przepiękny kadr wogóle Twój ogród nie wygląda ,jakby był w tym sezonie zakładany
poczytałam historię z hydrożelem -ja pewnie zrobiłabym tak samo -bo nigdy nie używałam i dawałabym dużo
cieszę się ,że roślinki się przyjeły ja jak chodzę po swoim ogrodzie ,to też zawsze sobie wspominam co od kogo-bo bardzo dużo mam dostanych od naszych dziewczyn
szkoda ,że miałam tylko taki mały karton na te przywrotniki ,bo jeszcze 2 kępy wykopane musiałam u siebie upchnąć
jakbyś jeszcze coś chciała ,to z chęcią się podzielę szkoda ,że tak daleko mieszkasz buuu
w tym tygodniu taczkę irysów żółtych wywaliłam -część wkopałam na przedpłocie -bo żal wyrzucać ,a część poszła na kompost
ale z żółtym kolorem -to wiem ,że nie wszyscy lubią -więc nawet nie pisałam ,że oddam
Justyna piękną kobietą jesteś! Włosy też masz cudne, ja miałam różne długości, od całkiem krótkich do długich, farbowane na przeróżne kolory. Teraz wracam do natury, nie farbuję już jakiś czas i ponownie zapuszczam.
W ogrodzie też masz pięknie, u mnie z traw najsłabiej rośnie Mornig Light.
Druga strona ogrodu radzi sobie doskonale, po suszy nie ma śladu, opadów było u nas ostatnio całkiem sporo. Rośliny bujnęły, niektóre zaskoczyły mnie swoimi rozmiarami, np krwiściąg jest wyższy ode mnie
Z chwastów królem u mnie jest skrzyp, jest po prostu wszędzie Czeka mnie cięcie żywopłotu cisowego, nawet w tak małym ogrodzie jak mój, ciągle jest co robić.
Ścieżka już prawie ukończona, jutro ma dojechać ziemia, bo jak widać porobiły się takie doły.
Wstępnie mam plan na rabatę przy ścianie garażu. Chyba rozsadzę te sosenki, żeby były takim zimozielonym akcentem. Między nie posadzę hortensje Annabelle, tawuły brzozolistne tor i uzupełnię jakąś trawką i być może hostami lub paprociami. To wystawa wschodnia, słońce tylko z rana i trochę do południa. Szerokość rabaty 1,7m, długość prawie 10m.
Już czerwiec a nawet jego koniec no wierzyć się nie chce
coś przekwitło coś zakwitło
gęsto
dbanie o ogród na byle jakim poziomie zdrowie w tym roku mocno daje mi się we znaki..
zostawiam czerwcowe pstryki ku pamięci
jak ktoś odwiedzi mój wątek to cmokam i ściskam
Po miesięcznej przerwie zdrowotnej powoli kontynuuję pracę nad rabatą, wszystko tak zarosło, że ciężko się połapać, gdzie są moje wsadzone rośliny. Ale trudno, są rzeczy ważne i ważniejsze, może do końca lata skończę