Dzięki, kochana
Lilii, i liliowców już trochę jest. I jeszcze 2 nowe liliowce sobie kupiłam
Unchartered Waters,Liliowiec Light Years Away i Jeżówkę Rainbow Marcella
Witaj Renato
Bardzo mi miło że zaglądasz. Specjalnie dla ciebie wklejam fotkę sundawilli. Niestety w tym roku jest mało ciekawa. O tej porze roku powinna być juz duża i oby pana kwiatami a jest jakaś taka wybzdziana. Ciekawy jest twój sposób na jej przechowywanie.
Witam ponownie. Postaram się wkleić trochę zdjęć. Nadal nie potrafię poradzić sobie z trawą i nie wiem, czy jeszcze jest dla niej jakaś nadzieja, czy już myśleć o zakładaniu od nowa. Porsze o porady. Poniżej podczas aeracji. Widać całą masę filcu
Zdjęcie zrobione 2 dni po aeracji
Teraz kilka przybliżeń na łyse placki
Trawa sprawia wrażenie uschniętej
A to zdjęcia z dzisiaj. 5 dni po aeracji i 6 dni po koszeniu. Połowa tego fragmentu była dzisiaj wygrabiona. 2 część z ponowną warstwą obumarłej trawy...
I ostatnie przybliżenie. Trawa jakby gnije.
Dodam, że ,,z wysokości ciała" trawa wygląda jakby schła. Dopiero po bardzo dużym przybliżeniu wygląda na zgniłą i to tylko w nielicznych miejscach. Przez ostatnie 3 dni intensywnie padało. Jest jakaś nadzieja?
też szukam inspiracji do bukszpanu i znalazłam fajne u Malkul,trawy będą super, z rozchodnikami i cebulowe na wiosnę.Powiększyłabym ten kwadrat,masz przecież duzo miejsca
Silvery Fir Tree- niski krzaczek (60cm) ale bardzo plenne. Nadają się do donic, ale w namiocie są super zdrowe a na zewnątrz chorują... klasyczny pomidorek- bardzo fajny dla początkujących. Obecnie mam ich najwięcej, bo dojrzewają jako pierwsze.
Te pomidory zaskoczyły mnie najbardziej! Co za smak! Najpierw kwaskowate a po chwili orzechowy posmak! Pycha! Sadzonka była zamówiona... miała być Anna Banana Russian- a wygląda jak Black From Tula, choć chyba nim nie jest- myślę, że to Paul Robeson. Zamin wysłali moje zamówienie Pani dzwoniła, że nie mają Black From Tula i proponuje Paula Robersona bo są podobne... tymczasem mam obydwa a Anny nie ma