoc w wyborze roślin do obsadzenia przedogródka. Na zdjęciu kolorem czerwonym zaznaczyłam rozsączenia z przydomowej oczyszczalni ścieków. Chciałabym posadzić dużo roślin pod świerkami (gałęzie są obcięte na wysokość ok 1 m od poziomu gruntu). Kojec będzie porośnięty bluszczem. Furtka po lewej stronie jest tylko do mojej mamy. Wjazd do domu jest naprzeciw garażu. Dostałam w prezencie kilka roślin (pęcherznice żółte, jałowce płożące, tuję kulistą, sośnicę japońską, pinus densiflora na pniu, świerk kłujący, klon palmowy i schwerina wiethorst). Czy mogę je tu zastosować? Dziękuję za wszystkie uwagi

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:24, 05 sie 2016

Do góry
katel napisał(a)

Jednego kupiłam i kilka w jednej odmianie dostałam od Ogrodowiczanki .
Zdjęcia już zrobiłam tylko ze wstawianiem mam troszkę kłopot ale powolutku pójdzie - ale Ty potrafisz zmotywować .

Byłam poogladałam, zawilce się teraz rozrosną...myslę, że będzie ich więcej i zawilców i fotek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:21, 05 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Hortki bukietowe są super, a widoczki u Ciebie mniam
Odebrałaś od Kasi?

Ach dzięki, hortensje u mnie dopiero startują, pogoda dopisuje, humorek też, bo odebrałam od Kasi
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:19, 05 sie 2016

Do góry
viva napisał(a)
W powietrzu już czuć zmianę ale temperatury jeszcze nie wskazują na jesień więc leżaczki będą wykorzystane
Też mam jeżówki ze śmiałkiem i lubię to połączenie

Wiernie podpatruję Twój ogród , u ciebie jest więcej subtelnych trawek ciekawych kompozycjach, piękny ogród do edukacji i podziwiania

Masz rację co do leżaczków....przydadzą się jeszcze
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:15, 05 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
jeżówki fajny dają kontrast z hortensjami

Tak widziałam u Irenki to połączenie, u mnie rudbekie się wysiały pomiędzy hortensjami

dopiero floksy
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:07, 05 sie 2016

Do góry
Agania napisał(a)

ile ty masz tych wszystkich hortensji, wow...piękne przez duże PIĘKNE

U nas tez zapowiedzi burzowe, jak tam zdrówko Irenko?

W tym kole 8 limek, ogólnie mam 116 hortensji, wszystkie razem, ogrodowe i bukietowe
Te w kole najstarsze, 4 lata.
Będę tylko jeszcze Grandiflorę rozmnażać i Phanton.... i koniec
Znowu chyba burza, leje, a zdrówko ok tylko urlop juz mi potrzebny.

pozdrawiam was wszystkich serdecznie, chyba do poniedziałku lub wtorku, wtedy nadrobię u wasmuszę uciekać, udanego weekendu, oby nie deszczowy.
Funkie - Hosta 15:03, 05 sie 2016

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:00, 05 sie 2016

Do góry
JUSTYNA
pośpiech kochana i taki fart
GOBASIA
dzięki kochana, ale duszy nikomu nie oddawaj
AGANIA
serdecznie dziękuję, kwiecie i trawy bujają, chwasty tez, ale cóż
Ja dzielżany przycinałam, jak astry, w czerwcu, żeby aż takie wysokie nie były, nie chciałam aby się pokładały, bo rok temu leżały, wnerwiały mnie, a związane traciły urok.

judaszowiec zarośnięty trawami, zapomniałam jej nazwę, inwazyjna, ale wyrywam część
Ogród wśród pól i wiatrów 15:00, 05 sie 2016

Do góry
A ja dziś siedzę w domu, trochę sprzątam. Na zewnątrz ponad 30 stopni. Po południu stolarze mi przyjeżdżają szafę montować na wsi. Będę się mogła przenieść "jeszcze bardziej"

Miłego popołudnia wszystkim Zostawiam "chłodne zielone" przy tych 30 stopniach!
Rozpoznawanie traw 14:55, 05 sie 2016

Do góry
adom1206 napisał(a)

Ania liść ma jak mój malepartus.tylko,że u mnie malepartusy nie są na jesieni całe czerwone.nie wybarwiają się całe.Tylko kłos mają bordowy.

Agnieszka dziękuję. Zakwitł.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies