Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

czarna_aga 15:07, 21 wrz 2016

Witaj Sylwio
Wpadam z rewizytą Widzę, że działasz .... mi już się nie chce pracować powoli w ogrodzie jak się ochłodziło.
Zawsze tak mam, że jak się ochłodzi jesiennie to ja już nie mam weny do ogrodu.
Teraz będziesz mogła popracować nad planem nasadzeń, tak, żeby na wiosnę ruszyć z praca na dobre. Lepiej sobie dokładnie zaplanować, by nie popełniać błędów... ja sama też ciągle przesadzałam i aż jestem w szoku, że te moje rośliny się nie buntowały na to ciągłe przesadzanie. Trzymam kciuki i będę wpadała z wizyta.
ewelaa74 15:40, 21 wrz 2016

Skrzynie z warzywami rewelacyjne.
Mam nadzieję, że trochę ogórków zebrałaś
sylwik69 19:05, 21 wrz 2016

czarna_aga napisał(a)
Witaj Sylwio
Wpadam z rewizytą Widzę, że działasz .... mi już się nie chce pracować powoli w ogrodzie jak się ochłodziło.
Zawsze tak mam, że jak się ochłodzi jesiennie to ja już nie mam weny do ogrodu.
Teraz będziesz mogła popracować nad planem nasadzeń, tak, żeby na wiosnę ruszyć z praca na dobre. Lepiej sobie dokładnie zaplanować, by nie popełniać błędów... ja sama też ciągle przesadzałam i aż jestem w szoku, że te moje rośliny się nie buntowały na to ciągłe przesadzanie. Trzymam kciuki i będę wpadała z wizyta.

Witaj,tak mało osób tu z naszego rejonu.Skąd jesteś?
Dzięki za wsparcie,przyda się.A ja odwrotnie jak chłodniej się zrobiło to lepiej prace siłowe mi idą.Ostatnio nawet widły złamałam a przecież mała i drobna jestemwalczę z kuuupą!!
sylwik69 19:12, 21 wrz 2016

ewelaa74 napisał(a)
Skrzynie z warzywami rewelacyjne.
Mam nadzieję, że trochę ogórków zebrałaś

Witaj Ewelaskrzynie fajne choć mój wykonawca przedobrzył co zdarza mu się często i są za szerokie.Kolor tez miał być inny,no i trawa do rantu nie wyglada ładnie,muszę to zmienić.Dziewczyny mają wyżwirowane warzywniaki i to zdecydowanie ładniejsza opcja.
Ogórki były ale przy mojej patelni i fakcie ze tam jeszcze nie mieszkam,nie było ich zbyt dużo.Trzeba popracować nad ziemią w skrzyniach koniecznie!zajrze do ciebie
alis 22:37, 21 wrz 2016

Sylwio, fotki winter gold na dzień dzisiejszy u mnie, jakość zdjęć nie najlepsza, z góry przepraszam.
Elka 20:31, 22 wrz 2016

sylwik69 napisał(a)

Ela taka skarpa z wrzosów i wrzośców u Ciebie to byłoby CUDO!tylko nie wiem jak tam z nasłonecznieniem..pola wrzosów tworzą piękny dywan!

Słońce u mnie pali cały czas. Wbrew pozorom działka bardzo nasłoneczniona.
anbu 12:27, 23 wrz 2016

sylwik69 napisał(a)

Odwiedziłam leśną szkółkę przed pracą i zobaczyłam takie cuda:wrzosy,sosna winter gold

Wrzosy jednak muszą być w masie, dopiero robią wrażenie
sylwik69 19:33, 25 wrz 2016

A taką mam wizję dotyczącą lewej strony wjazdu..3 buki lub graby kolumnowe.Rabata po prawej zostanie poszerzona i mój dylemat czy berberysy czerwone kolumnowe mogą tam zostać?przypominam rabata jest nasłoneczniona i sucha na oczyszczalni przydomowej.Toszka podpowiedziała sosny i one na pewno tam się znajdąbo je bardzo lubię.Podpowiedzcie coś!co o tym myślicie?
Pod płotem są już posadzone hortensje w szpalerze a między nimi trzcinnik KF.Dziewczyny sugerują zasłonić gospodarczy,więc może tuje smaragd albo cis
anbu 10:03, 26 wrz 2016

Lepiej chyba cis, szmaragd mi jakoś bardziej pasuje na zewnętrzne ramy niż nasadzenia w środku Ale mną się Sylwio nie sugeruj, ja laik jestem

Drzewa po lewej stronie super
A z berberysa ma być obwódka czy co?
sylwik69 14:55, 26 wrz 2016

anbu napisał(a)
Lepiej chyba cis, szmaragd mi jakoś bardziej pasuje na zewnętrzne ramy niż nasadzenia w środku Ale mną się Sylwio nie sugeruj, ja laik jestem

Drzewa po lewej stronie super
A z berberysa ma być obwódka czy co?

Ładny laik z Ciebie,2 lata na forum i świecisz przykładem dla innychberberys jest posadzony w odstępach przepleciony bukszpanem w kulach i niskim miskantem.Właściwie nie wiem czy to nie zmienić...jeszcze można!
A więc cis powiadasz,na ten kawałek nie zbankrutuję