Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród z uśmiechem 19:14, 07 kwi 2019

Do góry
Smutno jeszcze ale możecie wierzyś na słowo, tutaj będzie naprawdę kwieciści
Byliny sprzątnięte, prawie wszystkie sadzone w ub roku wychodzą z ziemi. Na tych rabatach jest dużo miscantów, rozplenic i.... mnóstwo innych kfffiatuchów

To kolo przed platanem to nowa rabata, na środku magnolia Alba a niżej róże, tulipany, czosnki...

Ogród z koniczynką 19:12, 07 kwi 2019

Do góry
Królowa magnolia piękna a lustro było wcześniej, bo go nie kojarzę ? Bardzo fajnie się w ten kat wpasowało Jaka kolekcja pelargoni - na pewno odżyją
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:50, 07 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Cudnie jest, moja wiosna głęboko w kanałach pogrzenana jest, ale cieszę się z Tobą, bo cudnie masz
Hessei boska

faktycznie cała tonie w bieli choć królową balu jest magnolia
Trzymam kciuki za Ciebie - dasz radę - to nie maraton (no moze u mnie tak ale juz niedługo )
Ogród z koniczynką 18:21, 07 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ho, ho, ho! Ile roboty wykonanej! Ale za to błysk nie tylko w lustrze! Gratulacje!

Magnolia, hiacynty i pierwiosnki mają swoje 5 minut!

Sporo roboty wykonanej, ale przyplątało się przeziębienie z pzskudnym katarem i kaszlem...było pieruńsko zimno jak robiliśmy w ogrodzie...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:41, 07 kwi 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
A EE to też takie gdzieś mam, choć jeszcze główki mają zamknięte. W temacie fasolki szparagowej - kiedyś w rozpaczy kupiłam dwie sadzonki (sic) bo u mnie nasiona nie chciały wykiełkować. Zdziwiłam się, że komuś chce się w to bawić, teraz sieję sama w domu i po przymrozkach wysadzam do gruntu. Mam wtedy 99% pewności na jak najszybszą fasolkę z własnego ogródka

Mam tylko jeden parapet 1,5 m na ewentualne wysiewy. Obstawiłam pomidory.
A dzisiaj udało się zrealizować plany. W gruncie są już nasionka marchewki z rzodkiewką, buraka ćwikłowego w odmianie kulistej i cylindrycznej, pietruszki korzeniowej i fasolki szparagowej. Tę ostatnią będę sukcesywnie dosiewać.
Wierzchnia warstwa gleby była wysuszona, ale już 5 cm pod powierzchnią zachowała wilgoć.

Klon ussuryjski i ściętolistny.

Magnolia ostatecznie uraczyła mnie 4 kwiatami. Kwitnienie w sadzie rozpoczęły śliwy. Niebo miało iście hiszpański kolor.

Liliowo i kolorowo:) 17:38, 07 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko i córko...Danuś...ile już kwiecia masz! I tulipany nawet? U mnie jeszcze...jedynie magnolia Satisfaction się wyrychliła i pewno teraz ją już w rozkwicie zobaczę

Ja też dyżurowo-wnusiowa jestem, córka za pracą w szpitalu zatęskniła, to jak ona na dyżurze, to dzieci popołudniami u nas, zięć w pracy na zajęciach przecież. Tylko tyle, że mnie to nie koliduje z pracami w ogrodzie. Właśnie mnie oświeciło u jednej z dziewczyn na wątku, że to już kwiecień i następne rośliny w kolejce po cięcie stoją...nie mam pytań

Buziaczki Danuś

Jak sie ciesze, że jesteś chodz też całą zime mnie tu nie było. Zapewne i u Ciebie tez juz piękna wiosna, po wczorajszym deszczu wszystko ruszyło, nagle się zazieleniło, dzisiaj nawet kosiłam chodz nie lubie tego robić w niedziele ale mus bo od jutra na tydzień mam wnusie pod opieke bo strajki O dziwo nawet mam troche tulipanów.
A jak pięknie pachnie teraz w ogrodzie Buzka

Do raju daleko - u Ewy 16:55, 07 kwi 2019

Do góry
Ewuniu wiosną w pełnej krasie-cudnie.Pieknie kwitnie magnolia
Do raju daleko - u Ewy 16:49, 07 kwi 2019

Do góry
Magnolia Leonard Messel

Magnolia Genie

Ogrodowe kreacje 14:50, 07 kwi 2019

Do góry
Na tej nowej rabacie samotnie rośnie jak na razie magnolia, czeka na towarzystwo.
Nie ma źle, dostała dobrego kompostu z kwaśnym torfem i w nóżki kory Pąki jej już nabrzmiały - oj chyba będą kwiatki

Słoneczny Ogród 13:00, 07 kwi 2019

Do góry
Wiola Będziesz się też cieszyć w tym tygodniu

Magda Zakupy cieszą sama wiesz jak jest, bo też stale coś kupujesz, humor trzeba sobie co jakiś czas poprawić
Jaką donicę kupiłaś? A korę to 10 worków tych wielkich po 80litrów i jeszcze tyle Ci potrzeba?

Kasia O magnolie się boje, do jednej mam miejsce pomyślane do drugiej jeszcze nie, będę dbać mam nadzieję, że się dochowam okazów, ale to się okaże.
Powojniki chcę puścić na betonowy płot za skalniakiem żeby go przykryć.
A tuje to dopiero teraz takie fajne się robią długo u mnie sie zbierały, choć i tak za rzadko posadzone zetknąć się nadal nie mogą.

Asia Też tak to widzę i jestem zadowolona a najbardziej z magnolii.

Gosia Cały samochód załadowałam, bo jeszcze 3 wory 80l, a magnolia mi sięgała od końca bagażnika do samego przodu, bo opierała się jeszcze o zagłówek na przednim siedzeniu, dobrze że teściowej nie wzięłam bo by się coś nie zmieściło - a miała jechać.
Na razie nie będę sadziła, ten tydzień będzie nie ogrodowy, bo mam inne plany.
Gdzie tak się nałaziłaś, prace w ogrodzie były ?

Ewa A co tam, jak już pojechałam to od razu żeby się opłaciło
Sadzenie będzie trochę później, teraz od ogrodu będę odpoczywała w najbliższych dniach a klony mają listeczki powypuszczane, boję sie o mrozy więc w razie chłodu będę je jeszcze chować, bo one w tunelu foliowym były trzymane i są podpędzone.

Greg Klony palmowe pójdą w okolice oczka, juz tam dwa inne mam ale tamte takie mizerotki. Dla klonów i magnolii właśnie potrzeba zacisznego miejsca, dlatego magnolia będzie posadzona z tyłu przy ścianie domu.
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:51, 07 kwi 2019

Do góry
kaz742011 napisał(a)

Pissardi u mnie już prawie . Magnolia też już bliziutko kwitnienia .

To czekamy na spektakl
Moja działka na Dębowym Lesie 12:44, 07 kwi 2019

Do góry
Magnolia wychodzi z kożuszka.Moja Ann nie jest wcześnie kwitnącą magnolią.

Wciąż - tyle miesięcy kwitnie

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:30, 07 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Moje miskanty ruszyły,ale odrobinkę,więc się nie martw...
Dziękuje, czekam na magnolie i wisnię, bo z kwitnacych to tylko szafirki się rozkręcają
Z trawek to sesleria najbardziej zaaawansowana no i hakone ją goni

Pissardi u mnie już prawie . Magnolia też już bliziutko kwitnienia .
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:13, 07 kwi 2019

Do góry
katel napisał(a)

Bardzo słusznie, że jesteś dumna - naprawde pięknie Ci wyszła
Magnolia ewidentnie szczęścia nie ma ale najważniejsze że żyje .

No żal bardzo, ale jak są psiaki, to i takie kłopoty.

zaczynają azalie
Sezon 2017 u Hanusi 07:58, 07 kwi 2019

Do góry
Haniu śliczną masz już wiosnę Magnolia przepiękna
Ja też mam już kilka siewek ranników
Miłkowo - sezon 2016-2022 00:33, 07 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Z poduszki chyba jestem dumna
Co do magnolii, lolanthe...3 razy łamana, z 1,8m, po Leosiu miała 70, 60
dziś otoczona, daje oznaki życia, a zakwitnie pewnie w tym momencie, za ..4 lata

Bardzo słusznie, że jesteś dumna - naprawde pięknie Ci wyszła
Magnolia ewidentnie szczęścia nie ma ale najważniejsze że żyje .
Sezon 2017 u Hanusi 21:49, 06 kwi 2019

Do góry
Haniu, u mnie też ranników zrobiła się cała masa.
Widać, że z serca dane
Piękna ta magnolia
Buziaki
Słoneczny Ogród 21:43, 06 kwi 2019

Do góry
Magnolia Ricki

Słoneczny Ogród 21:37, 06 kwi 2019

Do góry
Magnolia George Henry Kern

Ogród z koniczynką 21:34, 06 kwi 2019

Do góry
Ho, ho, ho! Ile roboty wykonanej! Ale za to błysk nie tylko w lustrze! Gratulacje!

Magnolia, hiacynty i pierwiosnki mają swoje 5 minut!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies