Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Makao 04:55, 11 sty 2024

Zimową jesień miałaś obłędną.
U mnie w tym sezonie już kilka razy jakiś rozpędzony ptak wpadł na szybę. Mam wrażenie że jak były w oknach szprosy to to się nie zdażało a teraz im się myli zwłaszcza że firan nie mam.
mirkaka 16:53, 19 sty 2024

Muszelka napisał(a)
A gdzie zima na fotografiach?
Z tak przystojnymi drzewami musi Twój ogród w bialej scenerii wyglądać obłędnie...

Zaglądam, zaglądam i nic...

Trochę chorowałam na grypę, ale już dochodzę do sił, zima jest u nas śnieżna ale mało ciekawa, może w nocy popada to porobię trochę zdjęć jak będzie świeży śnieg.
Bardzo już tęsknię za wiosną, kupiłam Muszelko nasionka polecane przez Ciebie Philovita, 5 szt w opakowaniu, mam nadzieję że wszystkie wzejdą

trochę zdjęć zanim spadł śnieg

mirkaka 16:58, 19 sty 2024

Makao napisał(a)
Zimową jesień miałaś obłędną.
U mnie w tym sezonie już kilka razy jakiś rozpędzony ptak wpadł na szybę. Mam wrażenie że jak były w oknach szprosy to to się nie zdażało a teraz im się myli zwłaszcza że firan nie mam.

No to szkoda ptaszków szybę bez firan widzą jak niebo.

takie zdjęcie konarów azalii, całkiem fajnie to wygląda jak nie ma innych widoków

i kwitnące Eonium darowane przez Vitę

Joku 17:41, 19 sty 2024

Niemal wiosennie było u ciebie zanim spadł śnieg. Myślę że jak obecny śnieg stopnieje to powoli można będzie rozglądać się za wiosną.
Basieksp 18:23, 19 sty 2024

Bardzo ładne to Eonium lubię kwiaty kwitnące na żółto, tym bardziej mi się podoba
Kordina 19:16, 19 sty 2024

O! Spore kiełki u Ciebie, zapowiedż tego na co wszyscy czekamy z utęsknieniem grubosz świetnie kwitnie, trochę jak wilczomlecz Powrotu sił po grypie ja też dochodzę i jakaś osłabionam jeszcze.
vita 18:08, 20 sty 2024

Hej Pędy eonium które zakwitły przytnij i odsadź. Przytnij dosyć nisko, za jakiś czas pędy wytworzą kilka rozetek i z czasem pęd rozwinie się w formę drzewka. Trochę to trwa, ale gra warta świeczki Po wielu doświadczeniach wolę A. arboreum zielone, są bardziej żywotne i chyba wdzięczniejsze? Zazdroszczę wczesnych, wyrywnych pędów, u mnie ciągle regularna zima. A i u Ciebie chyba na dniach dosypie?
Muszelka 18:16, 20 sty 2024

Vita!
mirkaka 11:33, 21 sty 2024

Joku napisał(a)
Niemal wiosennie było u ciebie zanim spadł śnieg. Myślę że jak obecny śnieg stopnieje to powoli można będzie rozglądać się za wiosną.

sporo śniegu spadło ostatnio, ale już wszystko się topi, temp na plusie
Do wiosny jeszcze trochę, ale już bardzo na nią czekam
mirkaka 11:37, 21 sty 2024

Basieksp napisał(a)
Bardzo ładne to Eonium lubię kwiaty kwitnące na żółto, tym bardziej mi się podoba

dla mnie eonium jest najpiękniejsze bez kwiatów, ale to mnie zaskoczyło, nie wiedziałam że u mnie zakwitnie