Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Magary Dramaty z Rabaty 12:58, 29 cze 2023

Do góry
o znalazlam

zywotnik olbrzymi - naprawde jest olbrzymi
Ogród prawie wymarzony … 12:39, 29 cze 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

tu masz przedostatnie cięcie

Teraz mam proste

Justyna piękną kobietą jesteś! Włosy też masz cudne, ja miałam różne długości, od całkiem krótkich do długich, farbowane na przeróżne kolory. Teraz wracam do natury, nie farbuję już jakiś czas i ponownie zapuszczam.
W ogrodzie też masz pięknie, u mnie z traw najsłabiej rośnie Mornig Light.
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 12:07, 29 cze 2023

Do góry
Liliowce

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:07, 29 cze 2023

Do góry
Druga strona ogrodu radzi sobie doskonale, po suszy nie ma śladu, opadów było u nas ostatnio całkiem sporo. Rośliny bujnęły, niektóre zaskoczyły mnie swoimi rozmiarami, np krwiściąg jest wyższy ode mnie

Z chwastów królem u mnie jest skrzyp, jest po prostu wszędzie Czeka mnie cięcie żywopłotu cisowego, nawet w tak małym ogrodzie jak mój, ciągle jest co robić.
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 12:07, 29 cze 2023

Do góry
Groszek

Ogórki

Fasolka

Droga do spełnienia 12:03, 29 cze 2023

Do góry
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:01, 29 cze 2023

Do góry
Ścieżka już prawie ukończona, jutro ma dojechać ziemia, bo jak widać porobiły się takie doły.

Wstępnie mam plan na rabatę przy ścianie garażu. Chyba rozsadzę te sosenki, żeby były takim zimozielonym akcentem. Między nie posadzę hortensje Annabelle, tawuły brzozolistne tor i uzupełnię jakąś trawką i być może hostami lub paprociami. To wystawa wschodnia, słońce tylko z rana i trochę do południa. Szerokość rabaty 1,7m, długość prawie 10m.
Droga do spełnienia 11:49, 29 cze 2023

Do góry
Już czerwiec a nawet jego koniec no wierzyć się nie chce
coś przekwitło coś zakwitło
gęsto
dbanie o ogród na byle jakim poziomie zdrowie w tym roku mocno daje mi się we znaki..
zostawiam czerwcowe pstryki ku pamięci
jak ktoś odwiedzi mój wątek to cmokam i ściskam

Spełnianie marzeń - ogród czas start 11:41, 29 cze 2023

Do góry
Po miesięcznej przerwie zdrowotnej powoli kontynuuję pracę nad rabatą, wszystko tak zarosło, że ciężko się połapać, gdzie są moje wsadzone rośliny. Ale trudno, są rzeczy ważne i ważniejsze, może do końca lata skończę

Wstawiam sobie tu zdjęcie na pamiątkę.
Ogród pod pliszką 10:48, 29 cze 2023

Do góry
moja niby łąka z jednorocznych
Zieleń, drewno i antracyt 10:26, 29 cze 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Jak już jestem obok grujecznika, to jeszcze odrobinę zbliżeń na leśną wstawię. Zachwycam się teraz dębolistną i resztkami dzwonków. Zaraz obok giga hosta szykuje się do kwitnienia.
]

Hortensja i dzwonki też misię podobają. Jakie to dzwonki, ostatnio odkryłam, że jest mnóstwo odmian dzwonków.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:24, 29 cze 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zeszłoroczny zakup - jeżówki Pretty Parasols. Są super!

Rzeczywiście super. Wysokie są?
Zieleń, drewno i antracyt 10:23, 29 cze 2023

Do góry
Malwa pierwszy raz bez rdzy

Ewa Pszczółki pisała kiedyś, że jeżówki blade po ok 3 sezonach zaczynają marnieć. Moja jest jak na razie zaprzeczeniem tego, jeszcze nigdy nie miała tyłu kwiatów. Obok pierwszy raz kwiaty pokazuje siewka, mam wrażenie, że jest dużo bardziej różowa.

Przyjemnego czwartku
Zieleń, drewno i antracyt 10:15, 29 cze 2023

Do góry
Jak już jestem obok grujecznika, to jeszcze odrobinę zbliżeń na leśną wstawię. Zachwycam się teraz dębolistną i resztkami dzwonków. Zaraz obok giga hosta szykuje się do kwitnienia.

Na koniec, jak na wiejski ogród przystało, szczypta koloru
Zieleń, drewno i antracyt 10:06, 29 cze 2023

Do góry
Dereń kousa też pięknie teraz wygląda. W cieniu i w słońcu, a obok napartnice tańczącena wietrze Strasznie mi się podobają takie smukłe i wysokie, niektóre dobiły do 2m - tego się nie spodziewałam.

Nie wiem o co chodzi z tymi liśćmi, ale grujecznik też postanowił złapać kolorek. Może rzeczywiście w końcu odmiana się w nim obudziła
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:00, 29 cze 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zeszłoroczny zakup - jeżówki Pretty Parasols. Są super!

Ja pier… ale piękne❤️
Z moich nasadzeń sprzed dwóch sezonów ostała mi się aż jedna! sztuka.
Niedawno zakupiłam jedną bardzo dużą sadzonkę , podzieliłam i posadziłam ponownie . Chyba jeżówki nie są mi pisane a szkoda bo je uwielbiam.
Nie wiem co z moją ziemią nie tak…
Zieleń, drewno i antracyt 09:51, 29 cze 2023

Do góry
Trochę zdjęć podeszczowych w ramach dalszego zanudzania
Tym razem hamakowa (na murawę nie patrzymy, mężaty dopiero w weekend wraca na koszenie )

Ktoś mnie kiedyś pytał o kolor liści oczaru w sezonie. Jest całkiem ładny
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:32, 29 cze 2023

Do góry
zawitka napisał(a)

Dereń tak wyglądają 2 gałązki w rozwidleniu co zrobić .Już wiem że mam kupić zasklepiacz do drzew i jutro jade go kupić ale mogę też uciąć tę chorą gałąż żeby nie zarazić tej zdrowej. jek działć żeby nie stracić derenia .Kupiłam go chorego wyleczyłam a tu taki dalej kłopot. Szkoda mi go stracić???????/

To dereń Pinks Lips.

Utnij chorą gałąź czystym sekatorem lub piłką. Nie smaruj tego niczym. Teraz już za późno. Wszystkie bakterie i grzyby dostaną w ten sposób jedynie kołderkę pod którą będą się mogły bez przeszkód rozmnażać. Roślina posiada mechanizmy obronne, wiec bez smarowania lepiej będzie się mogła bronić.
Derenie lubią niskie pH wiec możesz go podlewać np. wodą z fusami od kawy. Nie lubią suchości.
Wzgórze chaosu 07:50, 29 cze 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dreamlanda nie widziałam na żywo ale na Twoich fotkach wygląda świetnie. Na tyle, że dumam czy by go gdzieś u siebie nie wcisnąć .

Mogłabyś pokazać jak wygląda kępa na rabacie?

Kasia foty z września 2022.
Bodziszek Dreamland przy drewutni, dwie sztuki, z jednej i drugiej strony rogu południowo zachodniego.
Miejsce niby nasłonecznione, ale otoczone tujami więc światło mocno rozproszone.

A tu lipiec 2022.

Wzgórze chaosu 07:40, 29 cze 2023

Do góry
Dla Kasi Mrokasi szybkie foty jarzmianek, nieco rozmazane bo wieczorem kropiło.

White angel. Całe dwa kwiatki na 5 kępach, no szał Będę na dniach przesadzać więc jak coś to Kasia wołaj. Kolor biały w kierunku szarego, ładny, nie smutny. Ale jest w cieniu więc trudno powiedzieć jak byłoby z kolorem na słońcu, chyba tylko lepiej, tak myślę.

A tu jarzmianka no name od Magleski. Niby biało szara, a jednak róż się wkrada. Ma więcej cienia niż słońca. U Madzi była na słoneczku, miała u niej ładną biel.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies